Sport

Simona Halep nu e cap de serie la turneul de la Madrid. Traseu extrem de dificil pentru româncă

Simona Halep revine în circuitul mondial de tenis și va participa la turneul de la Madrid. Românca nu se numără printre favorite și va avea un traseu dificil spre fazele superioare.
25.04.2022 | 15:23
Simona Halep nu e cap de serie la turneul de la Madrid Traseu extrem de dificil pentru romanca
ADVERTISEMENT

Turneul de 1.000 de puncte de la Madrid este prima competiție la care participă Simona Halep după accidentarea suferită la Miami. În capitala Spaniei, româna va fi însoțită de noul ei antrenor.

Simona Halep ar putea avea un meci dificil încă din primul tur

Fostul lider mondial a ratat participarea la câteva turnee importante din cauza accidentării la coapsă suferită la Miami, unde a fost eliminată în semifinale.

ADVERTISEMENT

În programul Simonei figurau mai multe turnee pe zgură, însă din motive de siguranță medicală, sportiva împreună cu Patrick Mouratoglou au decis să nu forțeze.

Astfel, primul eveniment sportiv la startul căruia se va alinia Simona Halep este turneul de la Madrid. Acesta face parte din categoria Premier WTA și este dotat cu premii totale în valoare de 6.744.165 de euro.

ADVERTISEMENT

Turneul de la Madrid se va desfășura în perioada 28 aprilie – 8 mai și va fi primul la care românca va fi însoțită de noul ei antrenor cu care a început o colaborare la începutul acestei luni.

Însă, traseul sportivei din țara noastră spre fazele superioare ale turneului va fi unul extrem de dificil. Pentru prima oară după mulți ani, Halep nu se numără printre favoritele la câștigarea trofeului.

ADVERTISEMENT

Turneul de la Madrid este extrem de atractiv pentru cele mai importante jucătoare de tenis din lume, ceea ce înseamnă că Halep ar putea înfrunta unul dintre capii de serie încă din primul tur.

Liderul mondial Iga Swiatek, dar și a doua jucătoare din topul mondial, Paula Badosa, alături de Aryna Sabalenka, Maria Sakkari, Anett Kontaveit și Emma Răducanu, și-au confirmat prezența la Madrid.

ADVERTISEMENT

Până de curând turneul de la Madrid a fost patronat de omul de afaceri Ion Țiriac care, însă, l-a vândut pentru o sumă impresionantă companiei IMG care organizează, între altele, și Miami Open.

ADVERTISEMENT