Spaniolii o ironizează pe Halep. “Bonus 10 săptămâni de lider mondial”

Sorin Dumitrescu   
in Stiri sportive
14/11/2017, 15:41
Spaniolii o ironizează pe Halep. “Bonus 10 săptămâni de lider mondial” GALERIE FOTO

La puţin timp după ce a devenit oficial numărul 1 mondial în tenisul feminin pentru anul 2017, au început şi atacurile la adresa WTA, fiind criticat aspru sistemul de punctare, în care succesele în turneele de Grand Slam nu primesc bonusurile cuvenite pentru performanţa obţinută şi astfel se ajunge la anomalia ca o jucătoare să câştige doar un turneu în tot anul dar să încheie în fotoliul de lider. Americanii au fost cei care au declanşat această ofensivă, susţinuţi şi de opiniile unor antrenori de renume, în frunte cu Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams.

A venit rândul ca după americani şi spaniolii să găsească în poziţia ocupată de jucătoarea română motiv de polemică. Cotdianul Marca titrează: “Capcana WTA care o împinge pe Simona Halep ca număr 1 mondial”. Ibericii scriu că 2017 este un an cu totul deosebit în privinţa modului în care s-a desfăşurat lupta pentru locul 1, în sensul în care cinci jucătoare au ocupat temporar prima poziţie: Angelique Kerber, Serena Williams, Karolina Pliskova, Garbine Muguruza şi, în fine, Simona Halep. De şapte ori s-a schimbat ordinea, până când Halep să termine prima. ,”Va primi bonus 10 săptămâni de lider mondial” – scrie Marca, ironizând-o pe Halep.

Simona Halep a mai stabilit un record

Cu acest rezultat Halep mai reuşeşete o performanţă, faptul că până va începe noul sezon Simona Halep va sta în fotoliul de lider cel puţin 13 săptămâni, depăşind astfel nume de legendă ale tenisului feminin all time: Evone Goolagong, Garbine Muguruza, Venus Williams, Karolina Pliskova, Ana Ivanovic şi Arantxa Sanchez Vicario. Totuşi, spaniolii încearcă să scoată în final în relief şi pentru ce a reuşit Simona Halep să devină locul 1 mondial.

“Evident, această compensaţie nu este responsabilitatea Simonei Halep, dar pare să fie o compensare pentru cele trei ocazii de a ajunge la conducerea ierarhiei, ratate pe teren la meciul decisiv.Deşi a ratat cele trei ocazii, Halep va fi considerată numărul 1 în 2017 deoarece a ocupat această poziţie la finalul sezonului. La urma urmelor, această clasificare premiază regularitatea, iar ea a fost cea mai constantă dintre liderele din acest an”.
Închide ×