Simona Halep

Simona Halep, aşteptată cu flori în ţară! Mesajul campioanei noastre

UPDATE, 14 iulie, ora 08:20. Simona Halep a ajuns în ţară unde a fost primită cu flori şi aplauze. Campioana noastră a declarat că se bucură pentru victoria lui Venus Williams împotriva...
14.07.2017 | 08:27
Simona Halep asteptata cu flori in tara Mesajul campioanei noastre

UPDATE, 14 iulie, ora 08:20. Simona Halep a ajuns în ţară unde a fost primită cu flori şi aplauze. Campioana noastră a declarat că se bucură pentru victoria lui Venus Williams împotriva Johannei Konta, în semifinale la Wimbledon. Românca nu va juca.

“Mă simt foarte bine, ma bucur că sunt sănătoasă. Mai am mulţi ani în faţă, aşa că nu sunt tristă că nu am reuşit acum. Sper că voi reuşi. Am crezut că se va repeta acel punct din final, aşa au crezut mulţi, dar daca arbitrul a decis asta, nu am avut ce să fac.

Mă bucur că a câştigat Venus, este incredibil ce face ea la 37 de ani. Acum mă voi odihni puţin, simt o oarecare oboseală. Însă asta îmi este meseria, iar acum sunt nerăbdătoare să joc în America”, a spus Simona Halep la revenirea în România.


SIMONA HALEP LA WTA BUCUREŞTI. UPDATE, 12 iulie, ora 13:52 / Simona Halep poate deveni lider mondial dacă va câştiga turneul WTA de la Bucureşti care începe săptămâna viitoare. Campioana noastră a declarat la conferinţa de presă de după meciul cu Johanna Konta că nu va participa la Bucureşti, dar ea se poate răzgândi până vineri.

SIMONA HALEP LA WTA BUCUREŞTI. Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat pentru FANATIK.RO că aşteaptă un răspuns oficial de la Simona Halep până vineri: “Încă nu am primit un răspuns oficial de la Simona. Avem un wild card pregătit pentru ea şi aşteptăm o decizie finală până vineri, 14 iulie” 


UPDATE. Simona Halep a anunţat că nu va participa la turneul de la Bucureşti, care începe luni, 17 iulie. Astfel, Simona ratează ocazia de a fi devenit lider mondial în cazul în care se impunea în Capitală. Halep va reveni probabil în circuit pe 7 august, la turneul de la Toronto.


SIMONA HALEP LA WTA BUCUREŞTI. UPDATE. Simona Halep a fost învinsă de Johanna Konta în sferturi de finală la Wimbledon şi a ratat şansa de a deveni lider mondial. De luni, 17 iulie, numărul 1 WTA este Karolina Pliskova. Aceasta va avea 6855 de puncte, Simona a ajuns la 6670, iar Kerber, fostul lider, coboară pe 3, cu 5975 de puncte.

Clasament WTA, 17 iulie

1. Karolina Pliskova  6855 puncte

2. Simona Halep  6670 puncte

3. Angelique Kerber  5975 puncte

SIMONA HALEP LA WTA BUCUREŞTI. Simona Halep poate deveni lider mondial chiar la Bucureşti. Pe 17 iulie va începe turneul de tenis de la Bucureşti, unde Halep este aşteptată de George Cosac, preşedintele Federaţiei Române la Tenis.

SIMONA HALEP NR. 1 WTA. Cum poate deveni Simona noul lider mondial3

“Deocamdată, la turneul WTA BRD Bucharest Open şi-au anunţat participarea Irina, Sorana şi Monica. Am vorbit şi cu Simona să-i rezervăm un wild-card, în funcţie de parcursul ei la Wimbledon. Este posibil să vină şi ea”, a declarat George Cosac.

SIMONA HALEP LA WTA BUCUREŞTI. O victorie a Simonei la turneul de la Bucureşti ar însemna automat atingerea primului loc în clasamentul WTA, deoarece învingătoarea primeşte 280 de puncte. În aceeaşi săptămână cu turneul din Capitală se mai joacă şi la Gstaad, unde nu s-au înscris nici Angelique Kerber, nici Karolina Pliskova.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Simona Halep este la un meci distanţă de a urca pe primul loc în clasamentul WTA, după ce Angelique Kerber a fost eliminată în turul 4, iar Karolina Pliskova a pierdut în turul 2. Jucătoarea de tenis din România va decide marţi noul lider mondial. Dacă o va învinge pe Johanna Konta, Halep va deveni noul lider al ierarhiei tenisului feminin.

În cazul unei înfrângeri, Pliskova va urca pe primul loc. Performanţa Simonei poate veni la 32 de zile de când a ratat şansa de a urca pe primul loc. Pe 10 iunie, Halep a fost învinsă de Jelena Ostapenko în finala de la Roland Garros, românca având nevoie de o victorie pentru urca pe primul loc.

SIMONA HALEP LA WTA BUCUREŞTI. La startul turneului de la Wimbledon, Simona Halep se afla pe locul 2, cu 6920 de puncte. Angelique Kerber era lider cu 7035 de puncte, în timp ce Karolina Pliskova ocupa a treia poziţie, jucătoarea din Cehia având 6855 de puncte. În prezent, înaintea meciurilor din sferturile de finală, Halep are 6670 de puncte, Pliskova, eliminată în turul 2, are 6855 de puncte, iar Kerber, eliminată în turul 4, a adunat 5975 de puncte. O victorie în faţa Johannei Konta ar propulsa-o pe Simona Halep pe primul loc, urmând să aibă 7020 de puncte.

SIMONA HALEP LA WTA BUCUREŞTI. Halep, primul lider mondial din România în tenisul feminin?

Până la Simona Halep, cele mai bune clasări ale unor jucătoare de tenis din România au fost cele ale Virginiei Ruzici şi ale Irinei Spîrlea. Pe 21 mai 1979, Virginia Ruzici, actualul manager al Simonei Halep, ocupa locul 8 în ierarhia WTA la un an după ce cucerise trofeul de la Roland Garros. 18 ani mai târziu, Irina Spîrlea se clasa pe locul 7 în clasamentul WTA, cea mai bună clasare a unei jucătoare de tenis din România până la Simona Halep. 

SIMONA HALEP NR. 1 WTA. Cum poate deveni Simona noul lider mondial2

Irina Spîrlea reuşea această performanţă după un 1997 de excepţie în care atinsese sferturile de finală la Australian Open şi semifinalele la US Open. În acelaşi an, jucătoare de tenis atingea finala la turneul de la Indian Wells, fiind învinsă de Lindsay Davenport cu 6-2, 6-1.

44 de ani de când Ilie Năstase a fost primul lider mondial

Pe 23 august 1973, ATP anunţa primul clasament oficial al jucătorilor de tenis din circuitul masculin. Pe primul loc se afla Ilie Năstase, care cu aproape două luni înainte câştigase al doilea turneu de Mare Şlem. “Nasty” triumfase pe zgura pariziană de la Roland Garros, după un turneu în care nu cedase niciun set. Cu un an înainte, în 1972, Năstase cucerea trofeul de la US Open.

SIMONA HALEP NR. 1 WTA. Cum poate deveni Simona noul lider mondial1

SIMONA HALEP LA WTA BUCUREŞTI. Ilie Năstase a stat în fotoliul de lider timp de 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iulie 1974. Anul 1973 a fost cel mai bun din cariera jucătorului de tenis român, acesta reuşind să câştige 15 turnee, printre acestea numărându-se victorii la Monte Carlo, Roma, Queen’s Club sau Madrid.