Sport

Simona Halep – Magda Linette 6-4, 3-6, 6-1. Prima victorie după trei luni și jumătate pentru româncă

Simona Halep o învinge cu 6-4, 3-6, 6-1 pe Magda Linette și obține prima victorie după trei luni și jumătate. Românca o va întâlni în turul doi de la Cincinnati pe Jessica Pegula sau Camila Georgi.
17.08.2021 | 21:15
Simona Halep  Magda Linette 64 36 61 Prima victorie dupa trei luni si jumatate pentru romanca
ADVERTISEMENT
17-08-2021
15:06

Simona Halep - Magda Linette 6-4, 3-6, 6-1

6-1 GAME, SET și MECI, Simona Halep! Românca se impune după două ore și opt minute de joc cu 6-4, 3-6, 6-1. Simo a trecut și peste o accidentare la coapsă, suferită în setul doi. 

5-1 Game Linette! Halep ratează două șanse de meci și poloneza reduce handicapul

5-0 Game Halep! Simona zburdă în setul decisiv și este la un game de calificare

4-0 Break Halep! Simona joacă încântător în decisiv şi face al doilea break în al treilea set.

3-0 Game Halep! Simona câştigă un game disputat, în care a salvat trei mingi de break.

2-0 Break Halep! Simona realizează break-ul şi poloneza pare ieşită din formă.

1-0 Game Halep! Simona îşi face serviciul, cu emoţii, în startul setului decisiv.


3-6 SET Linette! Poloneza câştigă pe propriul serviciu şi vom avea set decisiv.

3-5 Game Halep! Simona serveşte bine şi rămâne în set.

2-5 Game Linette! Magda a servit perfect în primul game după reluarea meciului.

S-a reluat meciul dintre Simona Halep şi Magda Linette. Scorul este de 6-4, 2-4

S-a oprit ploaia la Cincinnati! Se lucrează la ștergerea terenului și organizatorii anticipează că meciul ar putea fi reluat la ora 20:30, ora României. 

2-4 Game, Halep! Simona reușește să treacă peste accidentare pentru moment și reduce diferența! A început ploaia la Cincinnati și jucătoarele părăsesc terenul.

 

Medicul i-a aplicat un bandaj mare pe coapsa dreaptă Simonei, care a revenit pe teren. 

1-4 Game Linette! Simona Halep are probleme la coapsă și cere intervenția fizioterapeutului.

1-3 Game Halep! Simona salvează o șansă de break și punctează pentru prima dată în set

0-3 Game, Linette! Poloneza continuă seria game-urilor și are 3-0 după 14 minute de joc în setul secund

0-2 BREAK, Linette! Magda reușește să facă break-ul după un game maraton în care Simona a mai salvat o minge de break. 

0-1 Game, Linette! Poloneza salvează o minge de break și își face serviciul

Start în setul secund!


6-4 SET, Simona Halep! Românca încheie setul. A reușit foarte bine să treacă peste momentul dificil de la jumătatea setului cu un rebreak. 

5-4 Game, Linette! Poloneza rămâne în set, însă Halep servește pentru a încheia prima manșă

5-3 Game, Halep! Simona își consolidează avantajul și este la un game de primul set

4-3 BREAK, Halep! Românca revine imediat și face rebreak

3-3 BREAK, Linette! Sportiva din Polonia reușește să revină de la 1-3

3-2 Game, Linette! Poloneza își face serviciul și rămâne aproape de Simona

3-1 Game, Halep! Simona revine de la 0-40 pe propriul serviciu și își face game-ul

2-1 Game, Linette! Poloneza reduce din handicap și punctează pe tabelă pentru prima dată

2-0 Game, Halep! Simo confirmă break-ul și începutul bun de meci

1-0 BREAK, Halep! Simona Halep începe foarte bine confruntarea, cu break în primul game

Start de meci

Simona Halep joacă de la această oră la Cincinnati cu Magda Linette. Cele două jucătoare sunt la încălzire acum. 

Meciul Simona Halep – Magda Linette are loc marţi, 17 august, cu începere aproximativ în jurul orei 18:00 ora României, în cadrul primului tur al puternicului turneu de tenis de tip Masters, 1000 de puncte, de la Cincinnati.

Simona Halep nu a mai primit „bye” în turul 1 la Cincinnati

Întrucât Simona Halep a căzut din top 10 şi la Cincinnati este trecută pe tabelul capilor de serie abia la poziţia a 12-a ea nu a mai sărit peste etapa turului 1, cum s-a întâmplat în urmă cu o săptămână la Montreal, unde fusese favorită nr.6 doar ca urmare a absenţei primelor clasate, care la Cincinnati sunt prezente.

ADVERTISEMENT

La Montreal, unde a revenit după trei luni de absenţă cauzată de problemele medicale avute Simona Halep a părăsit competiţia chiar în turul 2, cu înfrângere cu 2-1 în faţa americancei Danielle Collins, care venea după două turnee WTA de 250 de puncte câştigate şi care avea 13 victorii consecutive, ultimul eşec suferit, neaşteptat, la Hamburg, în faţa Gabrielei Ruse, care avea să şi câştige acel turneu.

Are mare nevoie de victorii la acest turneu

Simona a admis faptul că încă este departe de ritmul necesar performanţei într-o competiţie de asemenea impact cum sunt Masters-urile pe hard din America de Nord de dinaintea US Open, dar a acuzat-o pe adversara sa că a utilizat într-un moment dificil pentru ea de trucul unei accidentări, pentru a opri momentul favorabil al lui Halep, ceea ce s-a şi întâmplat.

ADVERTISEMENT

La Cincinnati Simona doreşte să nu se mai întâmple ca la Montreal şi să aibă doar o apariţie episodică. Ea ştie că are mare nevoie, dacă doreşte să revină în top 10 până la final de an, să acumuleze cât mai multe puncte şi acest lucru înseamnă să obţină cât mai multe victorii. Simona a jucat trei finale la Cincinnati, dar nu a câştigat niciodată turneul.

Magda Linette nu e un rival facil

La prima vedere poloneza Magda Linette, o jucătoare decentă, dovadă că ocupă locul 44 WTA la acest moment, ar putea fi un adversar accesibil pentru Halep, deşi nu înseamnă ca partida va fi un galop de sănătate pentru româncă. Însă în turul 2 deja lucrurile ar urma să se complice, pentru că ar da peste învingătoarea partidei Jessica Pegula – Camila Giorgi, ambele în mare formă, italianca neaşteptata învingătoare la Montreal.

ADVERTISEMENT

Meciul cu Magda Linette nu este o plimbare în parc nu doar pentru că Simona nu are ritmul marilor competiţii ci şi pentru că adversara, atunci când are o zi bună, este extrem de greu de învins. Iar Halep ştie foarte bine acest lucru din 2019, când a luptat din greu la Roland Garros în 32-imi pentru a trece de Linette.

A avut mari probleme cu poloneza la Roland Garros în 2019

A fost 2-1 pentru Simona după mai bine de două ore de joc îndârjit, cu seturi echilibrate. Halep a avut 1-0, a fost egalată şi a trecut prin destule emoţii în decisiv până a reuşit să se impună. Dacă Linette va juca aşa cum a făcut-o atunci vor fi serioase probleme pentru constănţeancă.

ADVERTISEMENT

Simona spune că obiectivul este participarea cât mai fructoasă la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, după ce la Roland Garros şi Wimbledon a lipsit având probleme cu umărul. Ea nu s-a mai aflat pe teren până la Montreal din luna mai, când a abandonat la Roma în timpul jocului cu Angelique Kerber.

A mai ocupat locul 14 mondial în anul 2013

Dar chiar dacă targetul major este US Open, unde fie nu a mai jucat pe timp de pandemie, fie a fost eliminată în primele tururi la ultimele două ediţii înainte de pandemie, Halep admite că este interesată să îşi intre cât mai repede în formă şi să înceapă să adune victorii, pentru a urca în clasament.

Locul 14 pe care se află acum l-a mai ocupat în 2013, înainte de turneul de la Sofia, deci acum opt ani şi Halep, la 29 de ani, crede că mai poate juca la un nivel ridicat cam doi ani, dar pentru asta are nevoie să fie ocolită pe viitor de accidentări şi să îşi găsească acea cadenţă câştigătoare.

ADVERTISEMENT