Sport

Simona Halep își continuă căderea în clasamentul WTA, după eliminarea de la Indian Wells. Riscă să iasă și din top 20

Simona Halep a fost eliminată în turul 3 la Indian Wells, de Aliaksandra Sasnovich, locul 100 WTA, și se prăbușește și ea în clasament.
11.10.2021 | 05:59
Simona Halep isi continua caderea in clasamentul WTA dupa eliminarea de la Indian Wells Risca sa iasa si din top 20
ADVERTISEMENT

Este din ce în ce mai clar că Simona Halep va termina anul pe un loc mult sub pretențiile pe care singură și le-a impus. Nici turneul de la Indian Wells nu o ajută pe româncă să urce în clasament, ba chiar dimpotrivă.

Deși nu avea puncte de apărat din California, Simona tot pe minus va fi la capătul acestei săptămâni, după înfrângerea cu Sasnovich, locul 100 în lume. Pierde cele 240 de puncte pe care le obținuse în urmă cu un an la Roland Garros, pentru optimile de finală. Nu a participat la ediția din acest an a French Open.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, nu mai sus de locul 18 în clasamentul WTA după Indian Wells. Riscă, însă, să mai piardă poziții

2742 de puncte va avea Simona Halep la următoarea actualizare a clasamentului WTA, punctaj care o va plasa pe locul 18 în cel mai bun caz. Dar sunt șanse mari ca românca să iasă din top 20 WTA, în funcție de rezultatele din California.

Simona Halep a fost pe 17 la actualizarea din 4 octombrie, deci va pierde minimum o poziție după Indian Wells. Mai multe jucătoare, însă, caută să treacă peste ea în clasament. Elise Mertens este sigură deja de acest lucru, asta deși jucătoarea din Belgia a fost deja eliminată.

ADVERTISEMENT

Anett Kontaveit, Cori Gauff, Bianca Andreescu, Jessica Pegula, Paula Badosa, Leylah Fernandez, Danielle Collins, Daria Kasatkina, Jelena Ostapenko, Victoria Azarenka și chiar Tamara Zidansek o pot depăși pe Halep.

Alte 11 jucătoare se luptă să o depășească pe Simona Halep în clasamentul WTA, chiar după Indian Wells. Cum o poate face fiecare dintre ele

Desigur, multe dintre acestea ar putea să o facă doar dacă vor câștiga titlul la Indian Wells, deci Simona Halep nu poate pierde chiar atât de multe locuri. Dar șansele ca Simona Halep să iasă din top 20 sunt destul de mari. Iată în ce fază a competiției trebuie să ajungă fiecare dintre aceste jucătoare pentru a trece peste Halep.

ADVERTISEMENT
  • Anett Kontaveit, Cori Gauff – sferturi de finală
  • Bianca Andreescu, Jessica Pegula – semifinale
  • Paula Badosa, Leylah Fernandez, Daria Kasatkina – finală
  • Danielle Collins, Jelena Ostapenko, Victoria Azarenka, Tamara Zidansek – să câștige titlul.

Simona Halep va mai participa la doar două concursuri în acest an, la Kremlin Cup și la Transylvania Open. Primul este de categorie WTA 500, al doilea de WTA 250. Deci nu prea multe puncte rămase de câștigat pentru româncă.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, în mare pericol să termine anul 2021 ca a doua cea mai bine clasată jucătoare din România. Sorana e peste ea în ierarhia Race

Mai ales că Simona Halep va mai pierde puncte în acest final de sezon. În special cele 500 pe care le acumulase la ediția din 2019 a Turneului Campioanelor, ultima care s-a disputat.

Elocventă pentru situația Simonei Halep este poziția din clasamentul WTA Race live, 40. Această ierarhie ține cont exclusiv de rezultatele obținute în 2021. Sorana Cîrstea stă mai bine în acest clasament, locul 34.

Astfel că sunt șanse foarte mari ca Simona Halep să nu mai fie cea mai bună jucătoare a României, conform clasamentului WTA, la finalul lui 2021. Desigur, palmaresul ei fabulos, cu două titluri de Grand Slam, rămâne de neatins.

ADVERTISEMENT