Sport

Simona Halep își face autocritica după înfrângerea cu Jelena Ostapenko de la WTA Dubai: ”Mi-am pierdut concentrarea”

Simona Halep a fost eliminată în semifinale la WTA Dubai de Jelena Ostapenko după un meci pe care l-a controlat în prima sa parte, dar în care a avut o cădere abruptă în partea finală.
18.02.2022 | 19:48
Simona Halep isi face autocritica dupa infrangerea cu Jelena Ostapenko de la WTA Dubai Miam pierdut concentrarea
ADVERTISEMENT

Românca a avut un parcurs bun la competiția din Emiratele Arabe Unite, dar a ratat accederea în finală după eșecul în fața coșmarului de la Roland Garros 2017.

Această înfrângere, coroborată cu calificarea rusoaicei Veronika Kudermetova în finala de la Dubai, o va face pe Halep să coboare vertiginos în clasamentul mondial.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Simona Halep după meciul pierdut cu Jelena Ostapenko la WTA Dubai

La finalul întâlnirii cu Jelena Ostapenko, din semifinalele de la WTA Dubai, Simona Halep a explicat că și-a pierdut concentrarea în setul decisiv și a ținut să o ”înțepe” pe adversara sa, despre care a spus că nu are decât un singur plan de joc.

”Cu o astfel de adversară, este greu să menții o formă sau un ritm. A fost ciudat și primul set, dar am fost destul de puternică pe picioare și am returnat mingile cât de bine am putut. În setul doi, a luat ea conducerea foarte rapid, cu lovituri direct câștigătoare. Nu prea am avut șanse. Apoi am revenit și am fost aproape să câștig.

ADVERTISEMENT

Se întâmplă uneori să nu iasă cum îți dorești. Acesta este jocul ei (n.r. – să lovească mingea puternic), nu cred că are alt plan, indiferent cu cine joacă. Dă tare și e greu să returnezi”, a declarat Halep, pentru Digi Sport.

De ce a avut trac la serviciu

Dubla campioană de Grand Slam a negat faptul că a existat o cădere la nivel mental, dar a confirmat faptul că a existat un trac la serviciu din cauza faptului că adversara sa returna foarte puternic.

ADVERTISEMENT

”Mă nemulțumește setul trei, pentru că mi-am pierdut concentrarea și n-am mai stat acolo punct cu punct. Dar nu pot să stric toată săptămâna doar pentru acest set. Bineînțeles, sunt supărată pentru ce s-a întâmplat în setul trei. Dar merg înainte și, cu astfel de meciuri, o să devin mai bună din punct de vedere mental.

Nu a fost o cădere mentală, nu consider că am căderi mentale. Nu mi-a mers prea bine serviciul, am vrut să fac prea multe, din cauză că ea a stat foarte aproape de linie și intra în retur. A fost probabil un trac emoțional acolo și n-am avut concentrarea suficientă pentru a menține un serviciu solid”, a spus ea.

ADVERTISEMENT

Halep, încrezătoare pentru Doha

Simona Halep așteaptă cu încredere turneul de la Doha, care va începe săptămâna viitoare, în ciuda faptului că, față de Dubai, condițiile climatice sunt diferite. Jucătoarea noastră a reușit performanțe foarte bune în trecut la competiția din capitala Qatarului.

”Asta e, merg înainte. Da, urmează Doha. Sunt condiții un pic diferite față de Dubai. Acolo parcă e mai răcoare seara, pe zi e mai cald. N-am mai jucat de vreo trei ani, dar sunt condiții frumoase acolo, sper să fac treabă bună”, a încheiat Halep.

Înfrângerea în fața Jelenei Ostapenko, coroborată cu calificarea rusoaicei Veronika Kudermetova în finala de la WTA Dubai, o va face pe Simona Halep să coboare vertiginos în clasamentul mondial. Începând de luni, 21 februarie, românca va ocupa locul 27 în ierarhia WTA.

ADVERTISEMENT