Simona Halep

Simona Halep, nominalizată de două ori pentru lovitura anului! Cu cine se luptă românca pentru acest titlu

Autor: Alexandru Năstase | 09.12.2018 | 09:46
Simona Halep a fost desemnată și favorita publicului în 2018

Liderul mondial în clasamentul WTA, Simona Halep a fost nominalizată de două ori pentru lovitura anului într-o anchetă efectuată de asociaţia jucătoarelor profesioniste. Prima minge cu care a intrat în cursă a avut loc în meciul cu Agnieszka Radwanska, din turul al treilea al Miami Open. La începutul setului decisiv cu Radwanska, Halep a condus cu 1-0, după o “contrascurtă” de efect. Cea mai bună jucătoare de tenis a lumii a trimis în terenul adversarei sub un unghi foarte deschis din apropierea fileului. De remarcat că Halep a pierdut acea partidă, cu 6-3, 2-6, 3-6, disputată în faţa polonezei care era clasată, în acel moment, pe locul 32 WTA. Reuşita româncei a fost desemnată lovitura lunii martie.

A doua lovitură cu care Halep participă la finala sezonului este cea prin care a câştigat ancheta din luna mai. A fost un stop la fileu, impecabil, în meciul cu Maria Şarapova, din semifinalele turneului de la Roma. Halep a câştigat atunci meciul cu Şarapova, scor 4-6, 6-1, 6-4.

Simona Halep, nominalizată de două ori pentru lovitura anului! Halep cu racheta
Simona Halep a câștigat 18 turnee WTA în întreaga carieră

Simona Halep, nominalizată de două ori pentru lovitura anului!

Șefii WTA au împărţit reuşitele anului în două grupe. Astfel, în prima urnă, botezată A, au intrat mingile câștigătoare din luna ianuarie  și până în mai, (VEZI VIDEO AICI)  pentru ca în urna B să fie trecute cele din luna iunie până în octombrie (VEZI VIDEO AICI). În grupa Simonei Halep mai sunt nominalizate Maria Şarapova, tot cu două lovituri, una de la Doha, dintr-un meci cu Monica Niculescu, şi Agnieszka Radwanska.

În grupa B sunt lovituri reuşite de Caroline Wozniacki, Magda Linette și Maria Şarapova. Rusoaica a ajuns astfel la trei nominalizări, având cele mai multe în acest top. Su-Wei Hsieh şi Ons Jabeur sunt și ele tot în urna B. Într-o primă fază vor fi desemnate, pe baza votului fanilor, pe site-ul WTA, câte două câştigătoare ale grupelor, care vor întra în finala pentru lovitura anului.

  • 57 de săptămâni au trecut de când Simona Halep deține supremația în clasamentul WTA

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!