Simona Halep

Simona Halep, lăudată după victoria cu Pliskova: „Are o inimă imensă, e un exemplu pentru toți românii”

10.02.2019 | 17:29
Simona Halep laudata dupa victoria cu Pliskova Are o inima imensa e un exemplu pentru toti romanii

Simona Halep a reușit o victorie dramatică în meciul trei al duelului de la Ostrava dintre România și Cehia. Halep a trecut de Pliskova, scor 6-4, 5-7, 6-4. La finalul partidei, președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a vorbit despre partida câștigată de Halep în a doua zi a duelului de Fed Cup.

„Simona are o inimă imensă, e un exemplu pentru toți românii. A fost un meci foarte încărcat, un meci în care am văzut numeroase lovituri. Felicitări Simonei și trebuie să ținem pumnii strânși și celorlalte fete că meciul încă nu e gata. Faptul că cei 3-400 de români reușesc să țină piept celor 5.000 de cehi e un lucru foarte important pentru fete”, a spus George Cosac, la Telekom Sport.

Simona Halep, lăudată de George Cosac după meciul câștigat cu Karolina Pliskova

Întrebat despre prezența tatălui Simonei Halep în tribună, Cosac a spus: „Eu sunt tată, nu vă puteți închipui ce e în sufletul unui părinte când își vede copilul jucând, când își vede fata jucând până la ultima picătură de energie. Energia ei vine tocmai din această dorință de victorie. Gândiți-vă că a jucat contra unei sportive cu 20 de cm mai înaltă, care de foarte multe a recuperat niște mingi de-a dreptul imposibile. Faptul că a progresat enorm în deplasarea de teren, o face o jucătoare extraordinară. Dar Simona are o inimă extraordinară.”

Cât despre partida cu numărul patru, dintre Buzărnescu și Siniakova: „Va fi un meci extrem de echilibrat. Ambele jucătoare sunt posesoarele unei tehnici deosebite. Din păcate pentru Mihaela, ea nu a apucat să joace foarte mult anul acesta. De partea cealaltă nici Siniakova nu a reușit vreo victorie importantă anul acesta. Va fi un meci al ambițiilor, un meci de luptă cu o presiune deosebită. Gândiți-vă că această sală esete la un pas să explodeze. Dar publicul este unul extrem de fair-play. Sperăm la o victorie a noastră, nu va fi ușor , dar sperăm la o victorie. Ne putem aștepta la orice. Fetele noastre sunt pregătite.”

După victoria Simonei Halep, România conduce cu 2-1 în duelul cu Cehia. Dacă va trece de cehoaice, echipa României va întâlni Franța în semifinalele Fed Cup.