Sport

Simona Halep începe US Open de pe poziția 7 în topul WTA. Pe ce loc se situează Sorana Cîrstea și celelalte jucătoare din România

Simona Halep este în continuare cel mai bine poziționată sportivă din România în clasamentul WTA. Fostul lider mondial începe US Open de pe locul 7 în lume. Alte patru jucătoare sunt în Top 100.
29.08.2022 | 13:50
Simona Halep incepe US Open de pe pozitia 7 in topul WTA Pe ce loc se situeaza Sorana Cirstea si celelalte jucatoare din Romania
Simona Halep inră în competiția de la US Open de pe locul 7 în clasamentul WTA
ADVERTISEMENT

WTA a dat publicității clasamentul mondial în ziua în care începe, oficial, ediția 2022 a US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Simona Halep este în continuare cel mai bine clasată jucătoare din România. Alte patru sportive sunt în Top 100.

Simona Halep se menține pe 7, Sorana Cîrstea urcă o poziție

Plasată între capii de serie ai ediției din acest an a turneului de la Flushing Meadows, Simona Halep intră în competiția de la New York de pe poziția a 7-a în lume.

ADVERTISEMENT

Fostul lider mondial continuă, astfel, să fie cel mai bine clasată sportivă din România în topul mondial. O urmează, e drept la mare distanță, marea rivală Sorana Cîrstea.

Sportiva din Târgoviște a urcat un loc față de precedenta actualizare a clasamentului, de pe 38, pe 37, cu 1.330 de puncte acumulate.

ADVERTISEMENT

Două din celelalte trei românce de pe tabloul principal de la US Open sunt în cădere în ierarhia mondială. Astfel, Irina Begu va începe întrecerea de pe locul 42, după ce în urmă cu o săptămână era pe 38.

Jaqueline Cristian a înregistrat și ea o cădere, de un loc, și se situează pe 77 în lume, în vreme ce Gabriela Ruse este pe poziția 101. În top 100 se mai află Ana Bogdan care, însă, a ratat accederea pe tabloul principal de la Flushing Meadows.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek (8605 de puncte), Anett Kontaveit (4.360 p) și Maria Sakkari (4.190 p) ocupă primele trei locuri în ierarhia mondială.

Simona Halep, intră prima în competiția de la New York

Cea mai valoroasă jucătoare de tenis a României, Simona Halep, este prima sportivă din țara noastră care va evolua la ediția din acest an a US Open.

ADVERTISEMENT

Fostul lider mondial va intra în arenă la ora 20:00, ora României, și o va înfrunta pe ucraineanca Daria Snigur, venită din calificări. Tot luni, de la ora 21:30 va evolua și Gabriela Ruse, având-o ca adversară pe jucătoarea din Australia, Daria Saville.

Târziu în noapte, în jurul ore 1:00, va lupta pentru un loc în turul 2 și Jaqueline Cristian, care o va înfrunta pe Anett Kontaveit, cap de serie numărul 2. Sorana Cîrstea și Irina Begu vor evolua mați, în compania Laurei Siegemund, respectiv Elize Mertens.

ADVERTISEMENT
Tags: