Sport

Simona Halep le-a luat fața lui Nadal și Federer. E în topul sportivilor cu cel mai mare potențial comercial. Cine e pe primul loc

Simona Halep (locul 9 WTA) are un potențial comercial mai mare decât Rafael Nadal și Roger Federer, într-un top dominat de Cristiano Ronaldo.
19.10.2022 | 14:38
Simona Halep lea luat fata lui Nadal si Federer E in topul sportivilor cu cel mai mare potential comercial Cine e pe primul loc
Simona Halep se află pe locul 9 în clasamentul WTA. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep se menține în top zece mondial, iar cea mai bună jucătoare de tenis din istoria României a mai primit o veste bună.

Simona Halep, pe locul 15 în clasamentul sportivilor cu cel mai mare potențial comercial din lume

Ampla analiză a fost făcută de site-ul Sportspromedia și este extrem de bine documentată. Cristiano Ronaldo este primul loc în această ierarhie, urmat de Serena Williams pe care Simona Halep a învins-o în finala de la Wimbledon în 2019.

ADVERTISEMENT

Podiumul este completat de campionul din Formula 1, Lewis Hamilton. Lebron James este următorul în clasament, în timp ce Lionel Messi este abia pe locul cinci. Interesat că toți sportivii din top cinci au peste 35 de ani.

Simona Halep este clasată pe un onorabil loc 15, ținând cont că în acest top se află 50 dintre cei mari sportivi de pe planetă.

ADVERTISEMENT

Campioană la Rolland Garros și Wimbledon, Simona Halep se află cu un loc peste Rafael Nadal (poziția 16) și Roger Federer (poziția 23).

Emma Răducanu e înaintea Simonei Halep în clasament

Emma Răducanu, jucătoarea cu origine română, se află pe locul 12 în această ierarhie, în timp ce Bianca Andreescu este abia pe locul 32.

ADVERTISEMENT

Pentru a alcătui acest clasament au fost luate în calcul foarte multe criterii precum activități filantropice, influență în probleme sociale de actualitate, ținută, iar lista inițială de sportivi a avut nu mai puțin de 700 de nume!

Au rămas 120 de sportivi și s-au aplicat noi filtre: câtă acoperire a stârnit pe rețelele de socializare, iar anumite acțiuni au fost sancționate și s-au ales primii 50.

ADVERTISEMENT

Cum s-a acordat punctajul final

  • Forța brandului personal al sportivului (maximum 20 de puncte)
  • Audiență și relevanță (maximum 50 de puncte) 
  • Aspect economic (maximum 30 de puncte)

Ce punctaj a primit Simona Halep

Simona Halep a primit 42,35 de puncte. Cel mai mare scor i-a fost acordat pentru audiență și relevanță: 23,99, udiență și relevanță și doar 6,4 din maximum 30 la aspectul economic.

Serena Williams are totalul de 67,99 (16,85 – 27,12 – 24,02), iar următoarea jucătoare de tenis este Naomi Osaka: 51,62 total (15,09 – 22,07 – 14,46).

Cum arată top zece

1. Cristiano Ronaldo – fotbal
2. Serena Williams – tenis
3. Lewis Hamilton – Formula 1
4. LeBron James – baschet
5. Lionel Messi – fotbal
6. Naomi Osaka – tenis
7. Virat Kohli – crichet
8. Alex Morgan – fotbal
9. Sam Kerr – fotbal
10. Tom Brady – fotbal american

ADVERTISEMENT