Sporturi

Simona Halep, laude pentru Coco Gauff: “Poate să câștige un Grand Slam!” Mesaj pentru Mats Wilander

Simona Halep laude pentru Coco Gauff Poate sa castige un Grand Slam Mesaj pentru Mats Wilander
ADVERTISEMENT

Simona Halep a câștigat cu 6-3, 6-3 meciul împotriva americancei în vârstă de 15 ani, Cori Gauff. Simo nu va avea prea mult timp să își savureze succesul pentru că doar 24 de ore mai târziu, Simo joacă în sferturi împotriva lui Shuai Zhang, din China. 

Simona Halep, laude pentru Coco Gauff: “Poate să câștige un Grand Slam!”

Campioana noastră a avut numai cuvinte de laudă pentru Coco Gauff după încheierea meciului și îi prevede un viitor strălucit: “Cred că experienţa a contat azi. Ea a avut şi multe meciuri jucate, venind din calificări. Cred că a fost un meci foarte bun. Are potenţial să ajungă o mare jucătoare. Acum 12 ani, când aveam şi eu 15 ani, jucam la junioare. Este o performanţă incredibilă că a ajuns până în optimi la Wimbledon. Va fi în Top 10 dacă va continua să joace aşa. A jucat foarte bine, a avut câteva lovituri incredibile.

ADVERTISEMENT

Nu m-am panicat, când am avut şansa să închid meciul, dar mingea a ieşit puţin afară. Ştiam că este 5-3. Am simţit că deţin controlul în acel moment. Am servit destul de bine în ultimul game. Am ştiut că am destul de multă putere să termin. Nu ştiu ce să zic despre această regulă. A reuşit un parcurs foarte bun aici, deci poate juca normal în timpul sezonului. Regulile sunt reguli, aşa că nu comentez pentru că habar nu aveam. Eu sunt sigură că Gauff va câștiga un turneu mare în curând”, a spus Halep.

Simona Halep se va duela cu chinezoaica Zhang in sferturi
Simona Halep se va duela cu chinezoaica Zhang in sferturi

Mesaj pentru Mats Wilander: “Îi mulțumesc!”

Simona Halep a vorbit și despre punctele forte ale lui Coco Gauff: “Lovitura ei de backhand este foarte puternică. Serveşte bine şi puternic. Se mişcă bine pe teren, chiar dacă este înaltă şi nu este uşor să fii rapidă. Încă e tânără, cred că mai are nevoie de putere, dar este o jucătoare foarte bine deja. Joacă bine cu primul serviciu şi vrea să fie agresivă. A doua servă nu este moale. Am jucat mai mult pe dreapta ei, știam că e mai solidă pe rever și am evitat să fac asta, dar nu în totalitate. Per total, jocul meu a fost unul inteligent” 

ADVERTISEMENT

Mats Wilander a declarat că o vede pe Halep cel puțin în semifinalele turneului de la Londra, iar Simona Halep a ținut să îi mulțumească pentru încredere: “E o declarație frumoasă și îi mulțumesc. Eu sunt stăpână pe jocul meci, știu ceea ce pot să fac și ceea ce trebuie să fac în timpul meciurilor. Sunt într-o poziție foarte bună, mă bucur de joc, sunt relaxată și încerc să nu cedez niciun punct. Nu mă gândesc la rezultat, iau fiecare meci în parte”, a spus Halep.

Simona Halep, laude pentru Coco Gauff: "Poate să câștige un Grand Slam!" Mesaj pentru Mats Wilander
Simona Halep, laude pentru Coco Gauff: “Poate să câștige un Grand Slam!” Mesaj pentru Mats Wilander

Simona Halep va juca marți, de la ora 15:00 pe Terenul 1 de la Wimbledon împotriva lui Shuai Zhang, în sferturile de finală. Dacă se va califica mai departe, românca joacă împotriva învingătoarei din duelul Svitolina-Muchova.

ADVERTISEMENT
  • 1 semifinală a mai jucat Simona Halep la Wimbledon (2014)
  • 2-1 este raportul meciurilor directe în favoarea lui Zhang