Sport

Simona Halep, calificare cu emoţii în turul doi de la Roland Garros! Prima reacţie după victoria din decisiv: “Întotdeauna e mai greu în primul tur!”

Simona Halep a câştigat confruntarea cu Nastasja Schunk, la capătul a trei seturi: 6-4, 1-6, 6-1. Românca a trecut peste momentul dificil din setul secund şi în decisiv a închis meciul cu un 6-1 fără echivoc.
24.05.2022 | 21:55
Simona Halep calificare cu emotii in turul doi de la Roland Garros Prima reactie dupa victoria din decisiv Intotdeauna e mai greu in primul tur
Simona Halep - Nastasja Schunk Live video ora 15:30 în turul 1 la Roland Garros. Meci de încălzire?. Foto: World Tennis.com
ADVERTISEMENT
24-05-2022
18:56

Simona Halep, prima reacţie după calificare: "Întotdeauna e mai greu în primul tur"

Simona Halep, la finalul meciului: 

„Vreau să mulțumesc publicului, pentru că e într-adevăr frig. În urmă cu un an nu am jucat la Roland Garros, mi-a fost dor de atmosfera de aici. A jucat bine, a lovit puternic, dar am fost concentrată și am fost puternică și am reușit să câștig meciul pentru că întotdeauna e mai greu în primul tur.

Îmi propun să joc mai bine în următorul meci și să fie concentrată la fel. Am avut parte de un public grozav, acum chiar am un antrenor francez, probabil voi învăța franceza și voi vorbi în viitor aici”

24-05-2022
17:03

Simona Halep - Nastasja Schunk 6-4, 1-6, 6-1

GAME, SET ŞI MECI, SIMONA HALEP: 6-4, 1-6, 6-1! Românca se califică cu emoţii în turul doi, după o evoluţie sinusoidală în faţa Nastasjei Schunk, din Germania. Simo a revenit excelent după setul secund, pierdut clar şi închide meciul cu 6-1.

5-1, GAME Schunk! Nemţoaica supravieţuieşte în meci, însă va urma Halep la serviciu. 

5-0, GAME Halep! Românca îşi face serviciul şi poate închide meciul cu un set câştigat la zero. 

4-0, BREAK Halep! Simona profită de greşelile adversarei şi este 4-0 în acest moment. 

3-0, GAME Halep! În sfârşit, un game uşor pentru Simona. Românca are 3 game-uri avans şi se îndreaptă spre victorie. 

2-0, BREAK Halep! Simona se desprinde în setul decisiv. A ratat mult neforţat, însă a reuşit să facă break-ul. 

1-0, GAME Halep! Simona salvează două mingi de break şi are avantaj în decisiv. Jocul are încă multe carenţe. 

Start în setul decisiv! 

SET, Nastasja Schunk, scor 1-6! Pentru Simona Halep a fost un set de coşmar, în care a reuşit un singur game. În acest moment, românca este în pericol de eliminare. 

Statisticile din setul doi
Statisticile din setul doi

1-5, GAME Halep! Un game alb pentru Simona, care rămâne în set. 

0-5, GAME Schunk! Continuă seria neagră pentru Simo. Un set de coşmar. 

0-4, BREAK Schunk! Simona nu se regăseşte în setul secund. Nemţoaica are 4-0 

0-3, GAME Schunk! Nemţoaica se desprinde la 3-0 şi în al doilea set, după ce salvează o minge de break. 

0-2, BREAK Schunk! Simona Halep a salvat trei mingi de break, însă a cedat în cele din urmă game-ul de pe propriul serviciu. 

0-1, GAME Schunk! Nemţoaica întrerupe seria de game-uri a Simonei şi începe bine setul secund. 

Start în setul secund! 

SET, Simona Halep, 6-4! Simo reuşeşte să revină de la 0-3 şi în ultimul game al setului a salvat două mingi de break. Un început mai greu decât se aştepta, dar are 1-0 pe tabelă. 

Statistica primului set
Statistica primului set

5-4, BREAK Halep! Simona va servi pentru a închide primul set!

4-4, GAME Halep! Simo îşi face serviciul şi egalează situaţia pentru prima dată în primul set. 

3-4, BREAK Halep! Simona face din nou break şi are şansa de a egala pe tabelă. 

2-4, BREAK Schunk! Nemţoaica îşi ia break-ul înapoi şi este la conducerea setului. 

2-3, BREAK Halep! Jocul Simonei începe să se închege şi românca îşi ia break-ul înapoi. 

1-3, GAME Halep! Simona reuşeşte să spargă seria adversarei şi să câştige primul game în meci. 

0-3, GAME Schunk! Nemţoaica îşi extinde avantajul în primul set. Simona nu se regăseşte deocamdată

0-2, BREAK Schunk! Început modest pentru Halep. Nemţoaica profită de ezitările româncei

0-1, GAME Schunk! Nemţoaica îşi face serviciul şi preia conducerea

Start de meci! Schunk serveşte prima 

Cele două jucătoare sunt la încălzire!

24-05-2022
16:45

Meciul dintre Simona Halep şi Nastasja Schunk începe în câteva minute!

Confruntarea dintre Tiafoe şi Bonzi s-a încheiat cu 3-0 la seturi pentru sportivul din Statele Unite. Următorul meci pe arena Simonne Mathieu este cel dintre Simona Halep şi Nastasja Schunk.  

24-05-2022
13:40

Halep - Schunk, în jurul orei 19:00

Partida Simona Halep – Nastasja Schunk, din turul 1 de la Roland Garros, va începe în jurul orei 19:00, după ce primele două meciuri ale zilei de pe arena Simonne-Mathieu au durat mai mult decât se așteptau organizatorii.

În aceste momente începe întâlnirea Francis Tiafoe – Benjamin Bonzi, de pe tabloul masculin, după care va urma partida campioanei noastre.

24-05-2022
12:14

Halep - Schunk, întârziat de o decizie a organizatorilor

Meciul dintre Simona Halep și Nastasja Schunk, din turul 1 de la Roland Garros, va începe în jurul orei 18:00, după ce organizatorii au decis să mai programeze o întâlnire de pe tabloul masculin pe arena Simonne-Mathieu.

Decizia a fost luată  după ce programul de luni a fost perturbat din cauza ploii. Astfel, partida dublei campioane de Grand Slam a ajuns să fie a patra pe arena Simonne-Mathieu și va începe în jurul orei 18:00.

Meciul Simona Halep – Nastasja Schunk are loc marţi, 24 mai, în jur de aproximativ ora 15:30 sau după această oră, în cadrul primului tur al celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Openul francez pe zgura de la Roland Garros, acolo unde românca a triumfat în 2018 şi a mai jucat două finale, în 2014 şi 2017.

Unde se joacă meciul Simona Halep – Nastasja Schunk, din turul 1 al turneului de la Roland Garros

Întâlnirea Simona Halep – Nastasja Schunk se dispută marţi, 24 mai, în jur de aproximativ ora 15:30, pe terenul Simonne Mathieu, una dintre principalele arene de la Roland Garros, care poartă numele unei jucătoare de tenis franceze din anii 1930, câştigătoare a două turnee de Grand Slam, dar care s-a mai remarcat şi prin faptul că în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a creat și a condus Corpul Voluntarilor Francezi din Forțele Franceze Libere.

ADVERTISEMENT

Meciul Simonei Halep este al treilea programat pe acest teren în cursul zilei de marţi, înainte figurând partidele Tessah Adriantajifrimo – Karolina Pliskova, Frances Tiafoe – Benjamin Bonzi, iar după are loc ultima întâlnire, Pablo Carreno Busta – Gilles Simon. Ca şi la precedentele evoluţii la Openul francez, vor fi în tribune mulţi suporteri români care să o încurajeze pe Simona.

Cine transmite la TV partida Simona Halep – Nastasja Schunk

Partida Simona Halep – Nastasja Scunk are loc marţi, 24 mai, de la ora 15:30, în turul 1 al turneului de Grand Slam pe zgură de la Roland Garros şi o veţi putea urmări în direct şi în exclusivitate pe canalele Eurosport, singurele abilitate şi în România să difuzeze cele patru turnee de Grand Slam ale anului. O mai puteţi viziona şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Deşi suntem aproape de finalul lunii mai şi peste puţin timp vom trece din punct de vedere calendaristic la lunile de vară, vremea de la Roland Garros, cel puţin pentru prima săptămână, nu va de loc una călduroasă, cu maxime care vor ajunge doar până la 22 de grade. Şi, în plus, pentru ziua de marţi sunt destul de posibile şi ploile, ceea ce ar îngreuna serios desfăşurarea programului.

Adversară provenită din rândul lucky-looser-elor

Nastasja Schunk este o tânără jucătoare germană, în vârstă de numai 18 ani, despre care se spun deja lucruri destul de frumoase. La cei 18 ani ai ei ocupă locul 167 în ierarhia WTA, ceea ce nu este rău de loc, acesta fiind primul turneu de Grand Slam unde va evolua pe tabloul principal, dar sorţii nu au fost deloc blânzi cu ea la debut.

ADVERTISEMENT

Nastasja a putut intra pe tabloul principal în calitate de lucky-looser, la fel ca Mihaela Buzărnescu, profitând de retragerea croatei Anna Konjuh, care ar fi trebuit să fie de fapt adversara Simonei în turul 1. Schunk a produs o mare surpriză în 2021, când deşi nu fusese cap de serie, a ajuns până în finala junioarelor la Wimbledon, unde a cedat cu 2-1 în faţa lui Ane Mintegi del Olmo, o jucătoare iberică.

Cote la pariuri la jocul Simona Halep – Nastasja Schunk

Pentru casele de pariuri, Nastasja Mariana Schunk este un simplu sparring-partner pentru experienţa Simonei Halep, care a primit o cotă absolut simbolică la victorie, 1,03. Evident, dacă Schunk ar reuşi bomba turneului, cota ei ar fi una stratosferică, nu mai puţin de 15,00. Şi miracolul de a lua un set înseamnă enorm, o cotă de 4,40.

ADVERTISEMENT

Este pentru prima dată când cele două jucătoare, despărţite de ani buni, stau faţă în faţă. În mod normal trebuie să avem parte de o partidă în sens unic, fără istoric. Ar trebui să fie un 2-0 scurt, cu puţine oportunităţi pentru tânăra jucătoare germană. În turul 2, Simona ar urma să dea peste numărul 74 mondial, chinezoaica Qinwen Zheng, care a învins-o cu 2-0 pe belgianca Zanevska.

ADVERTISEMENT