Simona Halep, lăudată de organizatori la Roland Garros! “Super Simo în a doua săptămână la Paris”

Irina Aldea   
în Tenis
02/06/2018, 21:13
Simona Halep, lăudată de organizatori la Roland Garros! “Super Simo în a doua săptămână la Paris” GALERIE FOTO
Simona Halep, lăudată de organizatori la Roland Garros! "Super Simo"

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală la Roland Garros 2018 după ce a învins-o în minimul de seturi pe Andrea Petkovic, numărul 107 WTA. Sportiva noastră a fost în centrul atenţiei pe reţelele de socializare.

“Super Simo”, a apărut pe contul de twitter al Roland Garros-ului după victoria cu 7-5, 6-0 a liderului WTA contra nemţoaicei Andrea Petkovic, din turul al treilea. “Halep a trecut de Petkovic pentru a reveni în a doua săptămână a Open-ului Franţei”, a scris şi site-ul WTA, care a menţionat că “numărul 1 mondial a câştigat ultimele opt game-uri ale meciului pentru a o învinge pe Andrea Petkovic şi a se califica în turul 4 de la Roland Garros”.

“Halep a avut 19 mingi câştigătoare şi 17 greşeli neforţate în cursul unei ore şi 28 de minute de joc şi a fructificat şase din cele 11 mingi de break create. Victoria o duce în optimile de la Paris a patra oară în ultimii cinci ani şi o păstrează cu şanse de a-şi menţine locul 1 mondial la finalul turneului”, se arată în articolul celor de la WTA.

Simona Halep, a doua româncă în optimi la Roland Garros

Simona Halep e a doua româncă ajunsă în optimile de finală la Roland Garros, după Mihaela Buzărnescu, care a reuşit o victorie uluitoare în faţa Elinei Svitolina. Cea mai bună tenismenă a lumii şi-a asigurat un cec de 222.000 de euro şi 240 de puncte WTA şi va juca în optimi cu belgianca Elise Mertens, cap de serie numărul 16. Românca a câştigat singura partidă cu Mertens, la Madrid, în turul al doilea, cu 6-0, 6-3.

Închide ×