Sporturi

Simona Halep explică în New York Times cum a ajuns numărul 1 mondial: “Un an la psiholog!”

05.10.2018 | 11:48
Simona Halep explica in New York Times cum a ajuns numarul 1 mondial Un an la psiholog

Simona Halep, numărul 1 mondial WTA, a oferit un interviu pentru New York Times, înainte de finalul sezonului. Halep povestește că a avut un parcurs atât de bun în acest sezon din pricina faptului că și-a angajat un psiholog.

Halep este extrem de mulțumită de parcursul din acest an: „A fost cel mai bun al carierei mele, acela în care am câştigat un turneu de Mare Şlem. Să fiu numărul 1 este extraordinar, dar şi mai preţios a fost titlul de Mare Şlem. Australian Open a fost de asemenea o experienţă importantă pentru mine. Mi-am forţat limitele şi am văzut că performanţa este posibilă. Am realizat că sunt puternică şi că pot să mă mobilizez la maximum. Cred că acel turneu m-a ajutat să cred că pot câştiga unul din turneele majore. După Melbourne am crezut cu adevărat că pot câştiga un Mare Şlem”, a spus Simona Halep, pentru New York Times.

Simona Halep explică în New York Times de ce a început să lucreze cu un psiholog

Numărul 1 mondial spune că a reușit să elimine presiunea care apăsa pe umerii ei după ce s-a consultat cu un psiholog: „În ultimul an am lucrat cu un psiholog. Lucrăm din greu şi pe partea de analiză. Acum, la acest nivel, toată lumea joacă bine. Aşa că încerc să devin mai puternică mental. Psihologul mi-a spus că trebuie să-mi controlez emoţiile şi să fiu mai pozitivă. Ea m-a învăţat să elimin gândurile negative în timpul partidelor, apelând la câteva exerciţii. Asta m-a ajutat să aduc nişte îmbunătăţiri. Problema mea este negativismul – vin din România. Românii sunt niţel negativişti. Toţi ştim asta. Aici negativismul este ceva normal.”

Simona Halep a suferit recent o accidentare destul de dură: o hernie de disc. Cu toate acestea, numărul 1 mondial a anunțat că va participa la Turneul Campioanelor de la Singapore, care se va desfășura începând cu 21 octombrie.