Sport

Special. Simona Halep, şansă la tragerea la sorţi de la Shenzhen!

Sâmbătă dimineaţă a avut loc tragerea la sorţi a turneului WTA de la Shenzhen, acolo unde Simona Halep, cotată drept principal cap de serie, a fost ferită de o jumătate de tablou dificilă.
30.12.2017 | 13:22
Special Simona Halep sansa la tragerea la sorti de la Shenzhen

Sezonul 2018 este din ce în ce mai aproape pentru Simona Halep. După ce a făcut furori la Hua Hin, reuşind victorii categorice în faţa Johannei Konta şi a Karolinei Pliskova, Simona trebuie să confirme şi în turneele ce contează cu adevărat. Prima astfel de ocazie este la Shenzhen, în chiar prima săptămână  a noului sezon, destinaţie unde Simona a fost prezentă şi în startul sezonului trecut.

Trebuie să recunosc că sunt puţin mirat de hotărârea Simonei de a concura din nou la Shenzhen, având în vedere modul în care a pornit sezonul trecut. Învinsă atunci de Katerina Siniakova în turul secund, Simona avea să îşi continue începutul foarte modest de an la Melbourne, unde câştiga doar 4 game-uri în faţa lui Shelby Rogers, în primul tur. Auckland şi Brisbane erau celelalte variante pentru Simona în prima săptămână a anului, ambele turnee având condiţii mai apropiate celor de la Melbourne, acolo unde Simona poate marca o bornă istorică pentru tenisul românesc.

Simona Halep, primul cap de serie 1 din România, la feminin, într-un Grand Slam?

Australian Open 2018 poate fi un turneu de referinţă atât pentru Halep cât şi pentru tenisul din ţara noastră. Pentru prima oară am putea avea principalul cap de serie pe tabloul feminin de simplu la un turneu de Grand Slam, postură datorată primei poziţii a clasamentului WTA pe care Simona o ocupă. Aceasta poate pierde însă acest statut până la Australian Open, Garbine Muguruza şi Caroline Wozniacki fiind în imediata ei apropiere în clasament. Muguruza, numărul 2 mondial, aflată la o distanţă de doar 40 de puncte în spatele Simonei Halep, participă la Brisbane, acolo unde este principal cap de serie, în timp ce Caroline Wozniacki, câştigătoarea Turneului Campioanelor de la Singapore, este favorită 1 la Auckland. Spre deosebire de Simona, învinsă în turul secund la Shenzhen în sezonul precedent, Muguruza are mai multe puncte de apărat, fiind semifinalistă la Brisbane în 2017. Wozniacki are de apărat de asemenea un sfert de finală la Auckland, toate acestea în contextul unui ecart mai mare între ea şi Simona, de 160 de puncte. De precizat faptul că, în calculul pentru stabilirea capilor de serie de la Melbourne este luat clasamentul de pe 8 ianuarie.

Astfel, scenariile pentru prima săptămână sunt următoarele: dacă Simona ia titlul la Shenzhen, rămâne numărul 1 mondial, indiferent ce se întâmplă la Brisbane şi Auckland; dacă Muguruza pierde în finală la Brisbane, Simona trebuie să ajungă în semifinale la Shenzhen pentru a rămâne numărul 1; dacă Wozniacki ia titlul la Auckland, e necesar ca Simona să nu ajungă în sferturi la Shenzhen, iar Muguruza să nu ajungă în semifinale la Brisbane, pentru ca daneza să ajungă numărul 1. În orice situaţie, Muguruza trebuie să ajungă cel puţin în finala de la Brisbane, iar Wozniacki să câştige la Auckland pentru a-i putea periclita poziţia Simonei. În aceste condiţii, jucătoarea noastră are cea mai mare şansă pentru a-şi păstra poziţia de lider mondial până la Australian Open.

Simona Halep-Maria Sharapova posibil doar în finală!

Tragerea la sorţi de la Shenzhen, efectuată în această dimineaţă, i-a scos în cale Simonei un culoar relativ facil până în finală. Deschizând jumătatea superioară de tablou din postura de cap de serie 1, Halep o va întâlni în primul tur pe Nicole Gibbs, din Statele Unite ale Americii (110 WTA), câştigătoarea evoluând în turul secund contra învingătoarei meciului Ying-Ying Duan vs. Evgeniya Rodina. În sferturi, Simona ar putea juca împotriva Monicăi Niculescu, aceasta având însă un prim tur foarte dificil contra tinerei şi promiţătoarei Aryna Sabalenka. Irina Begu, cap de serie 4, se află de asemenea în jumătatea superioară a tabloului, jucând în prima rundă contra chinezoaicei Fangzhou Liu, beneficiară a unui wild-card.

Jumătatea inferioară a tabloului propune o luptă mult mai atroce, acolo evoluând printre altele Maria Sharapova şi Jelena Ostapenko, jucătoare pe care le leagă o performanţă de tristă amintire pentru tenisul românesc. Sharapova o întâlneşte în prima rundă pe Mihaela Buzărnescu, jucătoarea noastră fiind una dintre performele sezonului trecut în WTA, în timp ce Jelena Ostapenko are un prim tur dificil contra Kristynei Pliskova, sora geamănă a Karolinei. Jucătoarea din Letonia, cap de serie 2, ar putea întâlni o româncă în chiar turul secund, în persoana Anei Bogdan. Ana are un test complicat în prima rundă însă, acolo unde o întâlneşte pe Camila Giorgi. De asemenea, Katerina Siniakova se află în jumătatea inferioară, cehoaica fiind campioană en-titre la Shenzhen, învingând-o pe traseu şi pe Simona Halep.

Simona pare însă foarte încrezătoare cu privire la şansele ei la Shenzhen, aşa cum a declarat şi în acest mesaj.

Tags: