Sport

Simona Halep, mesaj la miezul nopții de la o colegă din circuitul WTA. Ce i-a transmis după noul scandal de dopaj

O jucătoare de tenis cercetată în 2018 de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a avut un mesaj de susținere pentru Simona Halep.
20.05.2023 | 13:17
Simona Halep mesaj la miezul noptii de la o colega din circuitul WTA Ce ia transmis dupa noul scandal de dopaj
Alize Cornet a avut un mesaj de susținere pentru Simona Halep. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis începând din toamna anului trecut după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022. Cea mai titrată sportivă din România a primit o nouă lovitură în procesul de dopaj, după ce Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) i-a adus româncei noi acuzații.

Alize Cornet, mesaj de susținere pentru Simona Halep după noile acuzații în cazul de dopaj: „O să treci peste asta”

La fel cum s-a întâmplat și în luna octombrie, când Simona Halep a notificat că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, Alize Cornet (64 WTA) a fost prima care i-a transmis un mesaj de susținere româncei. Jucătoarea din Hexagon este convinsă că Simona Halep va depăși momentele dificile.

ADVERTISEMENT

„O să treci peste asta”, a fost mesajul lui Alize Cornet pentru Simona Halep. „Dubla” campioană de Grand Slam se confruntă cu noi probleme de dopaj după ce ITIA a dezvăluit probleme în pașaportul biologic al româncei. Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei, a sărit, de asemenea, în apărarea sportivei născute la Constanța.

În urmă cu șapte luni, după ce „Simo” a notificat că a fost suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, Alize Cornet a fost alături de româncă. „Sunt cu tine până la capăt, Simona. Este nedrept, dar tu vei câştiga această luptă”, au fost cuvintele franțuzoaicei.

ADVERTISEMENT

Alize Cornet a fost cercetată de ITIA în 2018

Alize Cornet nu este străină de situația în care se află Simona Halep. La începutul anului 2018, sportiva din Franța a fost investigată de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului când nu a putut fi găsită la 3 teste diferite inopinate.

Aflată în urmă cu cinci ani în centrul unui scandal de dopaj, Alize Cornet și-a demonstrat nevinovăția, iar după o perioadă de 5 luni a fost exonerată și și-a reluat activitatea. În vârstă de 33 de ani, sportiva din Hexagon o conduce pe Simona Halep în întâlnirile directe.

ADVERTISEMENT

Ultima oară, cele două jucătoare s-au întâlnit în primul tur la turneul WTA de la Roma 2022, când Simona Halep s-a impus în minimum de seturi, scor 6-4, 6-4. Totuși, jucătoarea din Franța a câștigat 4 din cele 6 partide disputate împotriva Simonei Halep.

Simona Halep, probleme cu pașaportul biologic

Simona Halep urmează să fie audiată pe 28 mai după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat și suspendată provizoriu din tenis. Fără meci oficial de la finalul lunii august 2022, cea mai titrată tenismenă din România a coborât semnificativ în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT

ITIA a amânat în mai multe rânduri audierea Simonei Halep, în ciuda faptului că românca a reușit să demonstreze că a fost victima unei contaminări. Într-un interviu pentru Tennis Major, site-ul lui Patrick Mouratoglou, „Simo” a declarat că nu cere altceva decât să fie judecată.

ADVERTISEMENT