Sport

Simona Halep – Kirsten Flipkens 7-5, 6-4, în turul 2 la Wimbledon. Prima reacție a româncei, după meciul care a retras-o pe belgiancă: „Am tremurat de multe ori”

Simona Halep a avut emoții în turul 2 la Wimbledon. Kirsten Flipkens a întrebuințat-o serios pe campioana din 2019, care s-a calificat după ce s-a impus totuși cu scorul de 7-5, 6-4.
30.06.2022 | 10:03
Simona Halep  Kirsten Flipkens 75 64 in turul 2 la Wimbledon Prima reactie a romancei dupa meciul care a retraso pe belgianca Am tremurat de multe ori
Simona Halep a învins-o în două seturi pe Kirsten Flipkens. Foto: World Tennis.com
ADVERTISEMENT
30-06-2022
17:44

Prima reacție a Simonei, după ce a retras-o pe Flipkens

Pentru Kirsten Flipkens, meciul cu Simona Halep a fost ultimul la simplu. La finalul partidei care a durat o oră și 25 de minute, emoțiile au fost uriașe de ambele părți. Prima care a vorbit la microfon a fost belgianca în vârstă de 36 de ani.

„Am atât de multe de spus și totuși atât de puține. Sunt foarte emoționată pentru că e meciul meu de rămas bun… Vă mulțumesc! Să îmi termin cariera, la simplu, contra unei campioane, așa cum este Simona, e un vis devenit realitate.

Când am venit aici prima dată, Kim Clijsters juca la juniori și mi-am spus că vreau să fiu și eu pe tabloul principal cândva, după ce am jucat la junioare în 2003 și 2004. Wimbledon va fi mereu un loc special pentru mine. Mă bucur că mi-am luat la revedere aici, pe teren, împotriva unei mari campioane”, a declarat Kirsten Flipkens.

Calificată în turul al treilea, Simona și-a scos și ea pălăria în fața lui Flipkens.

„Nu e vorba despre meciul meu astăzi, ci despre ea. Mă bucur că am putut să joc împotriva ei ultimul meci. Am vorbit despre asta în trecut, dar acum emoția e mult mai mare. Am jucat de multe ori una împotriva celeilalte. Am tremurat de multe ori, antrenorul poate să confirme. Kirsten e o campioană, care nu cedează niciodată.

Vreau să te felicit pentru întreaga carieră. Ia o vacanță mai întâi, iar apoi gândește-te la ce vrei să faci. Îți mulțumim pentru tot”, a transmis românca.

30-06-2022
16:07

Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 6-4

Vezi video cele mai importante faze AICI!

6-4: Game, set și meci! Simona Halep câștigă și se califică în turul 3, acolo unde va da peste Magdalena Frech (locul 92 WTA). Pentru belgiancă, acesta a fost ultimul meci la simplu din carieră.

5-4: Simona face break și va servi pentru câștigarea partidei!

3-4: Break Halep, care se apropie la un punct de sportiva din Belgia!

1-4: Flipkens face gameul și păstrează diferența de trei puncte în setul 2.

1-3: Halep reușește breakul pentru prima dată în setul al doilea.

0-3: Belgianca merge ceas în setul al doilea și face 3-0 după ce își câștigă un nou serviciu.

0-2: Break Flipkens, iar Simona are parte de un start complicat și în actul al doilea!

0-1: Belgianca se impune în cel mai lung game al întâlnirii, după ce a salvat două mingi de break.

Începe setul al doilea cu Kirsten Flipkens la serviciu!

7-5: Set Halep! Românca își câștigă din nou serviciul și reușește să câștige setul după un start mai dificil.

6-5: Un nou break reușit de constănțeancă! Simona conduce pentru a doua oară în acest prim set!

5-5: Simona Halep revine spectaculos, după ce își câștigă serviciul pentru a doua oară.

4-5: Simona Halep face un nou break, iar acum va servi pentru a rămâne în set!

3-5: Halep câștigă în premieră pe propriul serviciu, dar Flipkens servește pentru set.

2-5: Din nefericire, Simona pierde la zero acest game.

2-3: Halep reușește să facă din nou breakul și să se apropie la un punct de Flipkens.

1-2: Jucătoarea din Belgia preia din nou conducerea pe terenul 2.

1-1: Simona alunecă, iar Flipkens reușește să facă rebreak.

1-0: Românca începe meciul cu break!

A început meciul dintre Simona Halep și Kirsten Flipkens, din turul 2 de la Wimbledon!

Meciul Simona Halep – Kirsten Flipkens are loc joi, 30 iunie, cu începere de la ora 19:00 sau după această oră, în funcție de starea vremii, în turul 2 al turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Învingătoarea din acest joc o va întâlni în turul 3 pe câștigătoarea partidei dintre slovaca Anna Karolina Schmiedlova și poloneza Magdalena Frech.

Unde se joacă meciul Simona Halep – Kirsten Flipkens

Întâlnirea Simona Halep – Kirsten Flipkens se dispută joi, 30 iunie, de la ora 19:00 sau după această oră, dacă vor fi probleme cu vremea, pentru că altminteri nu ar exista un alt impediment, meciul urmând a se desfășura pe terenul 2, cel de-al treilea ca importanță, după Central și terenul 1. Jocul ar urma să înceapă la ora 17:00, ora Marii Britanii.

ADVERTISEMENT

În schimb, o altă româncă, Mihaela Buzărnescu, va păși, tot de la ora 19:00 ora României, pe iarba terenului Central, pentru confruntarea cu numărul 5 mondial, jucătoarea americană Cori Gauff. Situațiile sunt însă diferite în ceea ce privește șansele celor două românce, evoluând simultan: Halep este superfavorită, iar cota lui Miki este una astronomică, 8,40 față de 1,05 Gauff.

Cine transmite la TV partida Simona Halep – Kirsten Flipkens

Partida Simona Halep – Kirsten Flipkens se joacă joi, 30 iunie, de la ora 19:00, pe terenul 2, în turul al doilea al turneului de Grand Slam pe iarbă de la Wimbledon, care are loc în incinta complexului de la Queen Club și va fi transmisă, ca de obicei, în exclusivitate de unul dintre posturile Eurosport 1 sau Eurosport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Wimbledon meteorologii au prognozat o zi cu cer variabil, mai mult senin, cu șanse estimate între 5-15 la sută pentru ploi slabe, trecătoare, față de ziua precedentă, în care programul a fost aproape de a fi dat complet peste cap de ploaie, dar aceasta s-a oprit totuși destul de la timp pentru a se juca aproape toate meciurile programate.

Simona Halep, evoluție sigură cu Karolina Muchova

Simona Halep s-a pregătit intens pentru revenirea pe iarba de la Wimbledon, după ce a câștigat aici al doilea trofeu de Grand Slam din carieră, în 2019. În 2020 pandemia a învins Wimbledonul, dar, interesant lucru, organizatorii nu au pierdut foarte mult, pentru că au avut o poliță de asigurare pentru situații în care o maladie universală ar împiedica să se desfășoare competiția! Apoi, în 2021 nu a putut participa, având probleme medicale.

ADVERTISEMENT

În primul meci, pe care l-a câștigat clar, în două seturi, în fața jucătoarei din Cehia Karolina Muchova, Simona a avut o evoluție sigură, comițând puține erori neforțate. În mod normal, cu un joc măcar la nivelul celui prestat în primul tur Halep nu ar trebui să aibă probleme până în turul 4, pentru că și în turul 3 poloneza Frech sau slovaca Schmiedlova nu sunt rivale din Top 10. În schimb în turul 4 dacă nu vor fi alte surprize ar urma o întâlnire cu iberica Paola Badosa, o sportivă din |Top 10.

Cote la pariuri la jocul Simona Halep – Kirsten Flipkens

Bookmakerii nu au nici un fel de îndoială asupra victoriei Simonei Halep în fața belgiencei. Halep are cotă variind între 1,10-1,15 pentru a trece în turul 3, în timp ce Flipkens, care și-a anunțat retragerea din activitate dupâ Wimbledon, are cotă 6,50 pentru ca acesta să nu fie ultimul ei meci la simplu. Și un set smuls Simonei are valoare mare, 2,40.

ADVERTISEMENT

Tradiția întâlnirilor directe ne aratâ că au fost cinci meciuri între Simona Halep și Kirsten Flipkens, pe diferite suprafețe de joc, dar indiferent pe ce s-a jucat, zgură, hard sau iarbă, deznodământul a fost mereu același, adică victorii cu 2-0 pentru Simona. Cu alte cuvinte, nu numai că este 5-0 la meciuri dar este și 10-0 la seturi!

ADVERTISEMENT