Simona Halep l-a depăşit pe Nadal: “Asta e de pus în ramă”

Mirela Apostol   
în Tenis
07/06/2018, 21:05
Simona Halep l-a depăşit pe Nadal: “Asta e de pus în ramă”
Simona Halep l-a depăşit pe Nadal

Simona Halep l-a depăşit pe Nadal în semifinala de la Roland Garros. Înainte de partida dintre liderul WTA şi Garbine Muguruza, pe Philippe Chatrier a evoluat Rafael Nadal.

Ibericul l-a învins pe Diego Schwartzman, iar în timpul meciului a avut o medie a loviturilor de backhand de 120 km/h. Simona a pus şi mai multă forţă în lovituri decât a făcut-o liderul tenisului masculin.

Simona Halep l-a depăşit pe Nadal

În victoria cu Muguruza, compatrioata lui Rafa Nadal, Halep a avut o medie de 121 km/h, iar atunci când i-a fost adus acest aspect la cunoştinţă a început să râdă: “Da? Asta chiar e de pus în ramă, o să scot la imprimantă şi o să pun în ramă”, a spus românca, amuzată.

Simona Halep l-a depăşit pe Rafael Nadal
Simona Halep l-a depăşit pe Rafael Nadal

“Am pus şi eu putere”

Forţa pe care Halep a imprimat-o loviturilor sale a fost cheia jocului. După cum a spus şi ea la conferinţa de presă, atunci când a fost întrebată ce a avut în plus faţă de Garbine Muguruza, fost număr 1 mondial şi câştigătoare de turnee de Grand Slam. Până să ajungă la acest nivel, Simona era recunoscută pentru alte calităţi, deplasare în teren, inteligenţă, dar nicidecum forţă. Acum, a servit bine, a returnat cu putere şi a avut un rever năprasnic. A fost, de fapt, mai puternică, atât mental, cât şi fizic.

“Cred că am fost fizic un pic mai puternică. Chiar şi la lovituri, ea a lovit tare şi eu pot să spun că am blocat unele lovituri. Chiar am pus şi eu putere în mingi, cred că împreună a ieşit un meci foarte bun. Cred că m-am relaxat mai mult, nu mai pun aşa multă presiune pe mine din cauza emoţiilor. Aşa sunt eu, aşa sunt făcută şi îmi accept această latură. Nu o văd ca pe ceva negativ, mă ajută în momentele importante. Dacă o să îmbrăţişez această stare în momentele importante o să mă ajute”, ne-a spus Halep.

Simona Halep l-a depăşit pe Nadal
Simona Halep l-a depăşit pe Nadal

Citeşte şi:

Sloane Stephens, adversara Simonei Halep în finala Roland Garros! Palmares pozitiv pentru lider

Simona Halep, lider indiferent de rezultatul finalei Roland Garros! Cum arată clasamentul WTA

Segărceanu a dezvăluit cheia victoriei lui Halep! ”Muguruza a fost surprinsă de nivelul jocului”

 

Închide ×