Sporturi

“Simona Halep nu s-a gândit că va câștiga la Wimbledon”. Cum explică antrenorul Serenei Williams succesul româncei

14.06.2020 | 13:32
Simona Halep nu sa gandit ca va castiga la Wimbledon Cum explica antrenorul Serenei Williams succesul romancei
ADVERTISEMENT

În vara anului trecut Simona Halep reușea să câștige al doilea Grand Slam din carieră, unul cu totul neașteptat, dacă ne gândim la faptul că iarba a fost mereu suprafața cea mai dificilă pentru sportiva din Constanța. Primul fusese în 2018, în finala de la Roland Garros.

Succesul de la Wimbledon, considerat cel mai dificil turneu de Grand Slam din cele patru ale anului, a fost unul fără drept de apel, obținut în fața unei jucătoare cu multe victorii pe iarba londoneză în cariera ei, care pur și simplu se simțea ca acasă, americanca Serena Williams.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, care era condusă de o manieră dezastruoasă la scorul general al întâlnirilor directe cu Serena Williams, a spulberat-o pur și simplu pe americancă, cu două seturi simetrice, 6-2. 6-2, iar antrenorul învinsei, Patrick Mouratoglou cobnsideră că Halep s-a impus tocmai pentru că nu s-a gândit niciodată că va câștiga Wimbledonul.

Simona Halep nu credea vreodată că se va impune la Wimbledon

“Toți știm că Halep nu s-ar fi gândit în viața ei că va câștiga la Wimbledon. Nu a avut nicio așteptare, iar aceasta este situația ideală pentru o jucătoare.

ADVERTISEMENT

Probabil, la începutul meciului, a văzut-o pe Serena foarte emoționată. Cred că a fost unul dintre meciurile în care a fost foarte emoționată.

Antrenorul Serenei Williams știe cum s-a impus Simona în fața Serenei

A trimis câteva mingi aproape sub fileu, iar Simona cred că s-a simțit eliberată. A reușit să trimită câteva lovituri grozave în momente dificile”.

ADVERTISEMENT

Serena Williams, ajunsă la 38 de ani, are ca obiectiv egalarea numărului de succese în turneele de Grand Slam reușite de australianca Margaret Court, 24. Americanca are 23 și a ratat mai multe ocazii consecutive de a-și împlini visul, una dintre acestea fiind finala cu Simona Halep.

Ce a declarat Halep după finala din 2019

Anul trecut, la conferința de presă de după meci românca a explicat cum a gândit finala: Știam că trebuie să fiu agresivă pentru că nu doream să-i dau posibilitatea să revină în meci. A fost unul dintre cele mai bune meciuri din viața mea, mai ales că m-am aflat pe iarbă.

ADVERTISEMENT

M-am descurcat bine după Roland Garros, mi-am luat o vacanță lungă, iar după am lucrat din nou pentru fiecare meci și fiecare turneu. Am tratat totul foarte serios”.

ADVERTISEMENT