ADVERTISEMENT
Sporturi

Simona Halep nu va sta în carantină la Melbourne. Schimbarea de ultim moment a celor de la Australian Open

Autor: Gabriela Gheorghe | 08.01.2021 | 12:00
Simona Halep nu va sta în carantină la Melbourne. Schimbarea de ultim moment a celor de la Australian Open
Simona Halep. Sursă foto: Hepta.

Este destul de dificil pentru jucătorii de tenis să țină pasul cu schimbările făcute de organizatorii de la Australian Open și de autoritățile statului Victoria. Simona va sta în carantină în același loc cu Nadal sau Djokovic. 

ADVERTISEMENT

Este de înțeles precauția acestora în condițiile date, însă pe lângă faptul că totul ajunge să fie foarte complicat, apar în permanență schimbări.

Ultima modificare de pe listă ține de faptul că primii trei tenismeni ai lumii – Novak Djokovic, Rafael Nadal și Dominic Thiem, dar și Ashleigh Barty, Simona Halep şi Naomi Osaka – vor trebui să stea în carantină împreună cu echipele lor la Adelaide, nu la Melbourne.

ADVERTISEMENT

Organizatorii de la Australian Open au anunțat o nouă schimbare

După ce vor trece 15 zile de carantină, ei vor avea acolo partide demonstrative, pe 29 și 30 ianuarie, înainte de a face deplasarea la Melbourne pentru a lua startul la ATP Cup, respectiv la cele două competiții WTA 500, care vor fi înaintea primului turneu de Grand Slam al anului.

Motivul ține de faptul că la Melbourne deja s-a depășit numărul de oameni autorizați de statul Victoria, 1000. Până în acest moment s-au anunțat peste 1200 de persoane, iar în aceste condiții Craig Tiley directorul Tennis Australia a luat legătura cu autoritățile statului Australia de Sud.

ADVERTISEMENT

Aceștia nu aveau niciun interes să ajute după cum susține Tiley, însă au fost de acord după ce li s-a oferit compensația respectivelor partide demonstrative.

Cel mult 50 de persoane vor sta în Adelaide

Directorul Tennis Australia a spus că sportivii care vor sta în Adelaide vor avea fix aceleași condiții de carantină și de antrenament ca cei de la Melbourne și a infirmat astfel zvonurile apărute pe rețelele sociale legate de faptul că aceștia vor avea anumite privilegii.

ADVERTISEMENT

La Adelaide vor putea fi cazați maximum 50 de persoane – tenismeni și echipele lor deci și alți participanți vor sta în carantină în acel loc. Ashleigh Barty este pe primul loc în clasamentul mondial feminin, cu 8717. Simona Halep se află pe poziția secundă, cu 7255 de puncte, iar pe ultima treaptă a podiumului e Naomi Osaka (5780 de puncte).

Australianca de pe primul loc mondial a avut cuvinte de laudă la adresa jucătoarei din România: “O aleg pe Simona Halep. Scoate ce e mai bun din mine pe teren și întotdeauna ne simțim bine împreună”, a spus Barty, potrivit tennis.com. Constănțeanca a primit confirmarea din partea celor de la WTA că se poate înscrie la cele două competiții care vor fi înainte de Australian Open.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!