Sporturi

Simona Halep – Mihaela Buzărnescu, finala Rogers Cup 2018? Predicția incredibilă a americanilor

06.08.2018 | 22:42
Simona Halep  Mihaela Buzarnescu finala Rogers Cup 2018 Predictia incredibila a americanilor

Simona Halep – Mihaela Buzărnescu, finala Rogers Cup 2018. Tenisul feminin românesc trăiește momente de glorie. În privința Simonei Halep, lucrurile sunt cât se poate de clare. Liderul mondial și-a mărit reputația după titlul de la Roland Garros, iar acum revine în circuit cu ambiții mari pentru US Open Series. Dar, mai nou, România are o a doua jucătoare de top în tenisul mondial.

Mihaela Buzărnescu este într-o formă excelentă, materializată cu titlul obținut la San Jose, primul din carieră pentru ea. După ce s-a impus în competiția din categoria Premier, jurnaliștii americani sunt convinși că Miki poate trece la pasul următor, să se lupte pentru un titlu de categoria Premier 5, chiar în această săptămână, la Montreal. Este văzută chiar ca principală rivală a Simonei Halep.

Jurnaliștii de la Tennis Magazine, cea mai prestigioasă revistă din lume pentru sportul alb, au făcut o proiecție a rezultatelor din această ediție a open-ului canadian. Iar rezultatul este unul măgulitor pentru România: Simona Halep – Mihaela Buzărnescu, ultimul act la Montreal. Liderul mondial va trece în semifinale de Angeliqe Kerber, iar Miki o va învinge pe Julia Goerges. Apoi, titlul va fi adjudecat de Halep.

Simona Halep – Mihaela Buzărnescu, finala Rogers Cup 2018. Americanii o văd pe Halep învingătoare

“Înfrângerea Simonei Halep din turul trei de la Wimbledon a fost de înțeles, era cu capul în nori după victoria de la Paris. Acum este însă din nou la treabă, iar Halep se descurcă în general bine în America de Nord”, au punctat jurnaliștii de la Tennis Magazine. Un asemenea rezultat ar fi excelent pentru cele două românce.

Pentru Simona Halep ar echivala cu mărirea avansului în circuitul WTA, suficient pentru ca Simo să fie sigură de prima poziție și la startul US Open, la finalul lunii august. De partea cealaltă, ar asigura și continuarea ascensiunii Mihaelei Buzărnescu. Miki ar ajunge în jurul locul 16 WTA cu o finală la Montreal și s-ar apropia de un alt obiectiv, Turneul Campioanelor. Ar fi în jurul locului 10 în clasamentul Race.

Până la marea finală de la Montreal, româncele vor avea un traseu destul de complicat. Mihaela Buzărnescu va debuta marți seară, într-o partidă contra chinezoaicei Qiang Wang, jucătoare venită din calificări. Simona Halep este calificată direct în turul 2, unde o va înfrunta pe câștigătoarea dintre Anastasia Pavlyuchenkova și Christina McHale, duel programat în cursul zilei de marți.

Simona Halep - Mihaela Buzărnescu, finala Rogers Cup 2018
Mihaela Buzărnescu a câștigat în California, la San Jose, primul titlu WTA al carierei.

Simona Halep – Mihaela Buzărnescu, finala Rogers Cup 2018? Câștigătoarea ia 900 puncte WTA

Turneul WTA de la Montreal se desfășoară în perioada 6-12 august și face parte din categoria Premier 5. Este totat cu premii în valoare totală de 2.820.000 de dolari. Iar câștigătoarea turneului primește 900 de puncte în clasamentul WTA. Pe tabloul principal se mai află alte patru românce, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Ana Bogdan, ultimele venite după victorii în calificări.

Simona Halep – Mihaela Buzărnescu, finala Rogers Cup 2018. Halep a jucat astăzi în proba de dublu, alături de Irina Begu. Cele două au fost învinse în trei seturi de perechea Konta / Zhang. Mihaela Buzărnescu este și ea înscrisă în proba de dublu, acolo unde face pereche cu Monica Niculescu. Vor juca în cursul zilei de marți, împotriva perechii Aoyama / Marozova.