Sport

Simona Halep nominalizată între principalele favorite la câștigarea US Open. Organizatorii au anunțat lista capilor de serie

La începutul săptămânii viitoare încep meciurile, de pe tabloul principal, a ediției 2022 a US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Simona Halep este cap de serie la competiția de la Flushing Meadows.
24.08.2022 | 12:59
Simona Halep nominalizata intre principalele favorite la castigarea US Open Organizatorii au anuntat lista capilor de serie
Simona Halep a fost nominalizată de organizatorii de la US Open între capii de serie ai competiției
ADVERTISEMENT

Simona Halep a obținut rezultate importante în ultimele luni, în turneele din circuitul mondial, iar acest lucru i-a adus o ascensiune importantă în clasamentul WTA și postura de cap de serie la US Open 2022.

Simona Halep, a 7-a favorită la câștigarea ultimului Mare Șlem al anului

Cea de-a 142-a ediție a US Open a început deja cu meciurile de calificare pentru tabloul principal a cărui configurație finală va fi stabilită la sfârșitul acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Între timp, organizatorii au dat publicității lista capilor de serie, iar între aceștia se numără și Simona Halep care a avut o ascensiune fulminantă în clasamentul WTA după victoria de la WTA Toronto.

Astfel, bazându-se pe ierarhia mondială, dar și pe evoluțiile din turneele găzduite de SUA și Canada în ultimele săptămâni, Halep a fost desemnată cap de serie numărul 7 a competiției de la New York.

ADVERTISEMENT

Lidera ierarhiei mondiale, Iga Swiatek, este principala favorită să câștige anul acesta trofeul pus în joc de organizatori. Estonianca Anett Kontaveit și Maria Sakari, din Grecia, sunt capi de serie 2, respectiv 3.

Campioana de anul trecut, jucătoarea britanică cu origini românești, Emma Răducanu este cotată cu a 11-a șansă să-și apere titlul din 2021, când a încheiat competiția fără set pierdut.

ADVERTISEMENT

Patru românce pe tabloul principal

Pe lângă Simona Halep, cel mai bine clasată jucătoare de tenis din țara noastră, alte trei românce vor porni în aventura US Open 2022 direct pe tabloul principal.

Acestea sunt Irina Begu (locul 34 WTA), Sorana Cîrstea (38) și Jaqueline Cristian (76). Begu și Cârstea au participat zilele acestea la WTA Clevland unde au fost eliminate în optimi.

ADVERTISEMENT

Cea mai dificilă sarcină a va avea Jaqueline Cristian. Sportiva a stat multă vreme departe de teren din cauza unei accidentări și nu este 100% refăcută, însă este recunoscută pentru spiritul de luptă impresionant.

Ana Bogdan (locul 65 WTA), Irina Bara (126 WTA), Alexandra Cadanţu-Ignatik (160) și Gabriela Lee (1347 WTA) sunt celelalte sportive din România care luptă în calificări pentru accederea pe tabloul principal la US Open.

ADVERTISEMENT
Tags: