Simona Halep

Simona Halep – Laura Siegemund 6-2, 6-4. Simona se califică în sferturile de finală la Gippsland Trophy. Prima reacție a româncei

03.02.2021 | 08:55
Simona Halep  Laura Siegemund 62 64 Simona se califica in sferturile de finala la Gippsland Trophy Prima reactie a romancei
ADVERTISEMENT

UPDATE, 3 februarie, ora 8:13 / Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la Gippsland Trophy, după ce a trecut de Laura Siegemund, scor 6-2, 6-4. O va înfrunta pe Ekaterina Alexandrova pentru un loc în careul de ași la turneul WTA 500 de la Melbourne. Rusoaica a învins-o pe Iga Swiatek, campioana de la Roland Garros.

“Apreciez munca tuturor și mă bucur să mă aflu aici. Nu mai jucasem de ceva timp, a trebuit să îmi recapăt ritmul. Obiectivul meu este să câștig Australian Open. Dar știu că este greu, trebuie să muncesc foarte mult. Darren este secretul meu, mă înțelege foarte bine. Îi mulțumesc că este alături de mine tot timpul. Am învățat de la el câteva lucruri specifice. ‘Hai să bem o bere’ și e și mâine o zi'”, a declarat Simona Halep la finalul partidei cu Laura Siegemund.

ADVERTISEMENT

Darren Cahill chiar i-a făcut un semn Simonei din tribune, atunci când românca a fost întrebată despre secretul lor. I-a sugerat că berea ar fi cheia succeselor, într-un dialog amuzant, prin intermediul semnelor.


6-4. Game, set și meci. Simona se califică în sferturile de finală.

5-4. Simona fructifică a patra minge de break din acest game. Și servește pentru calificarea în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

4-4. Simona oferă un răspuns pe măsură.

3-4. Siegemund își face din nou serviciul.

3-3. Game facil pe serviciu și pentru Halep.

2-3. Game alb pentru Siegemund.

2-2. Simona își face serviciul după ce salvează două mingi de break.

1-2. Siegemund a avut două mingi de 3-0. Dar Simona revine și face break.

0-2. Siegemund și-a ridicat clar nivelul și face break în setul doi.

0-1. Siegemund își face serviciul în startul manșei secunde.


6-2. Simona salvează prima minge de break a adversarei și apoi închide setul 1.

5-2. Siegemund își face din nou serviciul.

5-1. Un nou game facil la serviciu pentru Halep.

4-1. Simona ratează două șanse de break, iar Siegemund apare pe tabelă.

4-0. Game la zero reușit de Simona Halep.

3-0. Un nou break reușit de Simona Halep.

2-0. Simona își face serviciul fără emoții.

1-0. Simona Halep, start cu break după un game prelungit.


UPDATE, 3 februarie, ora 06:17 / Ashleigh Barty trece de Bouzkova, 6-3 în decisiv, și o va înfrunta pe Shelby Rogers în sferturile de finală de la Yarra Valley Classic. Simona Halep – Laura Siegemund este partida care începe peste aproximativ 15 minute pe Margaret Court.


UPDATE, 3 februarie, ora 05:30 / Simona Halep – Laura Siegemund va începe după începe după duelul dintre Barty și Bouzkova. Cele două au intrat în set decisiv, deci probabil că partida Simonei va lua startul după ora 6:00 a României.

ADVERTISEMENT

Melbourne este locul unde se desfășoară în premieră, concomitent, două competiții WTA în paralel, Gippsland Trophy, unde e favorită numărul 1 Simona Halep și Naomi Osaka favorită numărul 2 și Grampians Trophy, unde favorita e liderul mondial Ashleigh Barty.

Simona Halep a intrat în competiție din turul 2, unde a avut ca adversară pe talentata jucătoare din Rusia, Anastasia Potapova, 19 ani, de care a trecut în două seturi, dar nu foarte ușor. Laura Siegemund a jucat două tururi. În primul a depășit-o pe Monica Niculescu în două seturi, românca fiind inclusă de nevoie și la simplu, după retragerea kazahei Diyas și apoi la fel pe australianca Destinee Aiava.

ADVERTISEMENT

Simona Halep – Laura Siegemund Live stream Digi Sport

Confruntarea Simona Halep – Laura Siegemund se dispută în noaptea de marți spre miercuri 3 februarie, de la ora 03:30 în turul al treilea al turneului Gippsland Trophy, la Melbourne. Meciul este transmis în direct de Digi Sport 2, dar îl puteți urmări și în format LIVE VIDEO pe site-ul FANATIK.RO.

Nu va fi deloc un meci ușor pentru numărul 2 mondial. Germanca este numărul 51 mondial și are un joc extrem de incomod pentru Simona, iar istoria meciurilor directe confirmă această dificultate precum și faptul că Siegemund este cea care conduce la general cu scorul de 2-1.

Laura Siegemund este și psiholog cu diplomă

Cele două nu s-au mai aflat față în față din 2017, când Simona a obținut la Roma singura ei victorie, în două seturi. Până atunci, în doi ani consecutivi Siegemund se impusese tot în două seturi, de fiecare dată, în turneul de la Stuttgart, toate cele trei confruntări având loc pe zgură. E primul meci direct pe suprafață rapidă.

Laura Siegemund, care are și o altă activitate cu totul specială, fiind absolventă a Universității din Hagen la Facultatea de Psihologie, are acum 32 de ani și a reușit să revină cu brio după o teribilă accidentare la genunchi suferită în 2018 la turneul de la Nurnberg, cu o săptămână înainte de Roland Garros și atunci s-a pus chiar întrebarea dacă va mai putea reveni pe teren.

Cotă neașteptată de scăzută pe victoria lui Halep

Din fericire, germanca a izbutit să se refacă și acum se află aproape de parametrii ei maximi, care în 2017 o aduseseră pe locul 27 în ierarhia WTA, cea mai bună clasare a ei, după ce a câștigat turneul de la Stuttgart.

Deși la scorul general conduce Siegemund casele de pariuri nu dau doi bani pe acest amănunt și acordă o cotă absolut modică la victorie Simonei Halep: 1,15 și nemțoaicei un fabulos 5,75. La asemenea cote perspectiva pentru Laura de a lua un set aduce o cotă extraordinară de 2,20 și judecând după meciurile dintre ele nu este exclus să avem primul meci în trei seturi.

ADVERTISEMENT