Sporturi

Simona Halep, la a 34-a finală WTA din carieră. A mai câștigat turneul de la Doha în 2014

15.02.2019 | 18:34
Simona Halep la a 34a finala WTA din cariera A mai castigat turneul de la Doha in 2014

Simona Halep a reușit o revenire senzațională în partida cu Elina Svitolina și a reușit să câștige cu 6-3, 3-6, 6-4 în semifinalele turneului de la Doha. Va fi cea de-a 34-a finală WTA din cariera fostului număr 1 mondial. Halep o va întâlni în ultimul act pe câștigătoarea din cealaltă semifinală: Angelique Kerber sau Elise Mertens.

Primele trei finale jucate de Halep datează din perioada în care Simona încă nu reușise să se afirme în circuitul WTA. Ea a pierdut de două ori finala în Maroc, la Fes, în 2010 și 2011 și finala turneului Premier de la Bruxelles în 2012. A urmat apoi anul 2013, când Halep a avut o prestație uluitoare și a câștigat șase finale consecutive, printre care s-au numărat finala de la New Haven, de la Moscova dar și turneul de final de an de la Sofia.

Anul 2014, prima finală de Grand Slam și accederea în Top 10

Halep a reușit și a șaptea victorie consecutivă în 2014, chiar la turneul de la Doha, unde o învingea în ultimul act pe Angelique Kerber, scor 6-2, 6-3. A pierdut însă apoi la Madrid și la Roland Garros, ambele finale jucate în fața Mariei Sharapova. Simona a mai jucat în acel an finala la București, câștigată lejer în fața Robertei Vinci, dar și finala turneului campioanelor de la Singapore, pierdută în fața Serenei Williams.

Simona Halep a jucat prima finală de grand slam din carieră la Roland Garros, în 2014

În 2015 au urmat alte cinci finale pentru Simona Halep. Românca a câștigat la Shenzhen, Dubai și Indian Wells, pentru ca apoi să piardă la Toronto și la Cincinatti. Anul următor, Simona a câștigat toate cele trei finale jucate, la Madrid, București și Toronto. Apoi, în 2017, Simona și-a apărat trofeul de la Madrid, dar a pierdut apoi patru finale consecutive: Roma, Roland Garros contra Jelenei Ostapenko, Cincinnati și Beijing.

2018, anul care a adus primul trofeu de Grand Slam pentru Simona Halep

Anul 2018 a fost unul grozav pentru Simona Halep. Românca a început cu o victorie la Shenzhen în fața Katerinei Siniakova, a pierdut apoi o finală extrem de disputată la Australian Open, dar și ultimul act de la Roma, chiar în fața Elinei Svitolina. Au urmat însă două victorii în fața lui Sloane Stephens, la Roland Garros și la open-ul de la Montreal. A urmat apoi a 33-a finală din carieră, pierdută în fața olandezei Kiki Bertens.

Finalele din cariera Simonei Halep

Astfel, finala de la Doha devine a 34-a din cariera Simonei Halep. Românca o va întâlni sâmbătă, 16 februarie, de la ora 17:00 pe câștigătoarea partidei dintre Kerber și Mertens.

  • 18 finale WTA câștigate față de 15 pierdute are în palmares Simona Halep