Sporturi

Simona Halep, nominalizată la premiile ESPY! Cu cine se luptă pentru titlul de jucătoarea anului în tenis și unde o pot vota fanii

20.06.2019 | 21:48
Simona Halep nominalizata la premiile ESPY Cu cine se lupta pentru titlul de jucatoarea anului in tenis si unde o pot vota fanii

Premiile ESPY 2019 se decernează pe 10 iulie, iar la categoria cea mai bună jucătoare de tenis din ultimul an se află nominalizată și Simona Halep. Prima ediție a acestei gale a avut loc în 1993, iar de atunci sportivii din SUA și nu numai primesc anual distincții pentru performanțele obținute în ultimul an calendaristic.

Simona Halep, nominalizată la premiile ESPY!

Simona Halep se va lupta pentru premiu la această ediție cu Naomi Osaka, Petra Kvitova și Serena Williams. Dacă primele două au fost nominalizate datorită performanțelor obținute pe teren, Kvitova și Serena par să fi prins un loc pe listă datorită revenirilor în circuitul WTA. Sportiva din Cehia a trecut cu bine peste drama din decembrie 2016, când a fost jefuită în propria casă și lovită cu cuțitul de atacator. Kvitova s-a recuperat cu greu fizic și, mai ales, psihic, însă a reușit să depășească acel moment și acum se află din nou în top. Serena Williams a dat naștere unei fetițe în urmă cu doi ani, dar revenirea în circuit nu a fost pe măsură așteptărilor. Serena se află în acest moment în afara top 10.

Cele mai mari șanse să câștige trofeul le are japoneza Naomi Osaka, devenită cea de-a noua jucătoare din istorie care câștigă în mod consecutiv US Open și Australian Open. Fanii o pot vota însă pe Simona Halep pe site-ul ESPN la categoria cea mai bună jucătoare de tenis.

Simona Halep nominalizata la premiile ESPY
Simona Halep nominalizata la premiile ESPY

Gazda show-ului din acest an va fi actorul Tracy Morgan. De altfel, anual avem parte de astfel de momente speciale la premiile ESPY, unde gazda, de obicei o celebritatea, are rolul de a deschide gala cu un monolog prin care ironizează sportivii într-un mod amuzant.

Simona Halep se află pe locul 7 în acest moment în clasamentul WTA, după ce nu a reușit să-și apere titlul cucerit anul trecut la Roland Garros.