Sporturi

Simona Halep, interviu în The Telegraph înainte de Roland Garros: “S-au întâmplat doar lucruri bune după ce am câștigat!”

23.05.2019 | 17:20
Simona Halep interviu in The Telegraph inainte de Roland Garros Sau intamplat doar lucruri bune dupa ce am castigat

Simona Halep se pregătește de Roland Garros 2019 și toți ochii vor fi pe deținătoarea trofeului de anul trecut. Însă, campioana noastră a declarat că pentru ea nu va fi nicio presiune mai ales că visul i s-a îndeplinit cu un an în urmă. Campioana noastră a acordat un interviu pentru The Telegraph înainte de startul competiției în care este considerată principala favorită. 

Simona Halep, interviu în The Telegraph înainte de Roland Garros

Constanțeanca în vârstă de 28 de ani a vorbit despre cum i s-a schimbat viața după succesul de la Roland Garros: „Acum, lumea mă recunoaște oriunde mă duc. Când câștigi un turneu de Grand Slam, simți că ești completă. Sunt recunoscătoare pentru tot. Dar viața mea e la fel, nimic nu s-a schimbat. Sunt fericită pentru ce am realizat”.

Simona Halep a spus că este foarte încrezătoare și că de când a câștigat la Roland Garros s-au întâmplat doar lucruri bune: “Acum sunt mai încrezătoare. Simt că sunt într-o poziție mai bună, într-un moment mai bun și că am progresat mult ca persoană. Cred că de când am câștigat un Grand Slam s-au întâmplat doar lucruri bune. Nu mă gândesc la locul 1 WTA. Pentru mine, clasamentul contează la finalul anului. Ar fi ceva uriaș dacă voi termina anul pe primul loc, dar nu e o presiune. Am terminat doi ani pe primul loc și am câștigat un Grand Slam. De acum, joc de plăcere și cu încredere. Tot ce urmează, e ca un bonus”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep of Romania during practice at the 2019 Roland Garros Grand Slam tennis tournament
Simona Halep, interviu în The Telegraph înainte de Roland Garros S-au întâmplat doar lucruri bune după ce am câștigat! Foto: Simona Halep se antrenează la Roland Garros 

Darren Cahill a fost o parte importantă din cariera mea

Darren Cahill a fost alături de Simona Halep între 2015 și 2018, antrenorul fiind un factor cheie în succesul Simonei Halep: “Darren a fost o parte importantă în cariera mea. Datorită lui am obținut rezultate mari. Jocul meu e foarte fizic și de aceea trebuie să am grijă de corpul meu.

Din punct de vedere mental, trebuie să fiu încrezătoare când ies pe teren. Am lucrat la aceste aspecte și când vezi îmbunătățiri, te simți încrezător. Nu e ușor fără Darren, dar m-a învățat cum să îmi controlez momentele dintr-un meci. Cred că acum am un nivel bun. Am jucat bine anul acesta, chiar dacă nu am câștigat trofee. Cred că nivelul e unul ridicat”, a adăugat Simona Halep.

PARIS, FRANCE - JUNE 10: Simona Halep of Romania poses with championship trophy after winning her French Open finals match against Sloane Stephens (not seen) of the USA at Roland Garros Stadium in Paris, France on June 10, 2018. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Simona Halep, interviu în The Telegraph înainte de Roland Garros S-au întâmplat doar lucruri bune după ce am câștigat!

Simona Halep își află joi adversara de la Roland Garros, atunci când va avea loc tragerea la sorți. Campioana noastră a jucat trei finale la Paris: în 2014, 2017 și 2018 și s-a impus o singură dată, anul trecut, în fața lui Sloane Stephens, scor 3-6, 6-4, 6-1.

  • 3 finale a jucat Simona Halep la Roland Garros
  • 2,3 milioane de euro încasează câștigătoarea în 2019
  • 4 ani a fost Darren Cahill antrenor al Simonei Halep