Sporturi

Simona Halep nu caută scuze după înfrângere: “Rămân la Cincinnati să mă antrenez zilnic până la US Open”+cum se simte fizic dupa accidentare

Autor: Sorin Dumitrescu | 16.08.2019 | 09:06
Simona Halep n u caută scuze după eliminarea în optimi în faţa lui Madison Keys

Simona Halep nu caută scuze după înfrângerea suferită în optimile de finală la Cincinnati, ultimul mare turneu Premier 5 înainte de startul US Open, la care au fost prezente toate vedetele tenisului feminin în cea mai importantă repetiţie. Românca a cedat cu 2-1, 5-7 în setul decisiv, în faţa americancei Madison Keys, pe care o conducea la general cu scorul de 6-1. Simona a pierdut, incredibil, la scorul de 5-6, pe serviciul ei, deşi a condus cu 40-0 şi se părea că tie-break-ul va decide jucătoarea care va merge în sferturi, pentru a o întâlni pe veterana circuitului WTA, Venus Williams.

Simona Halep nu caută scuze după înfrângerea cu Madison Keys

Simona Halep nu a părut însă prea afectată de faptul că s-a oprit practic după doar două meciuri jucate la Cincinnati şi faptul că nu se află la potenţialul obişnuit s-a văzut încă din turul 2, când a jucat tot trei seturi cu rusoaica Ekaterina Alexandrova şi s-a impus cu dificultate. De fapt, în ambele meciuri Halep a pornit prost, pierzând primul set, lucru recunoscut şi de ea la conferinţa de presă care a urmat după partida contra lui Keys.

Foarte fair-play românca nu caută nici un moment scuze pentru acesr eşec şi recunoaşte cu francheţe superioritatea adversarei, care s-a impus pe merit: “A jucat incredibil şi a fost foarte puternică. Ştiam că acesta este jocul ei, să lovească tare şi repede orice minge şi m-am aşteptat la un start tare de meci. Numai că, deşi acum m-am mişcat mult mai bine decât în primul meci, încă nu sunt la potenţialul meu normal.

Simona Halep şi-a simţit picioarele şi corpul obosite, dar nu mai are dureri la tendon

Nu mai are dureri la tendonul lui Achile, dar şi-a simiţit picioarele şi corpul obosite

Am jucat mult mai bine, m-am mişcat mult mai bine, e un progres faţă de prima partidă. Tendonul lui Achile nu mi-a mai dat nici o durere, însă picioarele şi corpul au fost obosite, nu m-au ascultat aşa cum trebuie. Nu am avut ritmul necesar de la început şi după aceea am luptat, am revenit, dar nu a fost suficient ca să şi câştig meciul.

Adevărul este că după Wimbledon am fost în vacanţă, nu m-am mai antrenat deloc şi aşa am venit la Toronto, unde am avut acele dureri mari la tendonul lui Achile, în special în meciul din sferturi, când am şi abandonat, iar aici nu m-am antrenat aproape de loc. Dar nu mă învinovăţesc pentru asta, caut să iau doar ceea ce e pozitiv şi să merg înainte. Nu ştiu când voi pleca la New York. Deocamdată rămân aici, îmi place aici, să mă antrenez ca lumea”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!