Sport

Meciurile Simonei Halep cu Jelena Ostapenko, amintiri diferite! Coşmar la Roland Garros, vis împlinit la Beijing

Simona Halep şi Jelena Ostapenko se întâlnesc din nou, după meciurile de poveste din 2017. În urmă cu aproape cinci ani, românca trăia o dramă la Roland Garros, dar obţinea un succes istoric la Beijing.
18.02.2022 | 08:12
Meciurile Simonei Halep cu Jelena Ostapenko amintiri diferite Cosmar la Roland Garros vis implinit la Beijing
Simona Halep şi Jelena Ostapenko s-au mai duelat de două ori
ADVERTISEMENT

Simona Halep – Jelena Ostapenko este prima semifinală de la WTA Dubai 2022, meci programat să se dispute vineri, de la ora 15:00. Cele două nu s-au mai duelat din 2017, iar rezultatul întâlnirilor directe este de 1-1. Pentru fostul număr 1 mondial, duelurile cu jucătoarea din Letonia îi vor rămâne mereu în amintire.

Jelena Ostapenko, coşmarul Simonei Halep la Roland Garros 2017

Primul meci dintre cele două s-a jucat în primăvara lui 2017, în finala Roland Garros. Simona Halep era mare favorită să câştige trofeul, după victorii la mare luptă cu Elina Svitolina şi Karolina Pliskova, în sferturi, respectiv semifinale. Românca era cap de serie numărul 3 şi nimeni nu credea că va putea rata trofeul.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Jelena Ostapenko abia împlinise 20 de ani şi ocupa locul 47 în clasamentul WTA. Letona a produs mari surprize de-a lungul turneului, însă şocul a venit în finală. După ce a pierdut primul set, Ostapenko a revenit şi a câştigat trofeul în decisiv, scor 4-6, 6-4, 6-3.

“Calculai în minte și spuneai că nu e absolut nicio șansă ca Jelena Ostapenko, pe zgură, să revină și să îi ia două seturi Simonei Halep”, a comentat Courtney Nguyen, cunoscută jurnalistă. De altfel, WTA a desemnat victoria Jelenei Ostapenko drept a treia cea mai mare surpriză din tenisul feminin în deceniul trecut.

ADVERTISEMENT

Revanşă după cinci luni şi moment istoric pentru Simona Halep

Cinci luni mai târziu, Simona Halep şi Jelena Ostapenko s-au întâlnit din nou, în semifinalele WTA Beijing. Anterior, în sferturi, Caroline Garcia o învinsese pe Elina Svitolina, astfel că românca avea nevoie de o victorie ca să urce pe primul loc în clasamentul WTA.

Simona Halep ratase deja câteva şanse să devină liderul ierarhiei tenisului feminin, iar acum întâlnea coşmarul de la Roland Garros. De această dată, sportiva din Constanţa nu i-a dat nicio şansă, după o victorie fără istoric, scor 6-2, 6-4.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă, apoi, a pierdut finala, în meciul cu Caroline Garcia, Simona Halep era numărul 1 mondial. “Cuvintele nu pot descrie ce simt acum. Este uimitor că sunt numărul 1 mondial. Mulțumesc fanilor pentru sprijin. Am făcut meciuri extraordinare. Mulțumesc, China. Sunt foarte emoționată. Este uimitor. E ziua mea specială. Nu voi uita niciodată această zi”, spunea Simona Halep după victoria cu Ostapenko.

Simona Halep şi Jelena Ostapenko, duel în declaraţii înaintea meciului din semifinalele WTA Dubai

După ce a obţinut calificarea în semifinalele WTA Dubai 2022, în urma victoriei cu Petra Kvitova, Jelena Ostapenko şi-a adus aminte de victoria obţinută la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

“În finala aceea de la Roland Garros, ea (n.r. – Simona Halep) nu mi-a făcut față când a intrat cu mine pe teren! Sincer, meciul a avut loc în urmă cu mult timp. Cred că trebuie să îl revăd. Dar ce pot să vă spun e că nu a contat scorul. Am jucat agresiv și asta mi-a adus victoria, la fel ca în toate meciurile pe care le-am câștigat”, declara Jelena Ostapenko.

La conferinţa de presă de după victoria cu Ons Jabeur, Simona Halep a comentat spusele adversarei ei şi a trimis câteva săgeţi înaintea semifinalei de la WTA Dubai 2022.

“Cred că ultimul nostru meci a fost la Beijing şi l-am câştigat. Nu pot să spun că este mai puternică decât mine. Sunt alte jucătoare care lovesc mai puternic. Nu cred că aleargă mai mult decât mine. Sunt pregătită fizic pentru un meci lung, simt că pot să stau oricât pe teren”, a fost replica Simonei Halep.

ADVERTISEMENT