Sporturi

Simona Halep – Kaia Kanepi 2-6, 4-6. Video cu rezumatul partidei pierdute de liderul mondial

28.08.2018 | 00:07
Simona Halep  Kaia Kanepi 26 46 Video cu rezumatul partidei pierdute de liderul mondial
ADVERTISEMENT

Simona Halep – Kaia Kanepi 2-6, 4-6. Video cu rezumatul partidei. Marea surpriză a primei zile de la New York este, din păcate, chiar eliminarea liderului mondial, după o înfrângere în minimum de seturi contra estoniencei Kaia Kanepi. A fost o partidă în care Simona nu a reuşit să răspundă la agresivitatea adversarei sale şi a fost încă o dată trădată de serviciul foarte modest. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

Tragerea la sorţi a fost câştigată de Kanepi, care a ales ca Simona Halep să pornească meciul la serviciu. Românca şi-a făcut datoria şi a preluat conducerea pentru prima şi singura dată în acest meci. Din acel moment, jucătoartea de pe locul 44 WTA a dominat categoric partida. Ajutată de un serviciu foarte bun şi de cele 26 de mingi direct câştigătoare. Plus o pasivitate neaşteptată a Simonei.

ADVERTISEMENT
Simona Halep - Kaia Kanepi 2-6, 4-6. Video cu rezumatul partidei
Simona Halep nu şi-a găsit ritmul la New York şi a fost în cele din urmă eliminată

Simona Halep – Kaia Kanepi 2-6, 4-6. Video cu rezumatul partidei

Au urmat cinci game-uri la rând câştigate de Kanepi, care au adus-o pe jucătoarea din Estonia aproape de adjudecarea primului set. Halep şi-a făcut serviciul pentru a rămâne în set, dar nu a putut apoi să dea replică şi pe serviciul adversarei, care a închis setul la doi. Simona a cerut o pauză de vestiar, dar această strategie nu a adus nimic bun în jocul ei.

Kanepi a debutat cu break şi în setul doi, iar în game-ul secund Simona a avut o criză de nervi. A dat de pământ cu racheta, dar apoi a continuat să joace modest. S-a făcut 3-0 cu dublu break pentru Kanepi în setul doi. Din acel moment părea să înceapă revenirea Simonei Halep. A făcut break, apoi şi-a făcut repede şi serviciul. Adversara părea obosită, iar mingile ei nu mai intrau ca în prima parte a meciului. S-a făcut, astfel, 4-4, după un break la zero.

ADVERTISEMENT

Simona Halep – Kaia Kanepi 2-6, 4-6. Video cu rezumatul partidei

Simona Halep a urmat la serviciu şi a ajuns repede la 40-15. Dacă ar fi reuşit să închidă acel game, şansa ei la victorie ar fi fost una uriaşă. Dar serviciul s-a defectat din nou, iar Kanepi a profitat. A obţinut o primă minge de break, pe care românca a anulat-o curajos. Apoi, însă, a pierdut din nou două mingi la rând şi a cedat game-ul. Lui Kanepi nu i-a tremurat mâna după pauză şi a închis meciul.

Simona Halep este eliminată pentru al doilea an la rând în primul tur la US Open şi a încercat să caute explicaţiile după acest eşec. Spune că niciodată nu a ajuns să joace la adevăratul potenţial la New York, dar pe de altă parte îi acordă credit adversarei. În ciuda eşecului, Simona Halep rămâne pe primul loc în clasamentul WTA şi după turneul de la Flushing Meadows.

ADVERTISEMENT
Tags: