Sporturi

Simona Halep, luată la ochi în Rusia: “Cum să iei 550.000 de dolari cu un set pierdut?!”

14.10.2018 | 21:02
Simona Halep luata la ochi in Rusia Cum sa iei 550000 de dolari cu un set pierdut

Simona Halep se pregătește să meargă în Rusia, acolo unde va fi cap de serie numărul 1 la Kremlin Cup, turneu de categoria Premier, care se va desfășursa în perioada 15-20 octombrie, la Moscova. Doar că în Rusia au ajuns și toate controversele legate de programul Simonei Halep din această toamnă, făcut special pentru a asigura încasarea milionului de dolari oferit de WTA pentru participarea la toate turneele Premier Mandatory și Premier 5, plus două de categorie Premier.

Jurnaliștii de la Sports.ru au scris un articol cu un titlu cât se poate de direct în acest sens: “Cum a făcut Simona Halep 550.000 de dolari cu un set pierdut”. Este o analiză la rece a situației în care se găsește liderul mondial. Se precizează, de altfel, că toate jucătoarele importante din circuit au programul stabilit mai degrabă de restricțiile și bonusurile oferite de WTA.

Simona Halep, atacată în Rusia! De unde vin cei 550.000 de dolari

Jurnaliștii ruși amintesc că în trecut existau mari probleme din cauza jucătoarelor care considerau că sunt obligate să joace prea multe turnee. WTA penalizează neîndeplinirea unui anumit barem. Chiar Dinara Safina, fost lider mondial, a criticat adesea faptul că este obligată să joace foarte multe turnee. Între timp, conducătorii WTA au realizat că jucătoarele vor fi mult mai maleabile în cazul în care vor fi recompensate pe măsură.

Astfel, pentru jucătoarele de top 10 se acordă bonusuri de la 225.000 de dolari până la un milion de dolari. Simona Halep, locul 1 mondial la finalul lui 2017, poate beneficia în acest an de bonusul maxim. Astfel, pentru participarea la toate cele patru turnee Premier Mandatory se acordă 450.000 de dolari. Suma se dublează în cazul în care sunt bifate şi cele cinci de categorie Premier 5. În fine, încă 100.000 se acordă pentru cele nouă cumulate, plus alte două de categorie Premier.

Jurnaliştii ruşi concluzionează că acest bonus oferit de WTA poate crea anomalii în circuit aşa cum a fost cazul pentru Simona Halep, care practic şi-a asigurat 550.000 de dolari prin participarea la ultimul turneu Premier Mandatory al anului. Românca a mers la Beijing accidentată, a jucat un set, şi-a asigurat banii şi s-a retras. În plus, acest sistem lasă puţine şanse de a se afirma jucătoarelor care vin din urmă, se mai notează în analiza celor de la Sports.ru.