Sporturi

Simona Halep, încântată de victoria de la Wimbledon cu Azarenka: “E cel mai bun meci din 2019 și printre cele mai bune din întreaga carieră. Dar e loc și de mai bine”

05.07.2019 | 22:16
Simona Halep incantata de victoria de la Wimbledon cu Azarenka E cel mai bun meci din 2019 si printre cele mai bune din intreaga cariera Dar e loc si de mai bine

Simona Halep a învins-o în minimum de seturi pe Viktoria Azarenka, scor 6-3, 6-1, în turul 3 de la Wimbledon. Sportiva noastră s-a arătat extrem de încântată de jocul său la finalul partidei, spunându-le reporterilor prezenți la conferință că acesta a fost cel mai bun meci făcut de ea în 2019. 

Simona Halep, încântată de victoria de la Wimbledon cu Azarenka

Simona, a fost un moment-cheie când ai salvat acele două mingi de break?
Știu exact momentul acela, dar vă spun că nu m-am gândit la scor, am jucat pentru fiecare punct în parte și n-am vrut să cedez. De aceea am revenit și am câștigat atâtea game-uri la rând.

Cum te simți cu piciorul?
Sunt ok, nu am avut dureri. Doar m-am speriat în primul tur

Ai fost surprinsă de tactica abordată de Azarenka?
Nu am fost. De fiecare dată când am jucat contra ei a jucat acasă. Știam că trebuie să fiu puternică pe picioare și să nu mă duc prea mult în spate. Am fost agresivă și am jucat aproape de linie. Acest lucru a dereglat-o cumva și a început să greșească mai mult.

Ai spus că ai jucat cel mai bun meci al tău din 2019. Se poate spune că e unul dintre meciurile de top, din întreaga carieră?
Da, pentru că Azarenka e o jucătoare puternică și dificilă. Am jucat bine și în 2014 pe iarbă. Ca victorie, cred că a fost cel mai bun meci al meu pe iarbă.

Simona Halep este in turul 4 la Wimbledon
Simona Halep este in turul 4 la Wimbledon

Forma crește de la meci la meci. E loc de mai bine?
Sigur că da. Sunt pe un drum bun. Mă simt bine, încrezătoare.

Ai fost mulțumită de procentajul la serviciu astăzi?
Nu cred că am jucat bine pe primul serviciu, dar în setul 2 l-am reglat și a fost mai bine. Sper să mă descurc mai bine în următorul meci pentru că o să am nevoie

E surprinzător pentru tine pentru că ai avut 49 de procente în plus pe al doilea serviciu?
Nu pot spune asta. Am lucrat la acest capitol. Încerc să lovesc serviciul 2 mai puternic. Știu că fetele atacă serviciul 2, astfel că am încercat să progresez. 

Care e cel mai important aspect pe care trebuie să-l duci în cea de-a doua săptămână la Wimbledon?
Nu am avut niciodată o idee despre acest subiect. Nu mă gândesc. Faptul că sunt în săptămâna a doua e un rezultat bun deja pentru mine, dar îmi doresc mai mult, vreau să câștig fiecare meci. Am încredere și voi fi pozitivă.