Simona Halep

Simona Halep nu va juca în echipa de Fed Cup a României în 2021: “Se concentrează pe Jocurile Olimpice”

17.02.2021 | 10:05
Simona Halep nu va juca in echipa de Fed Cup a Romaniei in 2021 Se concentreaza pe Jocurile Olimpice
ADVERTISEMENT

Simona Halep nu va juca în echipa națională a României pentru meciul de Fed Cup în care “tricolorele” vor întâlni Italia. Florin Segărceanu, căpitanul echipei, a anunțat că Halep va participa doar în circuitul WTA și la Olimpiada de la Tokyo în acest sezon competițional.

România va întâlni Italia în perioada 16-17 aprilie, la Cluj, într-o partidă care va conta pentru play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup, cunoscută în trecut sub denumirea de Fed Cup.

ADVERTISEMENT

Naționala României are o singură opțiune pentru menținerea în grupa principală, să învingă Italia. Ajunse la barajul de menținere după ce au fost învinse de Rusia cu scorul de 3-2, româncele au o misiune dificilă fără a se putea baza pe Simona Halep.

Simona Halep nu va juca în echipa de Fed Cup a României în 2021

Florin Segărceanu a anunțat că Simona Halep nu va juca în echipa României de Fed Cup, o decizie identică cu cea de anul trecut când nu a participat la barajul de calificare pierdut în față Rusiei.

ADVERTISEMENT

“Simona a avut un început bun de sezon, la fel și Irina, și Sorana. Tenisul românesc este încă foarte în față pentru 2021. Corect, nu vom conta pe Simona, anul acesta vrea să se concentreze pe Jocurile Olimpice, care înseamnă pentru ea ceva extraordinar. Vrea să își facă programul cu perioade de pregătire pentru Grand Slam-uri și Jocurile Olimpice”, a declarat Florin Segărceanu la Digisport.

Pentru Simona Halep prioritatea în acest sezon o reprezintă Olimpiada de la Tokyo, unde a declarat că visează să obțină medalia de aur. În cadrul olimpic, Simona Halep va participa la toate cele trei probe, simplu, dublu și dublu mixt.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, program încărcat în perioada următoare

După eliminarea suferită în fața Serenei Williams de la Australian Open, pentru Simona Halep urmează turneul WTA 500 de la Doha în perioada 1-6 martie 2021. Imediat după, în perioada 7-13 martie, urmează turneul WTA 1000 de la Dubai.

Simona Halep va încerca în acest an să își apere trofeul câștigat anul trecut la Dubai, unde s-a impus în finala contra Elenei Rybakina, cu scorul de 6-3, 3-6, 7-6. Turneul de tenis în cadrul Olimpiadei de la Tokyo va debuta pe 24 iulie și este programat să dureze până pe 1 august, atunci când se vor disputa finalele.

ADVERTISEMENT

În cele 3 întâlniri oficiale pe care România le-a avut cu Italia până în prezent, “tricolorele” s-au impus o singură dată. În 1978 la Melbourne, Virginia Ruzici se dovedea decisivă în victoria cu 2-1 la general în fața italiencelor, partidă disputată în primul tur al Grupei Mondiale.

ADVERTISEMENT