Simona Halep, în continuare incertă pentru Fed Cup: "Are probleme la gleznă"

Simona Halep, Fed Cup, Romania

Simona Halep a fost convocată în lotul României pentru partida de Fed Cup cu Caanda, din Grupa Mondială II, însă ar putea să privească meciul doar din tribune.

Fostul lider mondial va face deplasaea alături de restul feteleor la Cluj-Napoca, însă rămâne de văzut daca va şi juca împotriva Canadie. Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al României, a confirmat că starea de sănătate a Simonei nu este cea mai bună şi are nevoie de în continuare de tratament pentru a se recupera în urma accidentării la gleznă suferită la Australian Open.

"Simona Halep este în perioada de recuperare. Are probleme la gleznă. Vorbesc cu ea cel puţin o dată pe zi. Ne <semesuim>. Şi-a luat câteva zile libere, a plecat acasă, la Constanţa. Duminică seară va reveni în Bucureşti, iar luni speră să poată face primul antrenament. Oricum, va merge cu noi, marţi, la Cluj-Napoca", a declarat Segărceanu pentru romaniatv.net.

România s-ar putea descurca şi fără Halep în partida de la Cluj-Napoca

Echipa Canadei de FED Cup a anunţat deja că la partida disputată în Sala Polivalentă, pe 10 şi 11 februarie, vor absenta din lot Eugenie Bouchard, locul 81 WTA şi Francoise Abanda, locul 123 WTA, cele două fiind considerate rachetele principale din lotul naţional. Astfel, la Cluj-Napoca se vor deplasa: Carol Zhao (143 WTA), Bianca Andreescu (182 WTA), Katherine Sebov (277 WTA) şi Gabriela Dabrowski, sfert finalistă la proba de dublu şi câştigătoare la dublu mixt la Australian Open.

Florin Segărceanu le-a convocat pentru acest meci pe Simona Halep (2 WTA), Sorana Cîrstea (36 WTA), Irina Begu (37 WTA) şi Raluca Olaru (45 WTA la dublu). România şi Canada s-au duelat ultima dată în 2015, la Montreal, când "tricolorele" s-au impus cu 3-2 şi au promovat în Grupa Mondială. România mai are o victorie în faţa Canadei, în 1983, la Zurich, 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale.