Fotbal intern

Halep aflase de ziua ei că trebuie să joace DOUĂ MECIURI la distanţă de cîteva ore! Ce au decis organizatorii în ultimul moment

Simona Halep este una dintre cele mai importante sportive din istoria României. La 23 de ani, a reuşit să facă o ţară întreagă să vibreze pentru tenis, sportul pe care îl iubeşte şi pentru...
28.09.2014 | 00:08
Halep aflase de ziua ei ca trebuie sa joace DOUA MECIURI la distanta de citeva ore Ce au decis organizatorii in ultimul moment
ADVERTISEMENT

Simona Halep este una dintre cele mai importante sportive din istoria României. La 23 de ani, a reuşit să facă o ţară întreagă să vibreze pentru tenis, sportul pe care îl iubeşte şi pentru care a făcut cele mai mari sacrificii. A ajuns într-un timp record la performanţa supremă, fiind a doua jucătoare de tenis a lumii.

Toată lumea se întreabă cum a reuşit într-un timp atît de scurt să îşi scrie numele printre legende. Însă, numele ei printre starurile tenisului nu e scris cu markerul, ci e scris cu miile de ore petrecute pe teren şi sacrificiile  făcute de Simona şi familia ei pentru tenis, toate completate de ambiţia de a fi cea mai bună.

ADVERTISEMENT

halep steag

FANATIK.RO vă prezintă 23 de episoade inedite din viaţa Simonei Halep, care a ajuns să fie una din stelele tenisului mondial la doar 23 de ani. 

1. Zi de zi pe teren de 17 ani

Simona Halep a început tenisul la vîrsta de 4 ani, fiind antrenată atunci de Nicu Halep, fratele mai mare al sportivei. De la vîrsta de 6 ani, Simona e zi de zi pe terenul de tenis, primul ei club fiind Clubul Sportiv nr. 2 din Constanţa.

400x200

2 halep

2. Stere Halep: “Racheta era mai mare ca ea”

Tatăl Simonei Halep a dezvăluit cu ceva timp în urmă cum a ajuns Simona să joace tenis: “Avea cred că vreo patru ani şi jumătate când profesorul mi-a spus: «Aduceţi-o la mine». Avea Simona o rachetă de tenis mai mare decât ea”, îşi aminteşte Stere Halep, tatăl sportivei.

ADVERTISEMENT

halep_simona_halep_stere_halep

3. Primul antrenor: “Simona era mai matură decît ceilalţi copii”

Nicuşor Ene, primul antrenor al Simonei Halep a declarat că se aştepta ca Simona Halep să aibă succes şi că avea de la început un joc ofensiv: “Îmi amintesc că era cât fileul şi cu toate acestea extrem de îndemânatică de mică. Era mai matură decât toţi copiii de vârsta ei, foarte atentă, foarte receptivă”, spunea Ene în urmă cu ceva timp despre Simona Halep. 

nicusor ene

4. Împrumut pentru performanţă

Tenisul nu este un sport accesibil tuturor şi începuturile jucătorilor în acest sport presupun cheltuieli destul de mari. La fel a fost şi pentru Simona, părinţii ei împrumutîndu-se la bănci pentru a o ajuta pe Simona să meargă mai departe:

ADVERTISEMENT

“Este un sport foarte scump şi nu eşti susţinut de club pentru că nu este un sport de echipă. Numai setul de rachete costă 150 de lei“, declara Stere Halep.

Mai mult, chiar dacă ai ajuns la un nivel de performanţă, tot trebuie să îţi manageriezi bine banii pe care îi încasezi din turnee. Fostul antrenor al Simonei, Adrian Marcu a declarat pentru FANATIK.RO că Simona îşi cumpăra singură tenişii chiar şi anul trecut, cînd nu semnase încă contractul cu sponsorul de echipament: “În tenis nu e ca la fotbal. Aici eşti pe cont propriu, îţi plăteşti tot dacă n-ai sponsor, chiar şi racordajul, să nu mai pun biletele de avion. Pînă să semneze cu sponsorul, Simona îşi cumpăra şi teneşii din banii ei”, a declarat Marcu.

ADVERTISEMENT

simona-halep-adrian-marcu

5. Şi-a micşorat sînii pentru tenis

Înainte de a fi cunoscută în presa internaţională pentru performanţele sportive, Simona Halep a devenit cunoscută pentru că şi-a micşorat sînii pentru a-şi îmbunătăţii jocul. Chiar dacă multă lume a primit această ştire cu uimire, răspunsul Simonei a venit cu seninătate: “Mi-am micşorat sînii pentru că mă incomodau la joc. Aşa, pot să mă mişc mai rapid şi să reacţionez mai bine. Şi dacă nu jucam tenis mi-i micşoram pentru că mă incomodează”, a declarat Halep.

Sportiva şi-a micşorat sînii cînd avea 18 ani, cînd era pe locul 114 în lume.

somp

6. Victorie la junioare în turneul de la Roland Garros

Simona Halep a cîştigat în anul 2008 primul turneu important din carieră, chiar dacă era la junioare. La Roland Garros în acel an, Simona a fost cap de serie numărul 9. În primul tur a învins-o pe Charlotte Rodier, 6–4, 6–1, apoi pe daneza Karen Barbat, 6–3, 6–1.

Au urmat apoi, Jessica Moore, 6–0, 6–1 pentru ca în sferturi să o învingă pe Ksenia Lykina, cap de serie numărul 13, cu 6–1, 6–2. În semifinale, Halep a trecut de a doua favorită, Arantxa Rus 6–3, 7–5. Finala  a fost una 100% românească, Simona reuşind să se impună în faţa Elenei Bogdan, 6–4, 6–7(3), 6–2 .

640px-Simona_Halep_as_Roland_Garros_Junior_Championships_2008_cropped

7. Legenda şi “Regele” 

Gheorghe Hagi este un mare susţinător al Simonei Halep, “Regele” fiind unul dintre primii oameni care au prevăzut ascensiunea sportivei. În anul 2011, Hagi a declarat: “După ce a câştigat cel dintîi turneu al ei, am fost primul care a felicitat-o. E dintr-o familie de aromâni, ca şi mine, am vorbit şi cu părinţii ei, i-am felicitat pentru că au o fată care face cinste României”, spunea atunci Hagi.

simo

8. Prima performanţă în WTA

Turneul de la Marbella din 2010 probabil are o semnificaţie aparte pentru Simona Halep. Venită din calificări, românca a ajuns pentru prima dată într-un sfert de finală.

Simona a trecut printre altele de Iveta Benesova, a 70-a jucătoare a lumii şi de Sorana Cîrstea, locul 36 mondial. În sferturi a fost învinsă de Flavia Pennetta.

images

 9. EXPLOZIA de la Roma

Ascensiunea lui Halep în topul WTA a avut loc în 2013 la turneul de la Roma. A fost momentul 0, în care jucătoarea de pe locul 64 WTA a început urcuşul. 

În turul 1 al calificărilor, Simona a trecut uşor de italianca Alice Balducci, 6-1, 6-0 în doar 45 de minute. În ultima fază a calificărilor Halep a jucat cu Daniela Hantuchova, o jucătoare mai experimentată, dar de care avea să treacă cu 6-4, 6-2 şi, astfel, să se califice în primul tur, fază de care nu trecuse pînă atunci.

Recitalul româncei pe tabloul principal a început în faţa Svetlanei Kuzneţova, pe care a învins-o clar în puţin peste o oră cu un dublu 6-1. A urmat apoi o altă confruntare dificilă cu Agnieszka Radwanska, locul 4 WTA la acel moment. Primul set a fost cîştigat de poloneză cu 7-6. Însă seturile 2 şi 3 au fost dominate de Simona, care s-a calificat en fanfare în optimi: 6-1, 6-2.

În optimi, Simona Halep a jucat cu reprezentanta gazdelor, Roberta Vinci, de care a trecut repede cu 6-4, 6-2. În sferturile competiţiei a jucat cu un fost număr 1 mondial, Jelena Jankovic. Avea să fie un meci extraordinar, în care sportiva noastră avea să revină de la 0-3 în decisiv şi în care a salvat mai multe mingi de meci! Primul set a fost cîştigat de Jankovic cu 6-4, apoi a urmat setul perfect al Simonei, care s-a impus la zero. În decisiv, sîrboaica a condus cu 3-0, a avut două mingi de meci, dar Simona Halep a revenit şi a întors scorul pentru a se impune în final cu 7-5.

646x404

Semifinalele turneului îi aduceau cel mai dificil adversar posibil: Serena Williams. Parcursul senzaţional al româncei s-a oprit aici, după ce sportiva din Statele Unite s-a impus cu 6-3, 6-0.

10. “Se întrevedea performanţa, dar lumea a rămas mască!”

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac a declarat că momentul Roma a fost unul incredibil pentru toţi românii: “Simona Halep a fost o jucătoare cu potenţial dintotdeauna. Se întrevedea că va face performanţă, dar ascensiunea rapidă a sportivei a surprins pe toată lumea, sînt sigur. La acel turneu a fost o revelaţie şi de atunci a început totul”, a declarat George Cosac pentru FANATIK.RO.

sosire halep

11. Adrian Marcu: “Jocul ei era de top. Eu doar am convins-o că le poate bate pe cele din faţă!”

Adrian Marcu este antrenorul alături de care Simona Halep a început ascensiunea în clasamentul WTA. Fostul antrenor al Simonei a declarat pentru FANATIK.RO că Simona avea un joc foarte bun şi el doar i-a dat încrederea că poate să se ia la trîntă cu jucătoarele de top: “Mă aşteptam să ajungă în top încă de atunci. Jocul ei era unul solid, însă lumea de la noi nu avea de unde să ştie unde poate ajunge. Eu doar am făcut-o să creadă că poate să le bată pe jucătoarele din top 10, nu mi se păreau mai bune ca ea”, a spus Marcu.

61468067

12. Fantastic 2013: 70 de meciuri, 53 de victorii, 6 trofee

Simona Halep a avut un an fantastic în 2013, reuşind să fie una dintre cele mai bune jucătoare ale anului. A reuşit să cîştige nu mai puţin de 6 turnee şi să urce pînă pe locul 11 WTA. Turneele în care s-a impus: Nurenberg, S-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia.

6179517-mediafax-foto-bogdan-iordache

13. A 4-a româncă în Top 10

După sfertul de finală reuşit la Australian Open în 2014, Simona Halep a devenit cea de-a 4 româncă care intră în top 10 WTA după  Mariana Simionescu, Virginia Ruzici and Irina Spîrlea. 

Simona+Halep+Australian+Open+Day+8+kCZwCqACawXl

14. Finală la Madrid, biletul pentru careul de AŞI

Luna mai a acestui an a adus-o pe Simona Halep în finală la Madrid, unde a jucat cu Maria Şarapova. A fost un meci de poveste, pierdut din păcate de Simona Halep în trei seturi, 1-6, 6-2, 6-3. După turneul din capitala Spaniei, jucătoarea din România a intrat în top 4 WTA.

sharapova_madrid_t_1888295f

15. Finalistă la Roland Garros, învingătoare în inimile românilor

Simona Halep a fost cap de serie numărul 4 la turneul de Grand Slem de la Roland Garros. Aflată într-o formă perfectă, Simona Halep a trecut uşor de primele tururi şi le-a învins în sferturi pe Svetlana Kuzneţova şi în semifinale pe Andrea Petkovic. Urma prima finală de Grand Slem pentru Simona împotriva Mariei Şarapova, din nou.

În acel turneu am văzut cu toţii ce înseamnă Simona Halep. Interesul pentru finală era unul enorm în România, toată media fiind setată pe acest meci. Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac declară: “Atunci a început Halep Mania. Am văzut cu toţii ce înseamnă Halep pentru România şi pentru tenisul românesc. Nu se mai discuta politică, nu erau certuri, nu mai era decît Simona Halep”, a spus Cosac pentru FANATIK.RO.

Finala a fost una extraordinară. La capătul unui meci maraton de peste 3 ore, rusoaica a reuşit însă să se impună la capătul a 3 seturi:  4-6, 7-6, 4-6. După finală, Simona a mai urcat un loc şi a fost pe 3 în lume.

image-2014-06-8-17444536-41-simona-halep-maria-sharapova

 16. Ne place iarba

Parcursul excepţional al Simonei Halep a continuat şi la turneul de la Wimbledon, unde a depăşit aşteptările specialiştilor şi a demonstrat că poate să treacă direct de la o suprafaţă lentă (zgura) la una rapidă (iarbă) şi a ajuns pînă în semifinale la Londra.

O accidentare la gleznă în debutul semifinalei a deranjat-o pe tot parcursul meciului pe care l-a cedat pînă la urmă 6-7(5), 2-6 în faţa lui Eugenie Bouchard.

Wimbledon+Day+10+YAjcaM7QPDxl

17. Campioană la Bucureşti 

După Wimbledon, Simona Halep a venit la turneul de la Bucureşti pe care a reuşit să îl cîştige după ce a învins-o în finală pe Roberta Vinci cu scorul de 6-1, 6-3. Cel mai dificil meci a fost însă în semifinală, unde a depăşit-o pe Monica Niculescu cu scorul de 6-2, 4-6, 6-1.

image-2014-07-13-17666992-0-simona-halep-campioana-bucharest-open

18. Omul cu bagheta magică 

După un an 2013 foarte bun cu Adrian Marcu antrenor, în care Simona Halep a cîştigat 6 titluri, jucătoarea a decis că e nevoie de o schimbare. De la începutul anului 2014, noul antrenor al Simonei a fost Wim Fissette, un antrenor de clasă. Fissette a mai lucrat cu jucătoare de top cum sînt Kim Clijsters sau Sabine Lisicki.

Antrenorul belgian a spus că nu a făcut altceva decît să lucreze la detalii: ” Dacă cîştigi 6 titluri într-un an înseamnă că eşti un jucător nemaipomenit. La acest nivel, e vorba de detalii. Cîteva detalii mici ţin de încredere şi asta e ceea ce mă preocupă: cum îi dau Simonei încredere pe teren?

Vezi  în timpul meciurilor că are încredere în tenisul ei, chiar mai  mult decît la începutul anului. Aşteptările ei la începutul anului erau de a rămîne în top 20 şi poate să intre în top 10 dacă e vreo şansă. Dar să fie numărul 2? Nu a crezut asta la începutul anului, acum ea crede şi mai mult. Merită să fie unde e acum”, declara în urmă cu 2 luni, Wim Fissette.

intertitlu3-halep-simona-halep-wim-fissette

19. Coşmarul Şarapova

Maria Şarapova este hopul pe care Simona Halep nu a reuşit să îl treacă. A fost aproape de 3 ori în acest an, de fiecare dată cîştigînd un set, însă rusoaica a reuşit de fiecare dată să se impună în decisiv. Maria Şarapova a cîştigat toate cele 5 meciuri directe.

shara

 

sharapova640halep

20. Prima dată în turneul campioanelor 

În acest an, Simona Halep s-a calificat în premieră la Turneul Campioanelor, care se va desfăşura la Singapore. Sportiva din România e a 3-a jucătoare care se califică în această competiţie după Serena Williams şi Maria Şarapova.

“Întotdeauna a fost un vis al meu să evoluez la Finala WTA. Am avut un mare succes în acest an şi abia aştept să evoluez împotriva celor mai bune jucătoare din lume, la Singapore”, a declarat Halep.

sd

21. Cel mai bun ambasador al României

Simona Halep este în aceste zile la Beijing, acolo unde va lua parte la un turneu. Întrebată fiind de România, Halep a declarat: “România e o ţară mică şi rezultatele mele reprezintă ceva uriaş. Trebuie să joc mereu bine şi să cîstig cît mai multe trofee pentru ţara mea. “Ma antrenez acolo si sunt 100% un produs facut de Romania”, a spus Simona Halep.

simona-halep_

22. Cadoul dorit de ziua ei

Simona Halep a declarat că de ziua ei şi-ar dori un ceas şi multe flori: “Dacă vorbim de un cadou mai important, atunci mi-aş dori un ceas. Însă un cadou frumos sînt florile, multe flori. Aş vrea să fie trandafiri albi în numărul vîrstei pe care o împlinesc”, a declarat Halep la Beijing, unde îşi va petrece ziua de naştere.

download

23. Un turneu de Grand Slem, principalul ţel! 

Principalul obiectiv al Simonei Halep la 23 de ani este fără doar şi poate obţinerea unui titlu de Grand Slem. Preşedintele FRT, George Cosac a declarat ce înseamnă Simona Halep pentru tenisul românesc: “Este vîrful de lance şi în acest moment este jucătoarea care ţine sus steagul României. E unică în lume, să ajungi de pe 64 pînă pe locul 2 într-un an şi cîteva luni e incredibil. Sînt sigur că va veni şi turneul de Mare Slem, dar trebuie să avem răbdare”, a declarat Cosac pentru FANATIK.RO.

Fostul antrenor, Adrian Marcu a declarat: “Simona este în lumina reflectoarelor. Anul viitor va fi vînată de celelalte jucătoare, care vor intra pe teren cu gîndul că trebuie să o bată. Dar, sînt sigur că Simona îşi va vedea de tenis şi vor veni şi celelalte, inclusiv într-un turneu de Grand Slem”, a spus Marcu pentru FANATIK.RO. 

Pentru Simona Halep urmează Turneul Campioanelor şi un nou sezon, în care va fi în lumina reflectoarelor. Toată lumea se gîndeşte la un turneu de Grand Slem care ar duce-o pe Halep în aceeaşi galerie cu Ilie Năstase şi Virginia Ruzici. La mulţi ani, Simona Halep!

 PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!

ADVERTISEMENT