Vezi aici din ce cauză a pierdut Simona Halep la Wimbledon meciul cu Johanna Konta

Sorin Dumitrescu   
în Simona Halep
19/07/2017, 11:03
Vezi aici din ce cauză a pierdut Simona Halep la Wimbledon meciul cu Johanna Konta

Încă nu s-au stins ecourile asupra a ceea ce a făcut, bun şi mai puţin bun, Simona Halep la Wimbledon. Aceasta deorece impresia generală este că din nou actualul număr 2 mondial nu a ştiut cum să gestioneze situaţia favorabilă pe care o avea, un set avans şi la două mingi de meci, în faţa Johannei Konta,  după ce capotase şi mai lamentabil în finala de la Roland Garros, unde a avut un set, 3-0 şi 40-0 pe serviciul lui Osptapenko.

În opinia specialiştilor, dacă ar fi învins-o Konta în sferturi, Halep ar fi depăşit-o în semifinale şi pe veterana din SUA Venus Williams şi ar fi jucat finala cu Garbine Muguruza, care a câştigat trofeul. Unul dintre oamenii care s-a aflat la faţa locului, în stafful Simonei, Daniel Dobre, dar pe care Halep a decis să-l concedieze după Grand Slam-ul londonez, a găsit o explicaţie serioasă pentru eşec şi o alta strict legată de atitudinea româncei.

Simona Halep la Wimbledon. De ce o acuză fostul ei antrenor

În opinia lui Daniel Dobre, un rol foarte important în succesul britanicei l-a jucat acoperişul arenei centrale. La ora meciului Halep-Konta, ploua puternic la Wimbledon şi în afara meciurilor disputate pe terenul central celelalte jocuri au fost întrerupte sau amânate pentru a doua zi. Pe central s-a jucat, datorită faptului că acesta are acoperiş rabatabil, care a şi fost tras.

Dacă acoperişul nu era tras, jocul nu mai era rapid. Konta nu se mai putea apropia atât de des de minge, aşa cum se întâmpla în sală, când nu eşti deranjat deloc de atmosferă. A fost un avantaj clar pentru Konta – crede Daniel Dobre, care de asemeni îi găseşte şi Simonei vină pentru că n-a ştiut să profite de momentul favorabil avut: “Când o laşi pe Konta să joace prea mult, e greu. A fost în avantaj şi trebuia să profite când a avut momentul“.

Închide ×