Sporturi

Simona Halep, nominalizată pentru “Sportiva anului” la premiile Laureus! Ce rivale are

15.02.2019 | 16:02
Simona Halep nominalizata pentru Sportiva anului la premiile Laureus Ce rivale are

Simona Halep a fost nominalizată pentru “Sportiva anului” la premiile Laureus. Simona Halep a avut fără doar şi poate un an 2018 de poveste, cu titluri, performanţe şi împliniri pe plan profesional, iar la final de sezon a primit o mulţime de distincţii, însă acestea nu se opresc să apară. De curând, ea a fost anunţată printre nominalizările de la premiile Laureus, echivalentul premiilor Oscar în sport.

Printre rivalele din cursa pentru trofeul destinat sportivei anului mai sunt şi Simone Biles (Statele Unite ale Americii, gimnastică), Angelique Kerber (Germania, tenis), Ester Ledecka (Cehia, ski), Daniela Ryf (Elveţia, triatlon) şi Mikaela Shiffrin (Statele Unite ale Americii, ski). Anul trecut, câştigătoarea acestui titlu a fost tot o reprezentantă a sportului alb, Serena Williams, care însă a evoluat atunci o singură lună din cele 12.

Simona Halep a fost nominalizată pentru Sportiva anului la premiile Laureus

Simona Halep se poate alege cu o nouă distincţie după cel mai bun an al carierei

Pentru titlul de Sportivul anului sunt nominalizaţi Novak Djokovic, Lewis Hamilton, Lebron James, Eliud Kipchoge, Kylian Mbappe şi Luka Modric. Anul trecut, câştigător al acestui premiu a fost Roger Federer, care i-a devansat pe bunul său prieten din circuit, Rafael Nadal, fotbalistul Cristiano Ronaldo, campionul din Formula 1, Lewis Hamilton, ciclistul britanic, Chris Froome şi pe atletul Mohamed Farah. Practic, elveţianul este un as în cadrul acestor gale organizate anual. El a cucerit anul trecut al 5-lea său astfel de titlu, întrecându-l pe Usain Bolt care are 4 trofee pentru cel mai bun sportiv al anului. Elveţianul a câştigat această distincţie în 2005, 2006, 2007, 2008 şi 2018, Roger reprezentând cel mai decorat câştigător din istoria Laureus. Gala premiilor Laureus vor avea loc pe 18 februarie la Monaco.

Simona Halep este momentan la Melbourne, acolo unde evoluează la Australian Open, turneu la care a jucat anul trecut marea finală, fiind învinsă de Caroline Wozniacki. Sportiva noastră a ajuns deja în turul al treilea şi o va întâlni acolo pe Venus Williams, iar dacă va reuşi să treacă de ea, Simona va da piept cu sora ei, Serena, aflată în revenire de formă.