Simona Halep

Momentul carierei! Halep poate URCA pe primul loc!

Simona Halep a umilit-o pe Serena Williams la Turneul Campioanelor cu scorul de 6-0, 6-2 şi este cu un pas într-o proporţie covîrşitoare în semifinalele competiţiei. Ultimul meci al Simonei...
23.10.2014 | 00:03
Momentul carierei Halep poate URCA pe primul loc

Simona Halep a umilit-o pe Serena Williams la Turneul Campioanelor cu scorul de 6-0, 6-2 şi este cu un pas într-o proporţie covîrşitoare în semifinalele competiţiei. Ultimul meci al Simonei Halep din grupa roşie este împotriva Anei Ivanovic, meci în care trebuie să cîştige doar un game prin care să îşi asigure calificarea. 

Simona Halep este în acest moment pe locul 4 în clasamentul WTA, fiind la 1700 de puncte de liderul clasamentului WTA, Serena Williams. Halep poate să îşi îndeplinească visul şi să urce pînă pe locul 1 mondial la finalul acestui turneu, în anunmite condiţii.

Scenariul prin care Halep poate ajunge la conducere e unul destul de simplu. Românca trebuie să cîştige turneul cu victorii în toate meciurile,  Serena nu trebuie să treacă de semifinale, în timp ce Şarapova nu trebuie să obţină mai mult de o victorie. Mai jos sînt toate calculele. 

Clasamentul înainte de turneu:
2323

Scenariu de vis: peste Serena Williams la finalul turneului

Simona Halep poate urca pe locul 1 din clasamentul WTA la finalul turneului, însă condiţia prioritară pentru acest pas este să cîştige turneul. Cealaltă condiţie ar fi ca Serena să nu se califice în finala competiţiei şi sînt şanse să se întîmple, calificarea americancei fiind la îndemîna Simonei.

Serena a cîştigat anul trecut 1290 de puncte pe care le are de apărat. Chiar dacă ar obţine două victorii în grupă (Ivanovic şi Bouchard), Serena ar putea fi eliminată dacă cîştigă Ivanovic cu Simona Halep în două seturi. Din cele 1290 de puncte pe care le are de apărat, s-ar scădea cele 530 de puncte obţinute în această ediţie (260 pentru fiecare victorie şi 70 pentru înfrîngerea cu Halep) şi 230 pentru calificarea în semifinale. 

Simona Halep a obţinut pînă acum 460 de puncte pentru victoriile cu Williams şi Bouchard şi încă 230 cu Ana Ivanovic pentru o victorie. Însă, dacă ar cîştiga turneul, s-ar adăuga încă 1040 care fac ca Halep să ajungă la maximum 1730 de puncte doar în acest turneu şi 7133 în clasament.

Dacă Serena Williams se califică în semifinale, iar Halep cîştigă turneul cu maximum de puncte, tot românca ar fi mai sus în clasament, raportul de puncte fiind 6570 Williams – 7133 Halep. 

hal333

Luptă împotriva COŞMARULUI pentru locul 1 

Dacă ar trece peste Serena Williams ar mai rămîne o singură adversară pentru Halep în calea spre numărul 1 mondial, Maria Şarapova. Rusoaica are 6,680 de puncte şi este pînă acum pe locul 2 în clasamentul WTA. Şarapova nu are nici un punct de apărat, ea neparticipînd în 2013 la turneu. Şarapova a început cu stîngul turneul şi calificarea în este în pericol.

Condiţia ca Simona Halep să treacă şi peste Şarapova în clasament ar fi ca rusoaica să nu reuşească mai mult de o victorie în grupa albă, 3 înfrîngeri i-ar aduce 210 puncte, adică 6890 de puncte la finalul sezonului, iar o victorie şi două înfrîngeri ar totaliza 370 de puncte şi 7050 de puncte. Şarapova mai are de jucat cu Petra Kvitova şi Agniezska Radwanska şi una dintre cele două trebuie să o învingă ca acest scenariu să fie plauzibil.

Aşadar, dacă Simona Halep cîştigă turneul cu maximum de puncte, va aduna 7133 de puncte, Serena va aduna 6530 pentru un parcurs pînă în semifinale, în timp ce Maria Şarapova ar avea 7050 de puncte, în condiţiile scrise mai sus. E un scenariu dificil, dar care începe să prindă contur. Totuşi, Simona Halep nu are şanse să încheie anul pe primul loc pentru că va pierde punctele de la Sofia, turneu care va avea loc la începutul lunii noiembrie. 

halepPPP

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!