Sport

Mesaj emoționant al Simonei Halep la anunțul de retragere a lui Horia Tecău: „Tenisul este mai sărac acum”

Jucătoarea Simona Halep a avut și ea o reacție, după anunțul de retragere făcut joi de Horia Tecău, mulțumindu-i pentru toate meciurile de dublu mixt la care au fost parteneri.
19.11.2021 | 13:37
Mesaj emotionant al Simonei Halep la anuntul de retragere a lui Horia Tecau Tenisul este mai sarac acum
Horia Tecau și Simona Halep au ajuns au ajuns în turul 3 la US Open
ADVERTISEMENT

Cel mai valoros jucător de dublu pe care l-a dat tenisul românesc în ultimele două decenii, Horia Tecău, a anunțat, joi, că se retrage din activitate.

Horia Tecău este felicitat de Simona Halep pentru o carieră de excepție

El a confirmat, astfel, știrea dată de publicația Punto de Break pe 14 noiembrie, conform căruia Horia se va retrage din activitate după Turneul Campionilor de la Torino, care se desfășoară în aceste zile.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, aflată în acest moment pe locul 22 mondial, a lăsat și ea un mesaj la postarea lui Tecău de pe instagram. „Felicitări, campionule, pentru o carieră deosebită! Tenisul e mai sărac acum.

„Și mulțumesc pentru meciurile de dublu-mixt! Bucură-te de viață!”, a scris Simona. Cei doi au jucat, împreună, patru meciuri la dublu mixt. În 2015, au ajuns în turul 3 la US Open. Ei i-au învins în runda de debut pe spaniolii Arantxa Parra-Santonja și David Marrero Santana cu 6-1, 6-2.

ADVERTISEMENT

Ulterior au trecut de Julia Goerges și Nenad Zimonjoc (Germania, Serbia) cu 6-2, 7-5, dar au abandonat înaintea meciului din sferturi, cu Martina Hingis și Leander Paes.

De asemenea, în 2016, în primul tur la French Open, 5-7, 6-7 (3) cu Latisha Chan (Taipei) și Max Mirnyi (Belarus).

ADVERTISEMENT

Alte mesaje pentru Horia Tecău în limba română

Și Raluca Olaru i-a transmis câteva gânduri. „Horia, felicitări pentru tot ce ai realizat și pentru modul în care ne-ai inspirat de-a lungul carierei! Enjoy următoarea etapă!”, a scris ea.

Felicitări pentru o carieră remarcabilă, Horia! Mult succes în tot ceea ce va urma! Continuă să inspiri!”, a fost mesajul Andreei Mitu.

ADVERTISEMENT

Bethanie Mattek-Sands îi propune lui Horia Tecău să joace împreună la dublu mixt

Românul a obținut cea mai bună performanță la dublu mixt, probă care se regăsește doar la turneele de Mare Șlem, alături de americanca Bethanie Mattek-Sands. Cei doi s-au impus 2012, la Australian Open, iar Bethanie nu a uitat acest moment.

PARTENERE!!! Știu că acest moment vine întotdeauna pentru fiecare dintre noi în cele din urmă, dar din anumite motive nu suntem niciodată cu adevărat pregătiți! Ce carieră ai avut! Nu mi-aș fi dorit să câștig primul meu turneu de Mare Șlem alături de altcineva în afară de tine!

Ai avut o carieră uimitoare, plină de momente importante și realizări… Dar caracterul pe care îl ai este cel care te definește. Știu că această carieră model a ta putea fi mai bună, dar dacă încă te simți proaspăt și vrei o altă provocare la mixtă… DOAR SPUNE-O!”, este mesajul americancei.

Horia Tecău și Mattek-Sands au jucat, împreună, 14 meciuri la toate turneele de Mare Șlem

Tecău și Mattek-Sands făcuseră pereche tot la Australian Open, în 2011, când au ajuns în semifinale, unde au fost învinși de Latisha Chan și Paul Hanley (Australia) cu 2-6, 6-3, 11-9, după ce tercuseră de Lisa Raymond și Wesley Moodie cu 6-4, 6-2, Sophie Ferguson și Marinko Matosevic cu 6-1, 6-2 și de Sally Peers și Carsten Ball cu 7-5, 6-4.

După ce s-au impus la Melbourne, Horia și Bethanie au jucat și la celelalte turnee diun 2012, unde au fost eliminați în turul 2 (French Open), respecitv 1 (Wimbledon și US Open).

Horia Tecău a mai jucat două finale la dublu mixt, la Australian Open

Australian Open a fost turneul preferat al lui Horia, deoarece în 2014 a jucat din nou finala, alături de Sania Mirza, din India, dar de această dată a pierdut-o în fața perechii Kristina Mladenovic, Daniel Nestor (Franța, Canada) cu 6-3, 6-2.

În 2016, el a fost din nou în ultimul act, alături de altă americancă, Coco Vandeweghe, pierzând meciul pentru trofeu cu 6-4, 4-6, 10-5 în fața perechii Elena Vesnina și Bruno Soares (Rusia, Brazilia).

Simona Halep și Monica Niculescu nu au fost singurele românce alături de care a jucat Horia. În 2016 el a făcut pereche cu Irina Camelia Begu și au ajuns în turul 2 la Jocurile Olimpice de la Rio. Au trecut în prima rundă de polonezii Agnieszka Radwanska și Lukasz Kubot cu 8 4-6, 7-6 (1), 10-8, dar au cedat cu 6-4, 7-5 la cehii Lucie Hradecka și Radek Stepanek.

Tot cu Irina a jucat și în 2017, la Australian Open și au fost eliminați tot în turul 2, Abigail Spears și Juan-Sebastian Cabal (Statele Unite, Columbia) cu 6-4, 6-3, după ce îi învinseseră pe Vania King și Aisam Ul Haq Qureshi (Statele Unite, Pakistan) cu 6-3, 6-4.

De asemenea, cei doi au disputat un singur meci în 2019, la Australian Open, 1-6, 3-6 cu Nicole Melichar-Martinez și Bruno Soares (Statele Unite, Brazilia). A fost ultimul meci oficial de dublu mixt jucat de Horia în carieră.

ADVERTISEMENT