Fotbal international

SPECIAL FANATIK. O analiză completă despre Turneul Campioanelor. Tot ce trebuie să ştii despre regalul de la Singapore

Simona Halep LIVE VIDEO Turneul Campioanelor Singapore. S1mona Halep a devenit lider mondial în turneul WTA de la Beijing şi este principala favorită a competiţiei care se va disputa la Singapore...
21.10.2017 | 00:07
SPECIAL FANATIK O analiza completa despre Turneul Campioanelor Tot ce trebuie sa stii despre regalul de la Singapore
ADVERTISEMENT

Simona Halep LIVE VIDEO Turneul Campioanelor Singapore. S1mona Halep a devenit lider mondial în turneul WTA de la Beijing şi este principala favorită a competiţiei care se va disputa la Singapore în perioada 22-29 octombrie. Campioana noastră este cea mai constantă jucătoare a anului 2017 în care a obţinut doar un titlu WTA, la Madrid. Garbine Muguruza este aproape de S1mona Halep în clasament, la doar 40 de puncte, astfel că socotelile pentru locul 1 WTA la finalul anului sunt complicate. S1mona Halep participă pentru a patra oară consecutiv la WTA Finals din Singapore, dar niciodată din postura de lider mondial, la această ediţie având toate atuurile de a face un turneu memorabil. Competiţia începe duminică, 22 octombrie şi va ţine fix o săptămână, până în 29 octombrie.

„Îmi place totul la Singapore. Am jucat foarte bine în 2014. După aceea am jucat bine, nu rău, dar nu am avut şansa de a ieşi din grupe. Anul acesta vreau să lupt mai mult. Poate voi avea mai mult noroc şi mă voi califica în semifinale. Vreau să dau totul şi vom vede ce rezultate vor fi”
S1mona Halep

ADVERTISEMENT

În ultimele două sezoane, S1mona Halep a ieşit încă din primul tur, dar la prima ediţie a ajuns până în finala turneului de la Singapore, fiind învinsă de Serena Williams. După ce o spulberase în grupă cu un incredibil 6-0, 6-2, poate cel mai bun joc al carierei sale. Şi refuzase apoi jocul rezultatelor care o eliminau pe americancă, câştigând, tot în grupă, un set împotriva intereselor proprii cu Ana Ivanovic (6-7, 6-3, 3-6).Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Simona Halep LIVE VIDEO Turneul Campioanelor Singapore. ADVERSARE: Garbine Muguruza, principala ameninţare

S1mona Halep are 40 de puncte avans în clasamentul WTA faţă de jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, fostul lider mondial. Cel mai probabil, între cele două jucătoare se va alege numărul 1 WTA la finalul anului, mai ales că ambele au fost eliminate anul trecut în faza grupelor şi nu au prea multe puncte de apărat la actuala ediţie. Cele 8 calificate la Turneul Campioanelor sunt următoarele: 1. S1mona Halep 5675 puncte, 2. Garbine Muguruza 5635 puncte, 3. Karolina Pliskova 5105 puncte, 4. Elina Svitolina 5000 puncte, 5. Venus Williams 4642 puncte, 6. Caroline Wozniacki 4640 puncte, 7. Jelena Ostapenko 4510 puncte, 8. Caroline Garcia 3795 puncte. Rezerve la singapore vor fi: 9. Johanna Konta 3610 puncte şi 10. Kristina Mladenovic 2885 puncte.

ADVERTISEMENT

ANTRENORI: Cuplul Cahill – Pavel

Simona Halep LIVE VIDEO Turneul Campioanelor Singapore. Staff-ul S1monei Halep s-a mărit după US Open. Campioana noastră l-a cooptat şi pe Andrei Pavel în echipă, iar „Cneazul” a fost cu ea în turneele de la Wuhan şi Beijing, în care Darren Cahill a lipsit. Australianul revine la Singapore şi va face cuplu cu Andrei Pavel pentru a pregăti cât mai bine meciurile. S1mona Halep a explicat rolul lui Andrei Pavel: „Darren a fost cu ideea să-l aducem pe Andrei Pavel. A vrut să schimb un pic vocea, sfaturile de antrenament… Ei spun acelaşi lucru, dar totuşi diferit. Andrei are rol de antrenor, dar Darren este principalul antrenor. Aşa am hotărât de la început. Îmi doresc să rămână şi Andrei cu noi, dar vom avea o discuţie după Turneul Campioanelor, să vedem dacă şi el vrea să rămână. Acum e o perioadă de probă”.

„Vreau să îţi mulţumesc, Darren, pentru că faci asta cu mine în fiecare zi, din 2015, pentru a face faţă tuturor provocărilor. Eşti cel mai bun antrenor. Este timpul de a merge la Singapore, o altă mare provocare, să sperăm la zile frumoase acolo”
Mesajul S1monei despre Darren Cahill

ADVERTISEMENT

VISUL: Victoria carierei la Singapore

S1mona Halep a obţinut una dintre cele mai mari victorii ale carierei la Turneul Campioanelor. În 2014, în faza grupelor de la Singapore, campioana noastră a învins-o clar pe Serena Williams, liderul mondial în acel moment. S1mona a trecut în două seturi, 6-2, 6-0 împotriva americancei la capătul unui meci gestionat perfect de campioana noastră. A fost prima victorie a S1monei Halep împotriva unei jucătoare de top 3 mondial, la vremea respectivă. Atunci, Halep a fost numărul 4 WTA şi a rămas în topurile ierarhiei mondiale. În luna octombrie a acestui an, S1mona a urcat pentru prima dată pe primul loc în clasamentul mondial. În finala ediţiei 2014 la Turneul Campioanelor, S1mona Halep şi Serena Williams s-au întâlnit din nou, dar de această dată s-a impus americanca, scor 3-6, 0-6.

PRECEDENT: O finală şi de două ori în grupe

Constănţeanca va participa pentru a patra oară la Turneul Campioanelor. Prima dată când Halep s-a calificat la Singapore a fost în 2014, an în care a jucat prima finală de la Roland Garros şi a ajuns până în semifinale la Wimbledon. Prima ediţie a fost şi cea mai de succes pentru Halep. A jucat finala competiţiei, fiind învinsă de Serena, scor 3-6, 0-6. În 2015, S1mona Halep ajungea la Singapore în postură de număr 2 mondial. Românca a început perfect competiţia, 6-0, 6-3 cu Flavia Pennetta, dar a ieşit din grupe după ce a pierdut cu Maria Şarapova şi Agnieszka Radwanska. Anul trecut, S1mona Halep a început din nou cu o victorie Turneul Campioanelor, 6-2, 6-2 cu Madison Keys, dar a pierdut meciurile cu Angelique Kerber şi Dominika Cibulkova şi s-a oprit tot în faza grupelor.

ADVERTISEMENT

15 turnee WTA a câştigat S1mona Halep în carieră

WTA BEIJING: Complexe depăşite

Simona Halep LIVE VIDEO Turneul Campioanelor Singapore. Deşi nu a câştigat turneul de la Beijing, S1mona Halep a reuşit să îşi învingă complexele la această competiţie. În „optimi” a bătut-o pentru prima dată în carieră pe Maria Şarapova, cu un net 6-2, 6-2, după 7 înfrângeri la rând. Semifinalele turneului au avut o încărcătură specială pentru S1mona. Juca împotriva Jelenei Ostapenko, letona-surpriză care a învins-o în finala de la Roland Garros şi era, din nou, la o victorie de primul loc în lume. S1mona a mai fost de trei ori în postura de a fi la un succes de locul 1 în 2017, însă le-a ratat pe toate: Ostapenko la Roland Garros, Konta la Wimbledon şi Muguruza la Cincinnati. Dar de data aceasta nu a mai scăpat ocazia şi s-a impus clar în meciul cu puştoaica tupeistă din ţinuturile baltice (a împlinit doar 20 de ani pe 8 iunie), scor 6-4, 6-2. S1mona se „răzbuna”, ca să folosim un laitmotiv uzat, pentru înfrângerea din finala de la Roland Garros şi devenea, în sfârşit, lider mondial.

„Mi-e mai greu să mă concentrez pe acest final de sezon, recunosc acest lucru. Totuşi, sunt motivată şi sper să joc bine şi să fac un rezultat frumos la Singapore. Indiferent ce se va întâmpla, voi fi ca până acum. Mă voi bucură enorm dacă voi rămâne pe primul loc, dar dacă nu se va întâmpla, tot voi fi fericită pentru că am fost acolo şi am atins cel mai înalt punct al tenisului”
S1mona Halep

Simona Halep LIVE VIDEO Turneul Campioanelor Singapore. BANI: Sunt premii uriaşe

Turneul Campioanelor are un fond de premiere de 7 milioane de dolari. Victoriile sunt premiate regeşte. Jucătoarele care vor evolua în toate cele 3 meciuri din faza grupelor vor încasa 150.000 de dolari, bani primiţi doar pentru participare, chiar dacă pierd toate întâlnirile. Fiecare victorie va fi recompensată cu 153.000 de dolari, iar pentru calificarea în semifinale există un bonus de 40.000 de dolari. Finalista încasează un bonus de 590.000 de dolari plus banii din participare şi din victorii. Învingătoarea va avea un bonus de 1.750.000 de dolari. Dacă o jucătoare va câştiga tot la Singapore, poate ajunge la 2,35 de milioane de dolari (1.750.000 de dolari din bonus, 459.000 de dolari pentru cele 3 victorii din faza grupelor şi semifinală şi 150.000 de dolari pentru participare).

3.716.417 de euro a adunat Halep în anul 2017

CALCULE: Cum rămâne S1mona prima

S1mona Halep are doar 40 de puncte avans în clasament faţă de Garbine Muguruza, aşa că sportiva noastră trebuie să obţină cel puţin acelaşi rezultat ca şi jucătoarea spaniolă. La Turneul Campioanelor fiecare meci jucat aduce 125 de puncte WTA, iar victoria se punctează dublu, 250 de puncte. În grupe, cu 3 victorii pot fi adunate 750 de puncte WTA. Pentru finală, punctelor din grupă li se mai adaugă 330, în timp ce câştigătoarea va lua în plus 750. În cazul unui parcurs perfect, o jucătoare poate să ia 1500 de puncte. Astfel, S1mona Halep trebuie să ajungă în fazele eliminatorii pentru a putea spera să îşi menţină locul de lider. În lupta pentru locul 1 ar mai putea intra Elina Svitolina şi Karolina Pliskova, ambele având mai puţin de 600 de puncte de recuperat faţă de Halep.

44-15 este bilanţul victorii-înfrângeri al S1monei în 2017

RELAXARE: Shopping şi şedinte foto

Simona Halep LIVE VIDEO Turneul Campioanelor Singapore. S1mona Halep a fost prima jucătoare care a ajuns la Singapore pentru Turneul Campioanelor. Sportiva noastră a fost primită ca un veritabil număr 1 mondial. S1mona şi-a început aventura în Singapore cu o sesiune de shopping. Ea a postat pe o reţea de socializare o poză cu mai multe pungi de cumpărături spunând că au trecut doar 20 de minute de la aterizare! Apoi, organizatorii turneului au invitat-o pe S1mona la o şedinţă foto spectaculoasă. Constănţeanca a spus că s-a simţit în elementul ei printre atâtea machiaje, haine frumoase şi accesorii. În prima seară a început antrenamentele alături de Darren Cahill. În staff-ul ei va fi şi Andrei Pavel. Şi un ultim „amănunt”: înainte de debutul turneului, S1mona a primit cadou şi o maşină de 100.000 de euro de la sponsorul Porsche.

ADVERTISEMENT