Sporturi

Simona Halep începe pregătirile pentru Jocurile Olimpice! Participă și în proba de dublu a turneului de la Adelaide, alături de Raluca Olaru

12.01.2020 | 12:36
Simona Halep incepe pregatirile pentru Jocurile Olimpice Participa si in proba de dublu a turneului de la Adelaide alaturi de Raluca Olaru
ADVERTISEMENT

Simona Halep a ales să joace și în proba de dublu a competiției de la Adelaide, alături de Raluca Olaru. Perechea formată din jucătoarele românce vor întâlni în runda inaugurală a competiției din Australia cuplul alcătuit din cehoaica Kveta Peschke și Demi Schuurs, reprezentanta Olandei.

Simona Halep, în două probe la Adelaide

Simona Halep debutează în 2020 în a doua săptămână a sezonului, la Adelaide. Dacă pe tabloul de simplu este deja calificată în turul secund, datorită statutului de favorită doi, Halep va juca încă din turul inaugural al tabloului de dublu, unde a ales să joace împreună cu Raluca Olaru.

ADVERTISEMENT

Cele două jucătoare din România au mai jucat împreună în 2019, la turneele de la Eastbourne și Wuhan. În Marea Britaniei, Simona și Raluca au reușit să ajungă în semifinale, în timp ce la competiția din China au reușit să treacă de primul tur, dar starea fizică a lui Halep a făcut imposibilă disputarea meciului din runda secundă.

  • 46 este locul ocupat de Raluca Olaru în ierarhia WTA la dublu

La Adelaide, Simona Halep și Raluca Olaru vor juca pentru un loc în turul doi contra perechii formată din Kveta Peschke, din Cehia, și olandeza Demi Schuurs, favorite doi în proba de dublu a competiției din Australia. Duelul va avea loc luni dimineață, la ora României 05:00.

ADVERTISEMENT

Pregătiri pentru Jocurile Olimpice

Decizia Simonei Halep, de a juca în ambele probe la Adelaide, se datorează, cel mai probabil, obiectivelor pe care sportiva și le-a trasat pentru 2020. Așa cum a declarat în repetate rânduri, Simona va participa în toate cele trei probe de tenis, simplu, dublu și dublu mixt, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, turneul de la Adelaide fiind un bun antrenament pentru pregătirea jocului la dublu.

După meciul de la dublu, Halep va intra și în proba de simplu a competiției din categoria Premier. Adversarul româncei din turul secund va fi câștigătoarea meciului dintre Ajla Tomljanovic și Yulia Putintseva, meciul urmând să se dispute marți sau miercuri.

ADVERTISEMENT
  • 0 trofee a câștigat Simona Halep la dublu