Sport

Simona Halep, la două puncte de ieșirea din Top 10 WTA. Românca nu s-a înscris la Montreal

Nerefăcută după accidentarea la gambă suferită la Roma, Simona Halep este foarte aproape să părăsească Top 10 WTA.
19.07.2021 | 09:13
Simona Halep la doua puncte de iesirea din Top 10 WTA Romanca nu sa inscris la Montreal
ADVERTISEMENT

Problemele medicale au împiedicat-o pe campioana noastră să joace la Roland Garros și Wimbledon și nu va putea participa nici la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Antrenorul Darren Cahill a dezvăluit că Halep speră să poată reveni pe teren odată cu turneul de la Cincinnati, care va avea loc între 14 și 22 august.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, șanse mari să părăsească Top 10 WTA

Până să poată reveni pe terenul de tenis, Simona Halep a mai coborât o poziție în ierarhia mondială și este foarte aproape de a ieși din Tor 10 WTA după mai bine de șapte ani de prezență constantă, prima oară a ajuns între cele mai bune 10 la 26 ianuarie 2014.

WTA a publicat luni noul clasament, iar Simona Halep a ajuns pe locul 10, cu 4.115 puncte, fiind întrecută de spaniola Garbine Muguruza. Amenințarea din spate este reală, cehoaica Barbora Krejcikova fiind la doar două puncte în urma româncei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, alte două jucătoare cu ștate vechi în circuitul WTA țintesc la locul ocupat de Halep. Elvețianca Belinda Bencic (4.085 de puncte) și cehoaica Petra Kvitova (3.985) vor și ele să revină în Top 10.

Halep poate solicita wild card la Montreal

Șansele ca Simona Halep să părăsească Top 10 WTA sunt destul de mari, mai ales că sportiva noastră nu s-a înscris la Rogers Cup, turneu care se va desfășura în acest an la Montreal.

ADVERTISEMENT

Dacă nu va solicita un wild card, aceasta este a patra competiţie importantă pe care Halep o ratează din cauza accidentării suferite la gleznă, la 12 mai, la Roma, după Roland Garros, Wimbledon şi Jocurile Olimpice.

Simona Halep a câştigat Rogers Cup în 2016 şi 2018 şi a fost finalistă în 2015. Ultima ei prezenţă în Canada a fost în 2019, când a fost eliminată în sferturi de finală. În 2020, competiţia nu s-a ţinut.

ADVERTISEMENT

Cîrstea merge la Montreal

Nici americanca Serena Williams, acum pe locul 16 WTA, nu s-a înscris la turneul de la Montreal. În schimb, de la Rogers Cup nu vor lipsi jucătoarea canadiană Bianca Andreescu, locul 5 WTA, şi japoneza Naomi Osaka, locul 2 WTA. Pentru Osaka va fi a doua competiţie importantă la care participă după Jocurile Olimpice.

Dintre românce, doar Sorana Cîrstea, locul 39 WTA, a fost acceptată pe tabloul principal la Montreal. Programat între 9 şi 15 august, Rogers Cup este primul turneu important din seria care precede ultimul Grand Slam al anului, US Open.

Simona Halep a dezvăluit nu suportă să facă baie cu gheață, ea folosind această metodă de recuperare doar la insitențele antrenorului ei, Darren Cahill. Deși îi displace să recurgă la acestă metodă, ea crede că este unul din principalele motive pentru care a devenit campioană la Wimbledon.

ADVERTISEMENT
Tags: