Sporturi

Simona Halep nu a pierdut niciodată cu Elise Mertens! Bilanțul meciurilor directe

15.02.2019 | 20:39
Simona Halep nu a pierdut niciodata cu Elise Mertens Bilantul meciurilor directe

Simona Halep – Elise Mertens este finala de la WTA Doha 2019. Ambele sportive au ajuns în ultimul act după victorii în trei seturi cu Elina Svitolina, respectiv Angelique Kerber.

Totuși, sportiva noastră a avut parte de un meci mult mai intens, revenind de la 1-4 și trei mingi de 1-5 pentru adversara sa în setul decisiv. În comparație, Mertens a spulberat-o pe Kerber în ultimul act cu 6-1.

Simona Halep nu a pierdut niciodată cu Elise Mertens!

Halep și Mertens s-au mai întâlnit de două ori până acum, iar ambele dispute au avut loc în 2018. Primul duel a avut loc la Madrid, acolo unde Simona s-a impus 6-0, 6-3. Apoi, Halep a înfruntat-o pe Mertens la Roland Garros, acolo unde a obținut cea mai mare performanță din cariera sa, câștigarea turneului. N-a avut nicio emoție cu belgianca, pe care a învins-o 6-2, 6-1.

Halep trebuie să fie atentă însă. Mertens a avut un parcurs grozav la acest turneu. Prima dată a eliminat-o pe Kristina Pliskova, iar apoi a trecut de Kiki Bertens în două seturi, cap de serie numărul 5. Pe Kerber a învins-o din postura de cap de serie numărul 3.

Stere Halep crede că Simona are șanse mari să câștige la Doha după ce a văzut că a făcut fiica sa în duelurile cu Lesia Tsurenko, Julia Goerges și Elina Svitolina.

„Nu are importanță cu cine va juca în finală. Cu siguranță Simona poate câștiga trofeul. Așa o simt. Eu am zis de mulți ani, că Simona va câștiga mai multe turnee de Mare Șlem când va ajunge la 27-28 de ani. Să vedem dacă se adeverește” – a spus Stere Halep la Digi Sport.

De notat faptul că Mertens se află la numai cea de-a șasea sa finală din carieră, în vreme ce Halep o va disputa pe cea de-a 34-a. Totuși, belgianca are un bilanț excelent (4-1), iar în două dintre aceste finale a învins jucătoare din România, pe Monica Niculescu și pe Mihaela Buzărnescu.