Simona Halep

Meciurile de la Melbourne Series se vor relua vineri. Ora de start la Halep – Alexandrova și schimbare importantă

04.02.2021 | 12:57
Meciurile de la Melbourne Series se vor relua vineri Ora de start la Halep  Alexandrova si schimbare importanta
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Gippsland Trophy, după 6-2, 6-4 cu Laura Siegemund. Va juca joi cu Ekaterina Alexandrova pentru calificarea în careul de ași al turneului WTA 500 de la Melbourne.


Decizie importantă a organizatorilor australieni

UPDATE, 4 februarie, ora 12:58 / Organizatorii turneelor premergătoare Australian Open 2021 au luat o decizie extrem de importantă pentru întâlnirile care vor avea loc la finalul acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Pentru că s-a pierdut ziua de joi din cauza unui caz de Covid-19 care a dus la amânarea tuturor partidelor, organizatorii au hotărât ca la toate întâlnirile care ajung în decisiv să nu se mai joace un set clasic, ci un supertiebreak ca la dublu, în care cine ajunge primul la 10 va câștiga întâlnirea.


Halep – Alexandrova se va juca în jurul orei 09:00

UPDATE, 4 februarie, ora 11:53 / După ce s-a anunțat că meciurile din cadrul turneelor premergătoare Australian Open vor fi reluate vineri, organizatorii au dat publicității programul pentru ziua de vineri.

ADVERTISEMENT

Meciul Simona Halep – Ekaterina Alexandrova, din sferturile de finală de la Gippsland Trophy, se va juca în jurul orei 09:00 (ora României), pe Margaret Court Arena. Întâlnirea este a cincea a zilei, iar jocurile vor începe la ora 01:00.

Pe arena principală de la Melbourne, în meciul șapte, în jurul orei 13:00, Irina Begu o va înfrunta pe Naomi Osaka. În proba de dublu de la Gippsland Trophy, româncele vor avea următorul program: Halep/Gvrilova – Buzărnescu/Cornet (terenul 3, după ce Simona va juca la simplu) și Niculescu/Țig – Blinkova/Kudermetova (terenul 7, în jurul orei 07.30).

ADVERTISEMENT

Tot pe terenul 7, în prima partidă a zilei, de la ora 02:00, în cadrul turneului Grampians Trophy, Sorana Cârstea o va întâlni în optimi pe Belinda Bencic. În ptoba de dublu a turneului masculin Murray River Open, Horia Tecău și Marcelo Melo vor evolua în optimi cu americanii Nicholas Monroe și Frances Tiafoe, meciul urmând să aibă loc pe terenul 12, în jurul orei 07.00

mse

mse


Se reiau partidele de la Antipozi

UPDATE, 4 februarie, ora 09:33 / Directorul Australian Open, Craig Tiley, a anunţat că la Melbourne meciurile de la turneele care preced primul Grand Slam al anului se vor relua vineri.

ADVERTISEMENT

Conform L’Equipe, au fost testate pentru coronavirus 507 persoane, dintre care 160 de sportivi, iar acestea trebuie să rămână în izolare în camerele de hotel până la aflarea rezultatelor. Sportivii ar urma să primească rezultatele seara, prin sms.

”O să avem trei zile pentru a termina competiţiile. Planul este de menţinere a datelor pentru Australian Open (8-21 februarie). Nu avem nicio îndoială în privinţa faptului că Australian Open va avea loc. Ne aşteptăm ca toţi sportivii să fie testaţi negativ. Probabilitatea ca unul dintre ei să primească rezultat pozitiv este foarte mică. Ei sunt consideraţi contacţi ocazionali”, a declarat Tiley.


UPDATE, 3 februarie, ora 16:50 / 600 de jucători și oficiali care participă la turneele din Australia vor trebui să intre în izolare. Asta după ce un angajat al hotelului Grant Hyatt, unde au fost cazați sportivii ajunși la Melbourne a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. În aceste condiții, premierul statului Victoria a decis ca toți cei care ar fi putut intra în contact cu aceștia să intre în izolare. Astfel, toate meciurile de joi, inclusiv partida pe care trebuia să o joace Simona Halep cu Ekaterina Alexandrova în sferturile de la Gippsland Trophy, au fost amânate. Tot joi, Irina Begu trebuia să o înfrunte pe Naomi Osaka.

„Autoritățile din domeniul sanitar ne-au informat că un angajat al hotelului în care au fost carantinați sportivii a fost testat pozitiv cu COVID-19. Cei care au fost carantinați la hotel trebuie să se izoleze și vor fi din nou testați. Vor sta în izolare până la primirea unui test cu rezultat negativ”, au anunțat organizatorii de la Australian Open.


UPDATE, 3 februarie, ora 11:28 / Simona Halep – Ekaterina Alexandrova este a treia partidă de joi pe terenul numărul trei de la Melbourne. O decizie surprinzătoare a organizatorilor, care nu o programează pe Halep pe arenele cele mai importante din complex. Astfel, partida Simonei va începe în jurul orei 5:00 a României, după duelul dintre Mertens și Svitolina.


Simona Halep nu va avea ocazia revanșei cu Iga Swiatek, pentru înfrângerea din toamnă de la Roland Garros. Alexandrova a trecut de jucătoarea din Polonia în minimum de seturi, scor 6-4, 6-2.

Ekaterina Alexandrova este pe locul 33 în clasamentul WTA și favorită numărul 9 la Gippsland Trophy. A avut bye în runda inaugurală, iar în turul 2 a trecut de Anna Katerina Schmiedlova, scor 4-6, 6-4, 6-2.

Simona Halep și-a aflat adversara din sferturile de finală de la Gippsland Trophy. A cedat ultimul duel direct cu Alexandrova

Simona Halep și Ekaterina Alexandrova s-au mai înfruntat de-a lungul carierei de două ori și și-au împărțit succesele. Ambele confruntări directe au avut loc în 2019. Simona s-a impus la Cincinnati, scor 3-6, 7-5, 6-4. Rusoaica și-a luat revanșa la Beijing, scor 6-2, 6-3.

Ekaterina Alexandrova, 26 de ani, are un singur titlu WTA în carieră, obținut în 2020, la Shenzhen. A mai disputat și o finală, la Linz, în 2018, pierdută în fața italiencei Camila Giorgi.

La nivel de turnee de Grand Slam, Alexandrova nu are prea multe rezultate notabile. A ajuns cel mai departe în turul 3, performanță realizată și în 2020, la Australian Open și Roland Garros.

Partida dintre Simona Halep și Ekaterina Alexandrova, din sferturile de finală, este programată joi. Ora de start nu a fost anunțată de organizatori.

Simona Halep mai are de jucat un meci miercuri, în proba de dublu a competiției. Halep și Gavrilova vor înfrunta perechea formată din Dabrowski / Mattek Sands, favoritele trei ale competiției.

Simona Halep a anunțat că și-a fixat ca obiectiv câștigarea Australian Open în acest start de sezon. Primul Grand Slam al sezonului va începe pe 8 februarie.

ADVERTISEMENT