Sporturi

Simona Halep nu scapă de „coșmarul” Garbine Muguruza! Finalista Australian Open a primit un wild card pentru turneul de la Dubai

12.02.2020 | 13:17
Simona Halep nu scapa de cosmarul Garbine Muguruza Finalista Australian Open a primit un wild card pentru turneul de la Dubai
ADVERTISEMENT

Simona Halep joacă primul turneu în a doua lună a anului la Dubai și s-ar putea întâlni cu Garbine Muguruza, cea care a eliminat-o în minimum de seturi în semifinalele Australian Open. Sportiva din Spania a primit un wild card din partea organizatorilor competiției din Emiratele Arabe Unite, ce se va desfășura în perioada 17 – 22 februarie.

Garbine Muguruza a primit un wild card pentru WTA Dubai

Garbine Muguruza a început anul 2020 la Hobart, dar a fost forțată să abandoneze înaintea meciului din sferturi cu Veronika Kudermetova din cauza unor probleme medicale, iar nimic nu anunțat parcursul extraordinar de la Australian Open.

ADVERTISEMENT

După jocuri decise în decisiv în primele două tururi, cu Shelby Rogers și Ajla Tomljanovic, Muguruza a trecut în minimum de seturi de Elina Svitolina, Kiki Bertens, Anastasia Pavlyuchenkova și, în penultimul act, de Simona Halep.

Garbine Muguruza a pierdut, însă, finala cu Sofia Kenin, americanca reușind să se impună după trei seturi, 4-6, 6-2, 6-2.

ADVERTISEMENT

Simona Halep are ocazia să își ia revanșa în fața Muguruzei la Dubai, turneu Premier programat în perioada 17 – 22 aprilie, după ce sportiva din Spania, locul 16 WTA, a primit un wild card din partea organizatorilor.

Ashleigh Barty și Bianca Andreescu nu joacă la Dubai

Liderul mondial Ashleigh Barty a anunțat că nu va juca la Dubai din cauza unor probleme medicale. În aceeași situație se află și Bianca Andreescu (6 WTA), care nu a terminat procesul de recuperare după accidentarea suferită în primul set al meciului cu Karolina Pliskova de la Turneul Campioanelor.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă două sportive de top 10 WTA s-au retras de la Dubai, competiția din Emiratele Arabe Unite are un line-up impresionat, alături de Simona Halep urmând să joace Karolina Pliskova, Elina Svitolina, Belinda Bencic, Sofia Kenin, Kiki Bertens, Aryna Sabalenka, Johanna Konta sau Elise Mertens.

Cel mai bun rezultat reușit de Simona Halep la Dubai a fost în 2015, când a câștigat trofeul după o finală cu Pliskova, în timp ce sezonul trecut a ajuns în sferturi, unde a cedat în fața Belindei Bencic.

ADVERTISEMENT