Simona Halep

Fantastic! Halep e în premieră în semifinale la Australian Open

Simona Halep a făcut un meci fantastic în faţa Karolinei Pliskova şi s-a calificat în premieră în semifinale la Australian Open.
24.01.2018 | 05:27
Fantastic Halep e in premiera in semifinale la Australian Open

UPDATE, ora 08:20 / Halep s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2, după o oră şi 12 minute şi a dus scorul meciurilor directe cu Pliskova la 6-1. Liderul clasamentului mondial a fost condusă cu 3-0 în primul set, dar apoi a revenit şi a făcut opt ghemuri consecutive. În semifinale, Halep o va întâlni pe fosta lideră mondială Angelique Kerber, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 21, care a trecut, cu scorul de 6-1, 6-2, de americanca Madison Keys, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 17. Halep şi Kerber s-au întâlni de opt ori până acum, iar scorul întâlnirilor este 4-4. Ultimele meciuri directe au avut loc în 2016, atunci când Halep a câştigat în semifinale la Montreal, iar Kerber s-a impus în Fed Cup, în sferturi de finală la Wimbledon, în semifinale la Cincinnati şi în faza grupelor la Turneul Campioanelor.


Final de meci

6-2: Simona face break-ul şi încheie meciul în stil de mare campioană.

5-2: Halep nu are probleme la serviciu şi este la un ghem de victorie.

4-2: Cehoiaca îşi face serviciul şi rămâne în set.

4-1: Simona serveşte excelent şi se distanţează în setul doi.

3-1: Pliskova face primul ghem din acest set.

3-0: Halep îşi face serviciul şi pune al nouălea ghem consecutiv în dreptul ei.

2-0: Simona reuşeşte primul break din setul doi şi continuă seria fantastică ajungând la al optulea ghem consecutiv.

1-0: Halep salvează două mingi de break şi face primul ghem în actul secund.

Începe setul doi

6-3: Halep îşi trece în cont primul set după un nou break.

5-3: Simona mai face un ghem foarte bun pe serviciu şi se distanţează în set.

4-3: Halep face un nou break, reuşeşte al patrulea ghem consecutiv şi este pentru prima dată în avantaj.

3-3: Simona îşi face serviciul la 0 şi egalarează scorul.

2-3: Halep reuşeşte să-şi ia înapoi break-ul după un ghem dominat extrem de clar.

1-3: După un ghem lung în care a salavat o mine de break, Simona deblochează tabela în dreptul ei.

0-3: Cehoaica profită de începutul slab al liderului mondial şi se distanţează.

0-2: Halep îşi cedează serviciul în debutul meciului.

0-1: Pliskova îşi face cu dificultate serviciul.

Start de meci

UPDATE, ora 06:55 / Simona Halep şi Karolina Pliskova au ieşit pe arena Rod Laver şi au început încălzirea pentru ultimul sfert de finală de pe tabloul feminin de la Australian Open.


UPDATE / Chung învinge în 3 seturi, iar pe Rod Laver Arena vor intra Simona Halep şi Karolina Pliskova! În câteva momente, va începe marele meci pentru calificarea în semifinalele Australian Open, acolo unde Angelique Kerber va întâlni câştigătoarea dintre Halep şi Pliskova!

UPDATE Ora 06:00 / Meciul Halep – Pliskova se va disputa imediat după partida Chung – Sandgren, aflată în setul 3. Sud-coreeanul conduce cu 2-0 la seturi: 6-4, 7-6

UPDATE Ora 04:00 / Angelique Kerber o aşteaptă pe Simona Halep în semifinale la Australian Open, după ce fostul număr 1 mondial a învins-o fără emoţii pe Madison Keys în 2 seturi, 6-1, 6-2, în primul meci al zilei de pe Rod Laver Arena. Halep joacă imediat după meciul Chung – Sandgren, dar la această oră are ultimul antrenament înainte de meciul cu Pliskova.

Australian Open 2018 a fost, cel puţin deocamdată, un turneul al confirmărilor pentru liderul mondial din circuitul feminin, Simona Halep. VEZI AICI MECIUL ONLINE.

Cu două prime tururi facile, umbrite de acea accidentare suferită la gleznă în prima rundă, Simona a trecut peste unul dintre cele mai dificile şi intense din punct de vedere fizic teste ale carierei în turul al treilea. Lauren Davis, micuţa jucătoare din Statele Unite ale Americii a ţinut-o aproape 4 ore pe teren, timp în care aceasta a avut şi 3 mingi de meci.

Revenind de pe marginea eliminării, Simona a fost mult mai puternică în turul următor, depăşind-o clar pe Naomi Osaka.

Sfertul de finală din acest an reprezintă repetarea celei mai bune performanţe a carierei Simonei la Melbourne, aceeaşi fază fiind atinsă şi în sezoanele 2014 şi 2015. Cu un alt statut şi cu un nivel mult mai ridicat de maturitate, sportiva noastră intră drept mare favorită în acest sfert de finală. Pe lângă victoriile directe obţinute contra Pliskovei, acumularea experienţei şi gestionarea optimă a situaţiilor grele, Simona a reuşit să câştige calitate şi la capitolul serviciu.

Simona Halep – Karolina Pliskova LIVE sferturi Australian Open. Serviciul, noua armă a româncei

Principala îmbunătăţire vizibilă din jocul Simonei este constituită de serviciu. Conform propriilor declaraţii, la finalul sezonul precedent, Simona a lucrat intens în extrasezon la această lovitură, statistica din 2018 stând mărturie. Iar înfrângerile din 2017 venite pe fondul unui serviciu deficitar, s-au transformat în victoriile de astăzi şi datorită acestui fapt.

Simona Halep – Karolina Pliskova LIVE sferturi Australian Open. În cele 3 meciuri jucate până acum la Melbourne, viteza medie a primului serviciu a fost ridicată, iar Simona s-a impus fără problema. Singurele ezitări au venit la capitolul serviciu în runda a treia, atunci când viteza medie a primului serviciu produs de Simona a fost sub 150 km/h. Este un aspect de luat în seamă contra Karolinei Pliskova, aceasta fiind considerată cea mai bună jucătoare de serviciu din circuit. 

Simona Halep – Karolina Pliskova LIVE sferturi Australian Open. Simona poate rămâne astfel mult mai concentrată în game-urile de retur pentru a putea forţa break-urile. Acest aspect poate fi factorul cheie al partidei, şi în condiţiile în care serviciul doi al Simonei trebuie să fie mai mult decât o invitaţie la atac pentru puternica jucătoare din Cehia.

Simona Halep – Karolina Pliskova LIVE sferturi Australian Open. Va fi cu siguranţă o partidă deosebit de interesantă, iar noi aşteptăm un nou meci de mare calitate din partea Simonei, aşa cum a fost cazul în 3 din cele 4 tururi jucate până acum.

Tags: