Sporturi

Simona Halep, nominalizată la un nou premiu! „S-a dovedit o inspirație!”

14.03.2019 | 20:45
Simona Halep nominalizata la un nou premiu Sa dovedit o inspiratie

Simona Halep a fost eliminată rapid de la Indian Wells, în faza optimilor de finală, dar sportiva noastră a primit recent o veste grozavă. Organizatorii FED Cup au nominalizat-o pe Simona la premiul Heart Award pentru determinarea de care a dat dovadă în disputa cu Cehia, din Grupa Mondială I. 

Simona Halep, nominalizată la un nou premiu!

Halep concurează pentru această distincție ce se oferă de zece ani cu Anastasija Sevastova, Georgina Garcia-Perez și Ashleigh Barty, iar procesul de votare se va desfășura în perioada 15-22 martie. Câștigătoarea va fi anunțată luni, 25 martie. FED Cup îi va oferi câștigătoarei un cec care va trebui donat.

„Simona Halep s-a dovedit o inspirație pentru România, care a produs un șoc major în duelul cu Cehia. România i-a provocat Cehiei prima înfrângere acasă din ultimii zece ani. Sportiva în vârstă de 27 de ani nu i-a oferit nicio șansă Katerinei Siniakova, pentru ca apoi să treacă în trei seturi de prietena sa Karolina Pliskova. Duelul s-a transformat într-o bătălie titanică, având nevoie de un meci decisiv de dublu. Cu siguranță Halep a contribuit din plin la prima calificare a României în semifinalele FED Cup de la introducerea acestui format” – se arată pe site-ul oficial FED Cup.

Simona e pregatita pentru duelul cu Franta
Simona e pregatita pentru duelul cu Franta

Simona Halep a declarat la începutul acestui an că principalul său obiectiv în 2019 este câștigarea FED Cup alături de naționala României. „Tricolorele” se vor duela în semifinale cu reprezentativa Franței, în weekend-ul 20-21 aprilie.

Halep a avut mai degrabă un parcurs dezamăgitor în acest sezon. A fost eliminată în optimi la Australian Open și la Indian Wells, în sferturi la Dubai și a pierdut finala de la Doha în fața belgiencei Elise Mertens. A confirmat însă așteptările la FED Cup, acolo unde a adus două puncte României în duelul cu Cehia, învingându-le pe Siniakova și pe Pliskova.