Simona Halep

Simona Halep, nominalizată la titlul de cel mai bun sportiv din Balcani. Campioana de la Wimbledon, pe o listă selectă, alături de Djokovic și Tsitsipas

26.11.2019 | 19:14
Simona Halep nominalizata la titlul de cel mai bun sportiv din Balcani Campioana de la Wimbledon pe o lista selecta alaturi de Djokovic si Tsitsipas
ADVERTISEMENT

După ce în urmă cu câteva zile a fost nominalizată pentru titlul de cea mai bună jucătoare din circuitul WTA în acest sezon, Simona Halep a intrat, marți, în luptă pentru un alt premiu. Campioana de la Wimbledon a fost nominalizată printre candidații la titlul de cel mai bun sportiv din Balcani în 2019, în ancheta agenției bulgare de știri BTA.

Simona Halep, nominalizată la titlul de cel mai bun sportiv din Balcani în 2019

Simona Halep nu este singurul sportiv român aflat pe lista nominalizaților pentru acest titlu. La cea de-a 47-a ediție a anchetei ”Top 10 sportivi din Balcani în 2019” au mai fost nominalizați şi alți sportivi români cu rezultate notabile în anul care se încheie. Viitorul partener al Simonei Halep din proba de dublu-mix de la Olimpiadă, tenismanul Horia Tecău (două titluri ATP la dublu), este și el pe listă. De asemena, handbalista Crina Pintea (câştigătoarea Ligii Campionilor cu Gyori Audi ETO KC, cel mai bun pivot al competiției) candidează și ea pentru trofeu.

ADVERTISEMENT

Alți sportivi români nominalizați: luptătoarea Alina Vuc (vicecampioană mondială la cat. 50 kg), scrimera Bianca Pascu (medaliată cu bronz la sabie la Mondiale), halterofila Loredana Toma (bronz la Mondiale şi campioană europeană la cat. 64 kg), pugilista Lăcrămioara Perijoc (campioană europeană la cat. 54 kg), halterofila Elena Andrieş (campioană europeană la cat. 49 kg), luptătorii Florin Tiţa (vicecampion european la cat. 55 kg, greco-romane), informează Agerpres.

Djokovic și Tsitsipas, adversari pentru Simona Halep

Pentru titlul de cel mai bun sportiv din Balcani în 2019 au mai fost nominalizați nume de top din celelalte ţări balcanice, Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia şi Turcia. Cele mai răsunătoare nume sunt Stefanos Tsitsipas, câștigător al Turneului Campionilor de la Londra, baschetbalistul grec Giannis Antetokounmpo, tenismanul sârb Novak Djokovic, luptătorii turci Riza Kayaalp, Taha Akgul etc.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, câștigătorul anchetei a fost căpitanul echipei de fotbal a Croaţiei, Luka Modric, după ce a jucat finala Cupei Mondiale şi a cucerit Liga Campionilor cu Real Madrid. Simona Halep s-a clasat a treia, după ce în 2017 a fost a doua.