Sporturi

Simona Halep, inclusă în topul “Campioana campioanelor”! Ce loc ocupă liderul mondial din WTA

28.12.2018 | 17:45
Simona Halep inclusa in topul Campioana campioanelor Ce loc ocupa liderul mondial din WTA
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost inclusă în topul “Campioana campioanelor”! Liderul mondial din WTA şi-a mai făcut loc într-un top al elitei, de această dată top constituit de jurnaliştii francezi de la L’Equipe. Sportiva noastră a câştigat o mulţime de anchete realizate în acest final de an, şi asta prin prisma faptului că a avut parte de un sezon competiţional excepţional, încununat cu succesul atât de mult aşteptat de la Roland Garros.

Românca din fruntea clasamentului mondial s-a clasat pe locul al şaselea în topul pentru “Campioana campioanelor”, în opinia francezilor. Votul este unul secret, fiecare dintre votanţi fiind nevoiţi să aleagă cinci nume care au marcat anul prin rezultatele lor. Simona nu şi-a găsit locul în top 5, dar s-a strecurat, totuşi, în Top 10. Francezii sunt de părere că gimnasta americană, Simone Biles, merită cu prisosinţă primul loc al anchetei. Gimnasta a primit acest titlu pentru prima dată în 2016, după ce s-a remarcat la Jocurile Olimpice de la Rio. Ea a declarat că nu va uita niciodată anul 2018, mai ales după dezvăluirile privind abuzul sexual la care a fost supusă.

ADVERTISEMENT

Liderul mondial din WTA a fost aleasă în topul alcătuit de francezii de la L’Equipe

Pe locul doi s-a clasat americana Mikaela Shiffrin (schi), iar podiumul a fost încheiat de către cehoaica Ester Ledecka (schi și snowboard). Pe locurile 4 şi 5 se găsesc sportiva din Norvegia, Marit Bjoergen (schi fond) și atleta din Marea Britanie, Dina Asher-Smith. În ceea ce priveşte topul întocmit pentru bărbaţi, schiorul austriac Marcel Hirscher a fost desemnat câştigător. Nu i-a întrecut cu mult pe sârbul Novak Djokovic şi britanicul Lewis Hamilton. Mai apoi, sportivii aflaţi pe podium sunt urmaţi de cinci francezi: Kevin Mayer, Kylian Mbappé, Martin Fourcade, Raphael Varane și Antoine Griezmann. Top 10 este completat de kenyanul Eliud Kipchoge și spaniolul Rafael Nadal.

Simona Halep a avut parte de un an cu adevărat spectaculos, fiind aleasă de către WTA drept cea mai bună tenismenă a anului 2018. Ea îşi va începe aventura în noul an la Sydney, iar mai apoi va porni la Melbourne pentru a evolua în cadrul pimului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Prima jucătoare a lumii şi-a dezvăluit şi echipa pe care o va avea alături în startul noului sezon competiţional.

ADVERTISEMENT
Tags: