Ierarhia în care Simona Halep e lider de necontestat! O surclasează pe Serena Williams

Irina Aldea   
in Cele mai citite
10/04/2018, 10:20
Ierarhia în care Simona Halep e lider de necontestat! O surclasează pe Serena Williams

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

Simona Halep este numărul unu şi în clasamentul ”ELO” (Elo Clay Rating), o ierarhie care arată forma jucătoarelor pe fiecare suprafaţă Clasamentul Elo Clay Rating se referă la procentajul punctelor câştigate în ultimii doi ani şi aspecte gen dacă o jucătoare s-a autodepăşit pentru a învinge un adversar considerat mai puternic. Iar dacă o jucătoare pierde un meci împotriva unei adversare mai slab cotate, pierde mai multe puncte.

Jucătorii care lipsesc din circuit mai mult de trei luni sunt sancţionaţi cu 100 de puncte. Sunt excluse retragerile, iar sportivii primesc mai multe puncte după victoriile de la Grand Slam-uri decât după succesele purtate la restul turneelor.

Simona Halep, perioadă de foc

Simona nu are deloc o misiune uşoară în următoarele luni. Are de apărat 3.070 de puncte, adică 37% din totalul punctelor sale, după cum notează tennismash.com. Ea a câştigat anul trecut turneul de la Madrid şi a disputat finale la Roma şi Roland Garros.  Totuşi, mulţi specialişti o văd cea mai bună din lume pe suprafaţa roşie, astfel că performanţe importante în turneele mari, eventual un titlu de Grand Slam la Roland Garros, pot să o păstreze pe constănţeancă prima în lume.

Liderul mondial va reveni pe teren în weekend-ul 21-22 aprilie, în confruntarea de Fed Cup dintre România şi Elveţia, de la Cluj, din play-off-ul pentru Grupa Mondială. După meciul din Fed Cup, Simona Halep va participa la turneul WTA de la Stuttgart, de categorie Premier, care va începe pe 23 aprilie. Sportiva noastră va fi cap de serie numărul 1 la Porsche Tennis Grand Prix, turneu la care a ajuns în semifinale anul trecut. Toate celelalte jucătoare din top 10 WTA, cu excepţia danezei Caroline Wozniacki şi a americancei Venus Williams, vor fi prezente în Germania.

Închide ×