Sporturi

Simona Halep, interviu pentru Fanatik.ro! “Presiunea e la mine, nu la Timea”

21.04.2018 | 17:22
Simona Halep interviu pentru Fanatikro Presiunea e la mine nu la Timea
Simona Halep recunoaște că are mari emoții înaintea meciurilor de la Cluj, din FedCup

Simona Halep, interviu eveniment pentru FANATIK.RO în care a vorbit despre confruntarea cu Elveția, barajul pentru Grupa Mondială de Fed Cup, dar și despre presiunea care o va avea pe umeri în sezonul de zgură, în care ar putea pierde prima poziție.

Zgura este suprafața ta preferată. Totuși, condițiile de zgură indoor de aici pot însemna și un prim test în vederea turneului de la Stuttgart?

– Într-adevăr, este diferit față de afară terenul de zgură, este mult mai umed și nu alunecă atât de bine, trebuie să-mi protejez gleznele, cu siguranță este un moment bun pentru mine să încep sezonul de zgură unde am multe puncte de apărat, dar partea cu Fed Cup este totodată grea pentru că am foarte mari emoții atunci când joc pentru țară, cu atât de mulți oameni care vin să ne susțină.

Simona Halep, interviu eveniment: “Locul României este în Grupa Mondială”

Indiferent de scor, ei vin și ne susțin. Va fi foarte greu mâine și poimâine, dar este o onoare să joc ca lider mondial Fed Cup, este prima dată, sper să-mi câștig meciurile, iar România să câștige weekend-ul acesta pentru că eu consider că merităm să fim în Grupa Mondială 1.

Timea este o jucătoare foarte bună pe zgură. Ați fost la un pas să jucați finala de la Roland Garros în urmă cu un an. Poate fi acest meci un barometru pentru nivelul tău, pe zgură, în acest moment?

– Mereu am spus că este diferit. Mulți jucători au emoții mari și nu-și pot atinge nivelul maxim, alții joacă foarte relaxați, poate chiar mai bine decât la turneele individuale. Întâi vreau să mă gândesc la meciul de mâine. Depinde de scor, de cum va fi duminică, dar dacă voi juca împotriva lui Bacsinszky, meciul acesta contează pentru sezonul care urmează pentru că ea a fost accidentată, a revenit acum la Fed Cup, fără presiune.

Simona Halep, interviu eveniment: “Un sezon plin de presiune”

La mine e presiunea, nu la Timea. Nu prea pot lua meciul ca unul pentru următoarele turnee, să-mi dea atât de multă încredere încât să schimbe ceva, cu siguranță va fi un sezon greu, un sezon plin de presiune, dar dacă reușesc să mă bucur de această postură, este de admirat că sunt locul 1 mondial și să pot să joc să-mi apăr aceste rezultate.

Simona Halep nu vrea să dramatizeze în cazul în care nu va avea rezultate pe zgură

În momentul în care ești în poziția aceasta, înseamnă că ai fost capabil să faci lucrurile acelea și mai ai o șansă să le repeți. Dacă voi fi capabilă și totul va fi bine, va fi o bucurie mare să repet rezultatele, iar dacă nu, oricum nimic nu se schimbă, n-o să dramatizeze. Viața merge înainte și anul competițional nu stă doar în sezonul de zgură pentru că am jucat și în Australia destul de bine. De la zi la zi încerc să iau meci cu meci și vom vedea la sfârșit se sezon cum a fost.

Cu foarte multe puncte de apărat, obiectivul major rămâne Roland Garros. Ai de gând să schimbi ceva pentru a decongestiona pe viitor această bucată a sezonului, deoarece acumulându-se multe meciuri, apare și riscul unor accidentări de genul celei de la Roma din 2017?

– Cred că da, că zgura uzează corpul mai mult pentru că stilul meu de joc este să alerg, să dau mai multe mingi înapoi, să recuperez spațiile libere pe care le las atunci când merg mai în spatele terenului, dar este suprafața mea preferată și consider că orice meci jucat pe zgură este un plus pentru mine.

Simona Halep vrea să rămână cu aceleași turnee pe zgură și în 2019

– Nu o să scot niciun turneu în următorii ani pentru că sunt 4 cred la număr numai pe zgură și încerc să profit de fiecare și să joc maxim. Vine iarbă unde niciodată nu știi la ce să te aștepți și după ține mai mult de recuperare și de modul în care gestionezi fiecare perioadă”

Crezi că formatul actual din Fed Cup este unul de viitor? Dacă vom câștiga aici, următorul meci va fi în 2019 abia. Ar fi mai degrabă oportună introducerea unei Cupe Mondiale, precum se încearcă de la anul în Cupa Davis?

Simona Halep, interviu eveniment: “Aș vrea 16 echipe în Grupa Mondială

– Sinceră să fiu și nu vreau să ascund acest lucru, nu-mi place ideea de a se schimba pentru că Fed Cup și Cupa Davis au o istorie și aș vrea să rămână la fel. Nici nu m-am gândit la acest lucru fiindcă, însă nu știu dacă se va schimba, eu sper să nu se schimbe, dar o chestie mi-aș dori, să se extindă Grupa Mondială să fie de 16, nu de 8.

Dacă ar fi să alegi o armă specifică pentru vreuna din adversarele tale, o armă de care să te ferești, ce ai alege pentru Golubic și Bacsinszky?

Simona Halep, interviu eveniment. Care va fi tactica în primul meci din Fed Cup

– N-am jucat niciodată cu Golubic, nu prea știu la ce să mă aștept. Știu că joacă reverul cu o mână, deci trebuie să merg puțin mai înalt pe partea aceea, dar trebuie să-mi fac jocul. Nu încerc să fac ceva să deranjez adversarul, încerc să-mi fac jocul meu pentru că am încredere în jocul meu și dacă joc la nivel nivel maxim, sunt capabilă să câștig orice meci. Pe Timea o știu, am jucat de multe ori cu ea, știu că dă mai puțin mai bine cu dreapta. Va trebui să exagerez pe acea parte.